Na svých autech teď kvůli počasí dělat nemůžu, tak jsem se rozhodl koupit něco na hraní, abych se o dlouhých zimních večerech nenudil...
Protože nejsem troškař, tak rovnou 2x a k tomu všechny dostupný doplňky.
Jde mi o to, že sháním nějakou monografii, nebo jakýkoliv jiný podklady (hlavně fotky), na závodní 240.
Model je dost propracovanej, ale chci mít jistotu, že je vše tak, jak má být.
Dokáže mě někdo nasměrovat?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Basstl dne 13 bře 2019 09:28, celkem upraveno 1 x.
Ke stavebnicím 240, jsem dneska přidal téměř nesehnatelnej model 760.
Bohužel mi celní napočítali DPH + poplatky, čímž se konečná cena vyšplhala skoro na 3k.
Teď ještě musím sehnat kvalitní podklady s fotkama a vybrat hezkou barvu.
V tom mým příspěvku je odkaz.
Na foru padockmag má nick begi.
Kombíka postavil konverzí ze sedanu, což díky hranatosti 760, není zas tak velkej problém.
Měl štěstí, ale třeba se časem ještě něco objeví.
850 ETCC už se taky hůř shání, ale ještě pořád jsou.
Momentálně mám nahozeno na Německou aukci.
Ta 240 Aoshima je asi tok stará novinka, tak se třeba časem objeví i další modely Volva.
Před chvílí jsem poslal poptávku do Finska ne resinový kity Amazonu a 142.
Je to novovýroba, ale je potřeba počítat s tím, že to je klasickej resiňák.
Práce je s ním složitějčí, páč je potřeba díly nejdřív opracovat.
Lepí se to hůř než plastovej model a některý díly tam chybí (nápravy, skla atp.)
Vypadá to nějak jako na fotce.
Cena je 90€ + doprava (20€ do 1kg)
V příloze ceník.
Člověče tak to nedám, to mi je líto takovejch peněz za něco, co si vlastně stejně musíš udělat celý sám...
Ale chápu to, je s formama práce spousta, otčím dělá maloseriovku mašinky a vagony H0, ale tam je cena ještě o řád vyšší, nicméně je to komplet a nic víc už přidat ani nejde
Jasně, chápu.
To že to není kompletní je nepříjemný.
Kola a gumy nejsou problém. Dají se koupit samostatně.
Největší problém jsou nápravy. Ještě nevím jestli pořídím něco na orgány, nebo je budu vyrábět sám.
Každopádně pokud chci mít tyhle modely ve sbírce, tak jiná cesta není.
Ještě jsem poptal Amazon saloon, kterej už není v nabídce, tak mi odpověděl, že je schopný ho na zakázku ještě vyrobit, ale musím už počítat s horší kvalitou formy a fotolepty budou z kombíka. Asi ho rovnou objednám taky.
Sice nevím kdy se k tomu dostanu, ale to už je můj problém...
Ty 760 stavel Begi, forum Paddock je moje.
Begi ma i Volva, mel V50 T5 a pak nejakou V70, asi ho odchytnete na slovenskym foru.
Beemax je v posledni dobe hodne naslapnuty, aktualne vydali i Lancii S4 a Audi S1, coz bude podle me absolutni bestsellet. U Volva je chyba v navodu, ktera souvisi s tankovacima hrdlama na kufru. Opravrny navod se bude dat najit na nejich strankach.
Ja osobne budu tu 240 stavet v rally verzi.
Ty jo, super!
Je forum ještě aktivní? Koukal jsem, že tam begi dlouho nic nepřidal.
Já s autama teprve začínám. Před lety jsem ale stavěl kity letadel (2.sv. válku v měřítku 1:72), tak to zase o tolik jiný nebude.
Spíš musím nastudovat nový postupy a přípravky co s za dobu nečinnosti objevily na trhu.
Porad je to stejny, jen ceny jsou vyssi a barvy min smrdi
Ke stavbe Volva jsem se zatim nedostal, v planu je tato verze. Moje modely v Rozestaveno a Galerii jsou pod nickem Koudy.