ked su pred geometriov kolesa predne kolesa do V tak hejbonker píše:To je mozne aby takto sa znizila spotreba geometriou?

ked su pred geometriov kolesa predne kolesa do V tak hejbonker píše:To je mozne aby takto sa znizila spotreba geometriou?
Váha vzduchu vymněněna, ujeto 878,4 km, spotřebováno 69,82 l nafty, palubák ukazuje 6,9 l, reál 7,9 l. Takže i po výměně váhy vzduchu moje V70ka o litřík kecá...Haben píše:Tak já dnes porovnal spotřebu dle palubáku a dle reálně spotřebované nafty. Palubák ukazoval 6,6l, reál 7,5l. Takže mně taky palubák pěkně kecá.
Na 72,08 l. nafty ujeto 961 km.
Ale celou dobu jsem tam měl špatnou váhu vzduchu, tak třeba může mít vliv i toto, ale pochybuji. Další test zase zhruba za měsíc.
baltazar píše:Zdravím a současně mě těší Tvůj údiv,
mám totiž podobný "problém". Můj počítač totiž také ukazuje +- 0,05 stejnou prům. spotřebu, jako naměřím při metodě plná-plná. A že jsem opravdu pečlivý
Své Volvo - první mám teprve 3-tí měsíc, předtím jsem vozil 3 generace Opel Omega (A 2.0, B 2,5V6, B 2,2DTI), kde právě rozdíl reál-PC byl 0,5-1,5l.
Říkám si tedy, že to asi "číňani" od Volva) mají zmáknutý.
Navíc koukám, že máme asi i stejný motor a asi to fakt sedí ?!
Ted spíš řeším, jak to bude s ukazatelem spotřeby při provozu na LPG - mám čerstvě týden.
Martin
moc se v tom neštourej. Hajcus je z toho opravdu neštastnej. ale existují řešení, jak pozvednout výkon.....filtr, výfuk, chipbaltazar píše:S těmi kW, které ti chybí je mi to líto![]()
OThayney píše:moc se v tom neštourej. Hajcus je z toho opravdu neštastnej. ale existují řešení, jak pozvednout výkon.....filtr, výfuk, chipbaltazar píše:S těmi kW, které ti chybí je mi to líto![]()
edit: koukám, u bsr to vylítne na 188 koní a stojí to lidových 13tis Kč. Co Hajcus, nechceš zainvestovat?
To je velmi naivní představahayney píše:nejsem žádnej motorář, tos asi poznal, ale když to někdo nabízí tak by to snad mělo fachat. Budu se muset někdy projet, at vím, jaká je opravdová realita.
Taky jsem vnímal, teď už jsem trochu ostražitější. Mám od nich sportovní filtr ( v eRku je takovej válcovej) ahayney píše:já značku BSR vnímám jako kvalitu. proto se divím, že by to nefungovalo
OT:baltazar píše:možná se ptám jak blb, ale k čemu je dobrý "sportovní filtr". Tuším, že je řidčí a propouští víc vzduchu, ale asi nevydrží tolik a musí se častěji měnit. Taky je asi dražší ??????
tento model celkom moze fungovar. znami ma asi 15 rocnu feliciu, tankuje do nej 98cku a vedie si evidenciu dost podrobne a prisiel na to, ze 98 mu znizi spotrebu cca o liter (v meste menej, na okreske zhruba ten liter). a celkovo rocne usetri tolko, ze zaplati poistku a dvakrat umyvarkudoktor píše:zamyslel jsem se teď nad myšlenkou Natural 95 versus Verva 100 u benziny.
Dnešní ceny jsou:
Natual 95......32,60 kč/Litr
Verva 100.....34,60 kč/Litr
Můj dlouhodobý průměr spotřeby je 10,5 L/100 km u V70. t.j na nádrž 70 L za 2282 kč ujedu cca 660 km, t.j. 1 kilometr jízdy mě vyjde na 3,45 kč.
Tudíž, aby se mi vyplatila Verva 100 a natankoval plnou nádrž 70 L za 2422 kč, pro splnění podmínky 3,45 kč na kilometr bych musel na jednu nádrž ujet 702km s průměrnou spotřebou 10 L/ 100km.
Závěr: 660 km versus 702 km by měl být ekvivalent nájezdu při Natural 95 versus Verva 100 za stejné peníze (samozřejmě vztaženo na moje auto a můj styl jízdy)
Zamyšlení: Kdybych se s průměrnou spotřebou u Vervy 100 dostal na 9,5 L/100km (737km na nádrž), tak by mi náklady klesly na 3,04 kč / ujetý km, to zn. o cca 40 haléřu na km méně, než s Naturalem 95
Ročně pak při nájezdu cca 12000 km je to ušetřených 4800kč a to sa rovná zaplacené povinné ručení na rok![]()
Ten model nevypadá nereálně, asi to vyzkouším. Stejný model by se dal aplikovat na všechny mé tři auta. Bude to chtít nějakou jednoletou studii....
(s eRkem nejezdím na spotřebu, ale dosavadní průměr 13,5 L/100km je dost, při průměru 12 L /100km by se něco určitě ušetřilo...)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé