Hajcus píše:Ja byt tebou, tak tento topic take nectu!Protoze byt tebou a mit uuuzasne 2,5T tak si uzivam a vim, ze za to, co spalim si zajezdim! Ne jako u me, ze kdyz potrebuju vykon a zajezdit si, musim natankovat jen pul nadrze, protoze tim usetrim 40kg vahy (nechapu, proc tenhle 103kW motor soudruzi ve Svedsku vubec dali do nabidky B5244S se 125kW by jako nejslabsi atmosfera byl tak tak, ale OK..)
J.
víkendový výlet vesměs po dálnici nebo okreskách na 3/4 nádrži jedu za 6,2 nafty. Necoural jsem se, jen jsem jel podle předpisů a velkou klidovku. A pak že to nejde a šlo by to ještě níž, kdybych víc přemýšlel.
Po nějaké době strávené s mým autem můžu říct následující: při decentní jízdě na delší trasy po okreskách to má spotřebu pod 7l/100km. Při divočejších jízdách po dálnicích (Německo apod) se průměrná spotřeba ustálí tak na 8.3 l/100km a při zbytku něco mezi ... Jede to přitom velmi svižně. Jsem s tímto spokojen a benzín bych opravdu nechtěl
850R stále za 20, ale v rámci testování novýho vejfuku, takže je tam určitej potenciál ke snížení ... musím říct, že teď už to aspoň jede, takže těch 20litrů živí o cca 30 koní víc než předtím. Vedlejším efektem je jedna z vůbec nejnižších spotřeb na letňácích kterou jsem dosáh s chrochtákem...7,3l .
Tak já dnes porovnal spotřebu dle palubáku a dle reálně spotřebované nafty. Palubák ukazoval 6,6l, reál 7,5l. Takže mně taky palubák pěkně kecá .
Na 72,08 l. nafty ujeto 961 km.
Ale celou dobu jsem tam měl špatnou váhu vzduchu, tak třeba může mít vliv i toto, ale pochybuji. Další test zase zhruba za měsíc.
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
X-Tuner píše:Měl bych takový dotaz , po kolika ujetých Km se ustálý průměrná spotřeba na palubáku po vyresetování? Samozřejmě jen +/-
Co myslíš tím "ustálí"? Samozřejmě se jedná o průměr, takže čím více kilometrů ujedeš, tím ménší bude vliv výjimek od průměrné spotřeby (tedy jak nahoru nebo dolu).
Ptoto se tomu říká průměr.
Tom480 píše:Co myslíš tím "ustálí"? Samozřejmě se jedná o průměr, takže čím více kilometrů ujedeš, tím ménší bude vliv výjimek od průměrné spotřeby (tedy jak nahoru nebo dolu).
Jasný , což o to , to já vím , ale mě zajímá po jaké době nebo spíš po kolika km zhruba ta průměrná spotřeba přestane kolísat a tak nějak si sedne , vemu to podle toho co teď mám , resetoval jsem a ujel cca 350 km a zatím mi kolísá , mimo město klesne na 5.8 a ve městě vyleze na 6.0
Tom480 píše:Co myslíš tím "ustálí"? Samozřejmě se jedná o průměr, takže čím více kilometrů ujedeš, tím ménší bude vliv výjimek od průměrné spotřeby (tedy jak nahoru nebo dolu).
Jasný , což o to , to já vím , ale mě zajímá po jaké době nebo spíš po kolika km zhruba ta průměrná spotřeba přestane kolísat a tak nějak si sedne , vemu to podle toho co teď mám , resetoval jsem a ujel cca 350 km a zatím mi kolísá , mimo město klesne na 5.8 a ve městě vyleze na 6.0
to je pochopitelne v poradku. nevim co hledas za problem?
Proto se tomu říká průměr.
Když ji nebudeš nulovat tak 10.000 km, tak se ti ustálí, že se ti ani nehne...
Ber v potaz, že ani průměr není žádná stálá veličina, je to právě jen průměr spotřeby po dobu, co to počítáš. Takže když máš najeto jen málo kilometrů od vyresetování počítače, udělá samozřejmě jízda po městě při 10l/100km větší nárůst průměru, než kdybys tu samou trasu jel po delší době po resetu a už měl toho najeto víc.
Si spočítej, jakou budeš mít průměrnou spotřebu:
1. nejdřív 100km při spotřebě 6l/100km, pak 20 km při 10l/100km
2. nejdřív 10000km při 6l/100km, pak 20km za 10l/100km.
Tom480 píše:Když ji nebudeš nulovat tak 10.000 km, tak se ti ustálí, že se ti ani nehne...
Ber v potaz, že ani průměr není žádná stálá veličina, je to právě jen průměr spotřeby po dobu, co to počítáš. Takže když máš najeto jen málo kilometrů od vyresetování počítače, udělá samozřejmě jízda po městě při 10l/100km větší nárůst průměru, než kdybys tu samou trasu jel po delší době po resetu a už měl toho najeto víc.
Si spočítej, jakou budeš mít průměrnou spotřebu:
1. nejdřív 100km při spotřebě 6l/100km, pak 20 km při 10l/100km
2. nejdřív 10000km při 6l/100km, pak 20km za 10l/100km.
Tome říkám , jen mě to napadlo se na to zeptat vím jak to chodí , jinak jezdím denně jednu a tu samou trasu 104 km tam a zpátky tim stylem jak jsem psal , ale jak říkám , pouze mě to napadlo se zeptat
X-Tuner píše:Tome říkám , jen mě to napadlo se na to zeptat vím jak to chodí , jinak jezdím denně jednu a tu samou trasu 104 km tam a zpátky tim stylem jak jsem psal , ale jak říkám , pouze mě to napadlo se zeptat
další plná, delší trasy, rozhodně jsem se nikde necoural a je to za 6,5 litru. začínám mít z mýho auta ještě větší radost
edit: koukám, že mi ta zimní spotřeba kazí průměr
Loni cesta po Evropě A,I,F,MC,CH,D asi 3350 km dálnice i couračky po okreskách podle tankování třeba doplnění po 750 km 41 litrů. Ale třeba v Itálii většinou kvůli času na dálnici tempomat 140 žádná výletní jizda. celkově podle tankování 5,6. Palubák ukazoval 5,0-5,2 asi čtyřikrát jsem ho za cestu nuloval. Chorvatsko jezdím ještě za míň
Italské Rko 2.0 Po zakoupení asi 16... Pak dlouho kolem 11, pak jsem to stáhl na 10,5 a cca poslední 2měsíce 11,5
Včera "dodělán" podvozek a šup na geometrii po geometrii spotřeba 9
po dálnici 120-135, nezkazila to ani menší honička s votuněnou Imprezou, při 180 jsem ho teda nechal...
Sibr píše:Italské Rko 2.0 Po zakoupení asi 16... Pak dlouho kolem 11, pak jsem to stáhl na 10,5 a cca poslední 2měsíce 11,5
Včera "dodělán" podvozek a šup na geometrii po geometrii spotřeba 9
po dálnici 120-135, nezkazila to ani menší honička s votuněnou Imprezou, při 180 jsem ho teda nechal...
Kde maj takovou fajnou geometrii, to chci taky! Už mi zase připadá, že sedím v jiným kině Stále 20. Je pravda, že furt něco testuju.