rozsvítila se mi v autě kontrolka ABS a zároveň s tím vyskočila hláška "ABS/STAB. KONTR. WART. ERFORDERL."
Když zastavím, vypnu motor, zase zapnu, tak kontrolka ABS svítí a hláška se změní na "STABILITARSKONT. VORUBERGEH. AUS" a po cca 10 sekundách jízdy hláška i kontrolka zhasne.
Pak se nic neděje, někdy se to neobjeví, někdy se to objeví znovu třeba do minuty.
Projeví se to tak, že mi za jízdy zabrní brzdový pedál, jako když kope při brždění ABS.
Vlezl jsem si teda pod auto a zjistil jsem že mi chybí plastový kryt motoru. Po kontrole jestli je vše na svém místě jsem našel, že senzor, který je přidělaný na pravé přední nápravě a zřejmě ovládá naklápění světel nebo kontroluje podélný sklon a boční náklon volně vysel do prostoru. (má na sobě dlouhé táhlo, je napevno přidělané k šasí auta a měří pohyb ramene)
Je pravda, že asi před 14 dny jsem byl na výměně pravé přední poloosy a je možné, že to čidlo servisák zapomněl přidělat zpět a možná tam nedal i ten kryt. Jsme jenom lidi, v pondělí tam budu volat a zjišŤovat to
Je možné, že toto čidlo může způsobit ty to problémy? Přidělal jsem to zpět, ale chová se to pořád stejně...navíc v servise jsem byl před cca 14 dni a chyba začala vyskakovat 2 dny zpět.
Na diagnostice jsem ještě nebyl. Pokud by se našel někdo z Pardubic a okolí, rád se stavím. Co mám svojí do telefonu na bluetooth, tak ta mi ukazuje P1934, ale je to nějaká čína a nedokáže to vypsat, jestli je to aktuální chyba nebo už uložená z dřívějška....
https://obdii.pro/en/code/P1934
Zkusil jsem u spolujezdce odpojit tu bílou plastovou jednotku. Zkontroloval jsem konektory a zkorodované nebyly.
auto: V50, 2004, MY05, 2.0D, 6st. manuál
Děkuju za rady