Pádla na XC90 V8

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Pádla na XC90 V8

Příspěvek od Vapik »

Ahoj, hraju si s myšlenkou implementace řazení padli na XC90. Je to spíš rozmar než potřeba a taky chápu, že auto ani já nemám závodní ambice, spíš to beru jako takové cvičení.
Projekt je v první fázi kdy má stanoveno několik okrajových podmínek a chtěl bych od Vás slyšet konstruktivní kritiku.
Podmínky:
1. celá realizace nejlépe svépomoci (pokud možno tím nechci nikoho dalšího otravovat).
2. Cenovka do cca 5tis.
3. Celkové provedení musí působit profesionálně, nerušivě a úprava musí být vratná.
Dosavadní úvahy:
Vzhledem k nutnosti vést ke spínačům kabely uvažuji o umístění na sloupek řízení, pádla se nebudou pohybovat s volantem.
Teoretický dárce např. Peugeot viz. příloha.

Zapojení: zatím jsem neprovedl žádné měření na autě, ale moje představa je bypasovat mikrospínače ve voliči a protažení vodičů ke sloupku řízení. Moje představa o funkci je následovná:
Mám zařazeno P-R-N-D vše při starém, pádla nereagují. Při přeřazení z D na +- budou pádla simulovat pohyb voličem v příslušném směru, budou tedy fungovat obě možnosti (řazení voličem i pádly). Možné riziko vidím ve stisknutí obou pádel najednou, u voliče se to stát nemůže, ale u pádel ano. Netuším jak by na to převodovka mohla reagovat, dalo by se to vyřešit elektronicky.
Podmínky i úvahy nejsou dogma jen a pouze z bodu č. 3 nejsem ochoten slevit.

Pokud si dobře pamatuji měl to na XC uživatel Sordo, ale nepodařilo se mi jej kontaktovat.

Díky za názory
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

peter cz
Vůz: 850R; 760GLE; 940T

Pádla na XC90 V8

Příspěvek od peter cz »

Sordo měl pádla přímo na volantu a měl to zapojený přes jednoduchý bezdrátový relé... na vysílač připojený pádla a relé připojený na kontakty u voliče řadící páky.

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Pádla na XC90 V8

Příspěvek od PINĎABC »

Kdo padla nemá chce je, kdo je má je nepoužívá. :-)

Fíla
Vůz: V70R AWD, B5234T4, '98

Pádla na XC90 V8

Příspěvek od Fíla »

Když to jde na 960, proč by to nešlo na XC90? Aneb asi nejvíc PUNK, co jsem viděl, ale velký respekt :good: https://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=47229

Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Pádla na XC90 V8

Příspěvek od Vapik »

Ahoj, tak jsem se rozhodl to vyzkoušet a třeba najít nějakou tu slepou uličku. Objednal jsem pádla z Peugeotu 1007 a uvidím jak budou vypadat byli za 700Kč takže žádná ztráta.
Řešení s bezdrátovým relé se mi moc nepozdává vzhledem k baterii a nutnosti zásahu do volantu, který je přece jen dražší než plasty okolo volantu a hlavně drát je drát.

Zpět na „Jak co vyladit???“