Dneska mi uprostred Nemecka na dalnici proste prestal reagovat plyn. Auto pokracovalo z kopce na volnobeh, vsechno (dikybohu hlavne brzdy) fungovalo, ale plynovy pedal jakoby byl odpojeny. (ani nouzovy tah, nic) Pri seslapnuti to nereagovalo vubec zadnyma otackama, ani pri prepnuti na manual. Takze jsem dojela z kopce a pomalu zastavila. Po vypnuti a naslednem startovacim pokusu to nechytlo. Nacez jsem to zkusila jeste tak pul minuty po tom znova a motor naskocil a vsechno v pohode.
Zadna kontrolka, nic se neobjevilo. Jenom na zlomek vteriny v prubehu incidentu vsechny blikly jako pri startu a hned zase vsechny zhasly.
Na diagnostiku to urcite pujde, ale momentalne jsem s tim v Nizozemsku a zajimalo by me, jestli mel nekdo nekdy podobny problem, predtim nez to tady zacnu draze resit.
Napadlo me, jestli to muze mit souvislost s tim, ze jsem rano resetovala (za pomoci youtube videa

Jinak auto (V50 D5 2008, najeto okolo 222tis.) je v dobrem stavu, minuly tyden u mechanika (zbezna kontrola a vymena oleje) a pred dvema tydny mi hladce proslo dovozovou technickou (pokud je to relevantni). Mam ho tri tydny. Mechanicky a na pohled vsechno vypada cajk a laicky si myslim, ze by to mohl byt nejaky bug v softwaru (ja mam na ne docela stesti), ale fakt netusim...
A kdyz uz jsem u toho posednuti, tak mi to udelalo hnedka druhou noc potom co jsem si ho dovezla pekny bizar. Rano otec prisel k autu a udajne byly stahnute vsechny okynka a uvnitr svitila svetla. Napadlo me, ze jsem pri zamykani vecer klepla po klici na tlacitko rozsvitit, ale proc ty otevrene okna?
Pardon za tu slohovku, nevim jak to strucneji vysvetlit

Jakozto cerstvy Volvo nadsenec budu vdecna za kazdou radu. A treba i kontakt na nejakeho fajn Volvo mekanika v okoli Vsetina az se tam zas objevim.
Dik. El.