Volvo V60 motor

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
roccato
Vůz: Mazda 3

Volvo V60 motor

Příspěvek od roccato »

Zdravím Vás, celkom sa mi zapáčili tieto nové volvá konkrétne V60 novšie modely a keďže sa vo volvách nevyznám potreboval by som pár informácii.
Mám možnosť zobrať Volvo V60 T5 t.j 2.0 benzín A/T 184 KW r.v 2019 cca 15 000 km. Keďže by to bolo moje prvé volvo rád by som vedel ako sú na tom tieto benzínové motory nakoľko majú turbo, koľko to cca odkrúti km a čo sa dá celkovo očakávať pri poruchách. Brzdy a kvapaliny nepočítam to je bežná vec, myslím to tak či je motor pri dobrom servise prežiť aspoň 200 k a ako je na tom prevodovka. Jazdím približne 60% mesto 40% diaľnice. Som zástanca benzínu čiže diesel nie. Mal som subaru a motor som zničil pri 180k proste prehrievanie hlavy a pod.
Budem vďačný za každú odpoveď díky

ttoommaasseekk
Vůz: Karkulka

Volvo V60 motor

Příspěvek od ttoommaasseekk »

No, majitelů těchto motorů nás tu moc není a předpokládám, že ještě míň bude mít 150.000+km.
Já mám T5 rok a čtvrt a jsem zatím spokojen. Něco málo jsem o autě sepsal, najdi si to tu.

roccato

Volvo V60 motor

Příspěvek od roccato »

našiel som to, pekne si to tam zhrnul uvidím snažím sa získať nejaké informácie ale moc ľudí nemá túto verziu :(

David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Volvo V60 motor

Příspěvek od David Patočka »

Tento motor se zatím řadí mezi nejlepší motory v současné produkci, hned po T6.
Na rozdíl od naftových motorů netrpí na závažné dětské nemoci s EGR ventilem, vysokou spotřebou oleje, praskání vložek válců a hlav.
Všechny motory VEA jsou konstrukčně velice podobné, a 2.0 T5 je velmi povedený.
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

roccato

Volvo V60 motor

Příspěvek od roccato »

David Patočka : Ďakujem za pozitívnu správu takéto niečo som potreboval vedieť.

Lukaso
Vůz: S60

Volvo V60 motor

Příspěvek od Lukaso »

Mám najeto zatím cca 17.000 km takže těch zkušeností uplně moc není. Předtím jsem měl S80 MY 2015 taky v T5 , nevím do jaké míry jsou ty motory podobné, ale myslím že to bude to stejný, 2.0 , 4 válce 184kw. Mě to vyhovuje, jede to moc hezky, spotřeba mi přijde uplně adekvátní - dá se s tím jet za 7,5 a taky za 11. Já jezdím tak 9,5 ale jezdím dost svižně. S80 měla při prodeji najeto 200tkm, trochu brala olej, ale jinak s ní nikdy nic nebylo. Na S60 mi to zatím nevzalo ani kapku. Upřímně s čím jsem měl velký problém ( a to mam ve všech nových autech ) bylo, že ten motor je takovej hrozně tupej. Jako jo 160 tam je jak nic, ale prostě ten pocit zátahu tam není. Vyřešil jsem to Polestarem a jsem naprosto spokojenej.

ttoommaasseekk

Volvo V60 motor

Lukaso píše:Mám najeto zatím cca 17.000 km takže těch zkušeností uplně moc není. Předtím jsem měl S80 MY 2015 taky v T5 , nevím do jaké míry jsou ty motory podobné, ale myslím že to bude to stejný, 2.0 , 4 válce 184kw. Mě to vyhovuje, jede to moc hezky, spotřeba mi přijde uplně adekvátní - dá se s tím jet za 7,5 a taky za 11. Já jezdím tak 9,5 ale jezdím dost svižně. S80 měla při prodeji najeto 200tkm, trochu brala olej, ale jinak s ní nikdy nic nebylo. Na S60 mi to zatím nevzalo ani kapku. Upřímně s čím jsem měl velký problém ( a to mam ve všech nových autech ) bylo, že ten motor je takovej hrozně tupej. Jako jo 160 tam je jak nic, ale prostě ten pocit zátahu tam není. Vyřešil jsem to Polestarem a jsem naprosto spokojenej.
Souhlasím, motor je v sérii takový tupý.
Ale to jsem psal v recenzi. BSR mu hodně pomohlo.

roccato

Volvo V60 motor

Příspěvek od roccato »

Áno čítal som o tom niečo myslíte Polestar Performance čiže kvázi zvýšenie výkonu v stredných otáčkach ? Aspoň také niečo som postrehol .

Lukaso

Volvo V60 motor

Příspěvek od Lukaso »

tak uplně nevím v jakým spektru otáček to funguje, ale každopádně se to jeví tak nějak ostřeji...ty 2 kw jsou samozřejmě k smíchu :D ale krouťák z 350 na 400 asi něco udělá...

ttoommaasseekk

Volvo V60 motor

Lukaso píše:tak uplně nevím v jakým spektru otáček to funguje, ale každopádně se to jeví tak nějak ostřeji...ty 2 kw jsou samozřejmě k smíchu :D ale krouťák z 350 na 400 asi něco udělá...
A jak funguje po Polestar převodovka? Změnilo se něco na jejím projevu?

Lukaso

Volvo V60 motor

Příspěvek od Lukaso »

Jako přijde mi že to řadí tak sofistikovaněji, možná líp předvídá nebo nevím. Zdá se mi to lepší, ale zase ne nějak výrazně. Ve vyšších rychlostech když dám kick down tak to tak nepříjemně zakopne, to se mi moc nelíbí....

Lukaso

Volvo V60 motor

Příspěvek od Lukaso »

Hlavně teda ještě jedna věc. Ono upřímně stejně není moc nad čím přemýšlet. Pokud chci zachovat záruku a vlastně ani když nechci, tak jsou možnosti Polestar a Heico. BSR to na S60 2020 nedělá. Heico je nesmysl, to už jsem psal jinde, to je lepší to prodat a koupit T6. A pak je tu poslestar kterej s výkonem nic neudělá, zvedne krouťák a celkově je to auto takový zábavnější. Když překonám tu schízu že dáš 25.000 za 3 minutový nahrání softwaru :D a přidá ti to 2kw tak musím říci, že to stálo za to. Jezdí se s tím prostě celkově mnohem líp.

roccato

Volvo V60 motor

Příspěvek od roccato »

Vďaka za príspevky :good: aspoň si viem urobiť ako taký názor idem na skúšobnú jazdu a zatiaľ to vyzerá tak že si ho kúpim .

Lukaso

Volvo V60 motor

Příspěvek od Lukaso »

Jinak přijde mi fakt fér, že jde si ten Polestar jen zkusit, tzn to tam nalejou ( což jsou ty 3 minuty ) a do 14 dní je možnost to buď zaplatit a nebo to vrátí do původního stavu...

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“