Předtím než vás opustím, protože se mi auto přestane rozbíjet, bych si dovolil jednu malou otazečku která mi už pár let vrtá hlavou.
Hodně lidí zde mění silentbloky protože jim vadí vibrace dieselů, ovšem málokomu to pomůže. Já sem ovšem zpozoroval, že když se se připadá plyn, čti pila až do červeného, tak se zdá že vibrace přestanou. I pak na volnoběh. Auto pak i lépe řadí, rychleji a jemně. Zkrátka jako za mlada

To nemůže tedy mít spojitost s uložením motoru, nýbrž buď s motorem samotným, nebo s automatem, že tam je víc tlaku nebo co já vím.
Tato hypotéza se mi potvrdila opakovaně a tak si říkám jestli to nevyřeší výměna rozvaděče a zdali to zde někdo už neřešil. Konkrétně si nechat vyměnit rozvaděč, což není až tak složitá situace a na trhu je teď mnoho zajímavých alternativ jako poláci od sonnaxu atp. Rozvaděče tam stojí půlku, máte záruku i certifikát s razítkem s polskými písmeny a obrázky.
Četl sem večer u vína dlouho recenze všech těch polských podniků a většina se překvapivě zdá být opravdu kladná. I lidi co si pro to posílaj až do USA a UK. Jenže věřte tomu a Polák a razítka, na to já mám slabost.
Myslím že nejsem první koho to napadlo tak bychom to mohli jednou pro vždy vyřešit. Mnoho témat tu vždy končí, "kup originál nebo dej celý na repasovat", přičemž se zdá, podle literatury od různých servisních firem jak na uralu tak v západních končinách, že rozvaděč je v "9/10" případů vinen.
Samozřejmě není pochyb že já budu ten 10. připad, ale třeba tu existuje těch 9 kterým to pomůže, nebo pomohlo.
Přeci jenom dát nějakých 20 tisíc za opravu která vyřeší toliko častých a choulostivých problémů s automatem, se mi nezdá tak hrozné. Ale dávat dvojnásobek už ztrácí smysl i pro bezedný zoufale jako sem já.
Kdybyste někdo měl zkušenosti budu rád, chtěl bych to totiž zkusit. Každý názor se hodí.