Tesáka jsem pořídil před rokem zde na fóru, ale původem je odněkud od Lipska. Od začátku nefunguje tacho a palivoměr. Auto, zdá se, delší dobu stálo, takže první boj byl s palivovým potrubím a vnitřnostmi v nádrži, jelikož čas, benzín a vzduch udělali svoje. (nutno podotknout, že trubky je to jediný, co je na autě shnilý) Uložení vnitřního čerpadla a plovák jsem nakonec použil z 960ky a kupodivu palivoměr začal ukazovat správně. Bohužel jen na chvíli. Než jsem zjistil, že vlastně do motoru nejde benzín, dělal jsem spoustu laboraci s řízením vstřikování, měnil čidla a tak, mám podezření, že mám šotka kdesi ve svazku kabelů, ačkoli mě od opravy palivové soustavy už nenechal ve štychu, jsem hodně zvědavý na nadcházející zimu. Na motoru je vidět, že měl delší dobu potíže se spalováním - probíhalo až ve výfuku a svody to dost poznamenalo a z lambdy nezbylo skoro nic

Uděláno tedy:
- výměna vstřiků
- nová vodní pumpa, termostat, remeny
- nové čidlo klepání, otáček diferaku, lambda
- částečně nové palivové potrubí a spousta drobností
- po letošní cestě na východní Slovensko výměna zadních pružin a tlumičů
Co mě teď čeká:
- nový uložení kardanu
- vyměnit výfukové svody
- olej v převodovce, v posilovači, brzdovka a potom bych chtěl něco udělat s lištama oken na levý straně, nákup nových mi momentálně přijde jako dost hýřivý počin. A v neposlední řadě stěrače na světlomety;-)
Taky se mi nedávno někdo prošel po kapotě, což mě vytáčí pokaždý, když se na miláška podívám.
Tak teď už mi akorát zbývá se přiznat, ze 740ku jsem si pořídil jako svůj první vůz vůbec. Všemi označován za cvoka jsem nepolevil ze svého dávného snu a vůbec toho nelituju.
Používám ho jako denní přibližovalo do práce, což mě trochu bolí, Praha mu nedělá vůbec dobře.
Spotřeba ve městě kolem 11, kombinace 10 a při cestě na slovač krásných 8,2.
Fotky zde http://jehlajehla.rajce.idnes.cz/volvo_740/