V posledním roce za začala objevovat kontrolka hladiny vody v průběhu jízdy zcela náhodile. Vždycky jsem zastavil s bobkama kde mi teče zas voda a nádobka byla vždy plná. Voda se nijak neztrácí.
Zkusil jsem tedy vyměnit čidlo poprvé, nic se nevyřešilo. Objednal jsem tedy při dělání olejové vany novou i nádobku (Febi). Po nastartování mi hned kontrolka svítila (většinou 5s po nastartování než se rozsvítí ale to je vždy). Ve velké zuřivosti se mi povedlo neodpojit konektor a roztrhnout čidlo vejpůl

Takže jsem šel dále a vyzkoušel proklemovat oba póly konektory prostým drátkem a hle - čidlo nesvítí. To znamená, že chyba nikde ve vedení až k konektory není, jelikož po propojení drátkem mi kontrolka nesvítí.
Nyní jsem zapojil čidlo do původní origo Volvo nádobky - která už byla hnusná a tak chtěla vyměnit a pokusil se plovák potočením vzhůru nohama dostat do polohy, kdy by mělo sepnout čidlo a hle - opravdu mi kontrolka nesvítila!
Tak jsem si řekl, kašlu na neorigo nádobky a objednal jsem za 1300 dle OE čísla z Vidy správnou nádobku. Ta dnes přišla ale... ano po nastartování mi znovu kontrolka svítí

Také se jednoduše dá zjistit funkce čidla pomocí kovu - čidlo reaguje na kov - takže stačí přiložit např šroubovák k čidlo a ano i u mě tomu tak je a kontrolka nesvítí, jakmile je šroubovák u čidla. Případně stačá i šroubovák dát dovnítř nádobky k plováku a kontrolka nesvítí.
Prosím o jakékoliv rady, tipy, zkušenosti

Budu asi teď objednávat fungl nové origo čidlo - ale dávám tomu asi tak 1% šance na úspěch...