Tak jsem to odsunul, ale nechal u inzerátů aby to bylo po ruce. Zakázat přístup by sice šlo , ale dotyčný se zaregistruje znovu a jinak a jsme tam co jsme byli.Jarda S40 píše:OT=:roll:![]()
Asi by stálo za úvahu některým jedincům zakázat přístup do inzerce. Nedávno tu bylo něco s poklicema na S/V40 a podobně. Klub by možná měl své členy trochu chránit????? Nejde o cenu, to je svobodná volba, ale ty chybějící informace o poškození či nepoužitelnosti jsou nefér! Nebo aspoň pooužít Black list??? Měli bychom si o tom pokecat. Že by v knize přání a stížností? Tady je to OT
No s tou fotodokumentací bych to rozšířil "Pokud je na zboží viditelná vada nebo kaz, je fotodokumentace nutná."Honza píše: Prodejce:
Prodejce by měl poskytnout co největší množství informací o nabízeném zboží které nabízí k prodeji. O jeho přednostech a nedostatcích a v rámci možností i fotodokumentaci. Pokud je na zboží viditelná vada nebo kaz, je fotodokumentace nezbytně nutná.
Kupující:
Kupující by si měl ověřit stav zboží a popřípadě si vyžádat doplňující informace.
Oba by měli vystupovat co nejseriózněji a dodržovat úmluvu mezi sebou o způsobu provedení transakce, jinak budou uveřejněni na listině nespolehlivých inzerentů.
Nespolehliví prodejci:
Hroch_m
Tono01
Nespolehliví kupující:
zatím nikdo
ty jo to je super nápad. Takový formulář pro inzerenty, kde se bude muset vyplnit vše potřebné. Včetně fotky.elde píše:No, urcite by stalo za to pro inzeraty vytvorit vstupni formular vcetne povinnych udaju, a to nejen o nabizenem zbozi, ale i o pradavajicim, ktere by musel dotycnz vyplnit nad ramec registrace, pripadne doplnit ve svem profilu nevyplnene. A na to pak navazat nejaky system feedbacku, jako na aukcich.
Souhlas se Standou. Nápad Eldeho je sice dobrý, ale myslím že pro náš objem inzerce moc složitý. Bude stačit ta černá listina a hlavně kupující budou muset zvýšit ostražitost při obchodech.standa píše:já bych to nehrotil - kvůli dvěma třem padouchům takový ciráty, tabulky, kodexy prodávajícího a kupujícího...
muzu se to vyhleove pokusit prevest z fora na web... tzn inzerat byl visel na webu a debata k nemu na foru.... tam uz formular a fotky nebudou problem...Honza píše:Souhlas se Standou. Nápad Eldeho je sice dobrý, ale myslím že pro náš objem inzerce moc složitý. Bude stačit ta černá listina a hlavně kupující budou muset zvýšit ostražitost při obchodech.standa píše:já bych to nehrotil - kvůli dvěma třem padouchům takový ciráty, tabulky, kodexy prodávajícího a kupujícího...
No, slozitejsi to byt nemusi, naopak, pokud mi formular pomuze vyplnit potrebne veci, navic pomoci preddefinovanych udaju, pak to nejen urychli, ale nezapomenu pri zadavani na dulezite udaje, a bude take stejny vzhled inzeratu. Navic mohu vyuzit vyhledavani a filtry. A odpadnou poznamky typu dopln to a to ..., apod.Honza píše:Souhlas se Standou. Nápad Eldeho je sice dobrý, ale myslím že pro náš objem inzerce moc složitý. Bude stačit ta černá listina a hlavně kupující budou muset zvýšit ostražitost při obchodech.
Když bude každý dobržovat pravidla (bydliště) tak nevim co řešit. Snažím se každého nového uživatele kontrolovat a popřípadě posílám SZ.jarek.krizan píše: stejně je nutné vědět odkud se to prodává, aby si to neposílali lidi poštou, když bydlí vedle sebe a naopak.
