No pozor!dali píše:To si zase nerozumíme. Myslím kontrolku TRACSu (u mě se to jmenuje STC a tak je označen i vypínač pro deaktivaci). Pokud vím ABS má samostatnou kontrolku. Oktávka '02 ftédéíčku ve skoro plný palbě se chovala naprosto stejně. Když jsme za deště vlítli do hlubší kaluže (počínající aquaplanning) tak tam taky bláznila kontrolka.elde píše:
Tak jsem koukal do manualu (pro modelovy rok 99) a tam pisou, ze kontrolka ABS se ma rozsvitit pouze pri zavade. Cestou pro synka na trening jsem to i otestoval, kontrolka sviti pouze chvilku po zapnuti klicku, pak uz ani tuk, prestoze pedal kope. Tak ted nevim
Kdyžtak zkusím vyfotit tu kontrolku, kterou myslím.
Tracs je trakční systém - jeho funkcí je pokusit se vysomrovat trakci tam, kde už by ji mechanický systém nenašel.
Oproti tomu STC (Stability and Traction Control) je stabilizační a trakční systém. Kromě funkce Tracsu má v sobě ještě funkci stabilizační (při smyku přibržďuje jednotlivá kola a tím se snaží auto srovnat, případně omezuje výkon motoru). Je to předchůdce DSTC. STC vzniklo prostou kombinací Tracsu a DSA (Dynamic Stability Assistance), což je stabilizační systém v S40/V40.
DSTC (Dynamic Stability and Traction Control) je Dynamické STC. Od STC se liší složitější řídicí jednotkou, která vyhodnocuje větší množství senzorů, včetně senzoru "rozkývání" vozu (známé "nakopnutí" vozu do protismyku, když řidič nesrovná auto dobře po prvotním smyku).