Rád bych, abychom se zde podělili o příběhy z nákupů/prodejů aut (ať již šlo o Volva či ne). Nemusí jít jen o vtipné příběhy, stačí příběhy k pozastavení.
Rád bych ale předem upozornil, že bych nerad, aby se to tu zvrhlo v nějaké osobní potyčky. Pokud jde o příběh, kde vystupuje člen fóra, pište jej prosím bez invektiv a konkrétních označení osob. A pokud se zde objeví něco věcného o vás, tak se s tím prosím prostě smiřte.
Začnu tedy sám pár zážitky z poslední doby:
1. Při zkušební jízdě se ptám, jestli funguje klimatizace. Podle prodejce tam žádná nikdy nebyla. Tlačítko A/C hovoří jinak. Po dojetí na parkoviště a otevření kapoty jsou nalezeny trubky i samotný klimakompresor.

2. Při komunikaci s majitelem se ptám na základní věci a možnost prohlídky. Vylezlo z něj tvrzení, že to k autu má 100 km a přijede jen kvůli člověka, co auto na 100 % vezme. Bez prohlídky fajn

3. Nyní zájemce o mnou prodávané auto. Schůzka domluvena na další den 12:00. Dostat se k místu, kde auto stojí nebylo jednoduché a ostatní místa v okolí zase nebyla pro prohlídku vhodná. Takže se domlouváme na tom, že až se bude blížit, tak zavolá a já ho navedu. Přišel den D, 12:00 a nic. Několikrát volám na telefon, ale nikdo to nebere. Říkám si, že si to rozmyslel a po nějakém čekání jedu domů. Večer naštvaný telefon, že tam čekal od 11:50 do 13:30 a kde jsem byl - že si prý doma zapomněl mobil a předpokládal, že když se neozývá, tak jej půjdu hledat

4. Pak mě celkem dostávají při prohlídce odhalené závady, které: "Se musely stát asi teď, předtím to nikdy nedělalo."