Taky mam na jednoho pifku, byl dojednanej kseft a nez jsme se sesli, strelil to bez mrknuti oka komusi jinemu. Krome toho tady na foru rozprodava podivny kousky, pry z Reichu, podle me regulerni corkar. Nechci ho uvadet verejne, ale Honzovi jsem o nem koncem roku psal.Jarda S40 píše: Nespolehliví prodejci:
Hroch_m
Tono01
Pridavam Ghirgi, resp. udajne mi to posilal jeho otec. Koupil jsem tachometry kvuli pocitatku km, ktere je ovsem na nich nefunkcni a pan odmitl poslani zpatky..Jarda S40 píše: Nespolehliví prodejci:
Hroch_m
Tono01
Podívej za 1) neber si mě do huby !!!Drtic píše:Pridavam Ghirgi, resp. udajne mi to posilal jeho otec. Koupil jsem tachometry kvuli pocitatku km, ktere je ovsem na nich nefunkcni a pan odmitl poslani zpatky..Jarda S40 píše: Nespolehliví prodejci:
Hroch_m
Tono01Takze pozor na to
Jasně máš pravdu...Drtic píše:Kdyz myslis... zaprve pocitatko km si bere signal z nahonu v diferaku stejne jako tachometr...cili vada v aute je timto vyloucena. Zadruhe, dostatek informaci o predmetu vystaven nebyl, ze... Zatreti, osobni predani probehnout melo, lec se mi pan v ten den neozval a na muj telefonat v den nasledujici mi rekl, ze na to zapomel ale poslal to postou.
Za ctvrte, nerikam, ze musi byt nutne rozbite, muze to byt jen jiny typ, coz pry pasovat muze ale fungovat nemusi. Solidni clovek by ale asi rekl ok, posli to zpatky, coz ja taky pri takovemhle pripade delam, lec pan ne.
Za pate, neber si me do huby a koncim diskusi. Je to tak jak to je a z telefonickeho hovoru mi prislo ze pan majitel vic nez vi, ktera bije. Jenom upozornuju ostatni. :?
Ja kdyz neco prodavam (tady na VK) tak bud jsem si jisty stavem, ktery popisu, nebo jasne zverejnim, ze netusim jak to funguje a v tom pripade mi to muze kdokoliv poslat zpatky v pripade neuspechu...tohle ja osobne povazuji za fer jednani :neutral:
Víš co, jestli je to mechanický blbinec a moc na to nespěcháš, tak mi to někdy hoď a já se na to zkusím podívatDrtic píše:Kdyz myslis... zaprve pocitatko km si bere signal z nahonu v diferaku stejne jako tachometr...cili vada v aute je timto vyloucena.
Psal že ji jezdil v 70 a ty jsi ji dal do 850, motory jsou sice stejné ale můžou mít jiné nastavení. Nevím jakou by jsi chtěl přesnější info o zboží než je typové číslo. Myslím že jeho info bylo dostatečné.skapetr píše:Mám na tomhle fóru taky jednu zkušennost koupil jsem váhu vzduchu inzerovanou ZDE https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=39&t=9111 píše že sní jezdil ve V70 TDi r.v. 97, váha měla stát 2500Kč + poštovné ukecal jsem ho na 2500Kč vč. poštovného, váha mi přišla je to r.v. 92, BOSCH 0280 202 130, je mechanická stejně jako ta moje což se mi z fotky líbilo ale bohužel má měkkčí chod a jinak nastavený doraz, po zamontování do vozu a 3km zkušební jízdě vvozidlo jen hulilo, váha šla hned pryč, napsal jsem proto uživateli že ta váha nění na 100% do mého vozu a on napsal že jede teď na týden do zahraničí a pak to vyřeší, poslední zpráva byla 14. září, ať se to vyřeší nebo ne chtěl bych tímto článkem spíš poukázat na to aby uživatelé udávali co jepodrobnější informace a kdyby tu váhu někdo chtěl tak napiště nebo zkuste přiblížit na jaký tip auta to je 2,4TD ????
No tak to prrrr!!!Ghirgi píše:Proboha !!!!!! uvědomte si všichni, když kupujete něco starýho a jetýho a tak to není nebo spíše nemusí být PLNĚ funkční, nechci se nikoho zastávat, ale ten prodejce to nemusel mít zrovna 100procentně vyzkoušený a na tavýhle elektronický díly, zvlášť na váhu vzduchu vám asi záruku nikdo dát nemůže !!!!!!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé