Nedokázal by mi někdo pomoct se zápisem tažného do TP?
Tažné jsem koupil před třemi lety bez dokladů a od té doby se ho marně snažím zapsat do papírů. Vím, že v podstatě existují dvě legální cesty:
1. Přepis tažného z jiného auta
Potřebuju sehnat stejné auto, které má zapsané tažné, a nechám to tažné přepsat do TP svého auta, přičemž tomu původnímu autu to tažné škrtnou. To se ukázalo být docela problém - když už jsem člověka s takovým autem sehnal, trval na tom, abych auto formálně přehlásil na sebe, což jsem nechtěl.
2. Předložení kompletních dokladů od výrobce tažného, posvěcená montáž a zápis do TP
Problém, k tažnému jsem nedostal žádný papír, ale nemá ani žádný štítek, prostě nevím co to je, na bastl to ale nevypadá.
Tenhle postup se před asi pěti lety zpřísnil, tažné musí mít nějaké prohlášení o shodě či homologaci, což dřív nebylo, takže starší zkušenosti zde na fóru mi nepomohou.
Tažné potřebuju a když už jednou mám tohle, chtěl bych to dotáhnout. Přes FB se mi ozvali nezáisle dva lidi, že maj kamarády tu a támhle a že to zařídí, ale pak mrtvej brouk. Tažné leží třetím rokem ve sklepě a přijde mi škoda hodit ho do šrotu a investovat do fungl novýho jen kvůli papíru. Na auto pasuje dokonale.
Foto níže, (zřejmě) původní gula je k tomu taky. Vin vozu YV1 945 81 1 T 1 xxxxxx. Domovina Semily. tel. 608107398
Nějaké nápady, tipy, či přímo služby?
Předem díky!
Hynek