od včera jsem se stal členem Volvo rodiny po té, co jsem prodal své Mondeo mk IV. Už z Mondea jsem byl zvyklej na pořádné pohodlí, ale to co mi nabízí Volvo předčilo mé očekávání.
Když jsem vymýšlel jaké nové auto si pořídit, tak jsem se zaměřil na evropské značky (Mazda, Toyota, Kia, Hnůjdaj a podobné havěti byly tudíž hned vyloučené a nastal litej boj). VW a Škoda šly hned v prvním vylučovacím kole, koncern jsem nechtěl. Hned za nimi následovalo BMW, které také v lásce zrovna nemám. O Renaultu a Citroenu, Fiatu a jim podobným jsem ani neuvažoval, Opel jsem taky zamítl a Forda jsem už znovu nechtěl. Mondeo bylo úžasné, krásné, pohodlné a jít z Mondea do Mondea mi přišlo mírně na hlavu. Nakonec jsem se rozhodoval mezi Volvem S80 / V70 a mezi Mercedesem Benzem třídy E. V Hamburku používají taxikáři právě Éčko, takže nějaké ty kilometry jsem v něm najezdil a je to dobré auto. Nakonec však vyhrálo Volvo a začalo hledání.
S kolegou jsme našli jednoho krasavce (S80), kupodivu to stálo 500 metrů od mého bytu (Ford Homolka, kupoval jsem od nich Mondeo), tak jsme se na něj jeli po práci podívat. Bohužel jsme přijeli 5 minut před zavíračkou, tak jsme ho jen běžně zkoukli, nastartovali a vypadli. Motor naskočil hned, vrněl krásně, tak jsem se rozhodl, že se na něj za 2 dny půjdu podívat znova a v klidu si ho prohlídnu. Z toho jsem už tak nadšenej nebyl. Auto poměrně pomlácený, na každém panelu něco a lakýra by se na něm vyřádil až až. Interier relativně dobrý, podvozek ok ale. Dostali jsme na něj slevu nějakých 25 tisíc, investice do něj byla tak celkově za 50 - 60, takže jsme to zamítli.
Jako druhé auto jsme měli v hledáčku krásnou cihlovou S80 v Praze Průhonicích. Auto vypadalo úžasně. Na laku nějaké drobnosti ale nic, co by rozleštění nevyřešilo. Interier jako nový, až teda na řadičku, ta je poměrně ošklivě ošoupaná. I kožené sedačky byly nepopraskané. Zjistili jsme, že to pravděpodobně dostalo pusu na předek, světla se od sebe malinko liší, ale pokud byste o tom nevěděli, tak byste si toho ani nevšimli. Malinko nesedí blatníky u světel, ale opět, nic co je na první pohled vidět. Pak přišel prodejce a jeli jsme se projet. Testovací jízda dopadla dobře, jen volant ve vyšších rychlostech dost vibroval, to jsme přisoudili nevyváženým kolům. No a po návratu zpět do Průhonic jsem složil zálohu, pak jsem 14 dní čekal a včera jsem se konečně dočkal.
Něco k autu:
Volvo S80, D5 151 kw, automat, rv 2010 a možná bude jednodušší vyjmenovat, co to auto nemá: střední okno, tažné, ventilované sedačky, bufík a to je asi tak vše

No, a nesměl bych to být já, aby mi to nějakej čů*** hned neodřel, přibližně po 24 hodinách od koupi. Samozřejmě, že to byl Ochcávkář, jen jsem na to přišel, když bylo pozdě, jinak bych ho asi zabil.
Připojuji ještě pár rychlofotek s kamarádovým RR.
P.S.: Někteří mě už možná znáte, pomáhal jsem Volvo stánku na Legendách stavět stan, a ani ve snu mě nenapadlo, že zanedlouho k Saabu přibude i Volvo.