Tom480 píše:Včera jsem si udělal výlet z Prahy na Slapy a zpět (cca 80km) a spotřeba 5.9 litrů (na počítači). To na benzínový dvoulitr docela jde, ne?
Je teda pravda, že jsem to nijak moc nehonil, ale jel jsem normální povolenou rychlostí v koloně s ostatními. A i jsem párkrát předjel.
mas zavadu na palubnom PC, uplne bezna zavada na 4xxkovej rade (ja som sa pod 7 nedostal ani s 1.7ckou).
_________________ teraz: S60, 2,4T '01, 147kw, svetlo modra, 210K km, spotreba 8,8 l/100 km
bolo: S70, 2,4l '98, 125kw, modra metla, 219K km, spotreba 9,89 l/100 km
480_S, 2.0i '94, cerna metaliza, 224K km, spotreba 8.2 l/100 km
440 turbo, 1.7 '89, modra
Tom480 píše:Včera jsem si udělal výlet z Prahy na Slapy a zpět (cca 80km) a spotřeba 5.9 litrů (na počítači). To na benzínový dvoulitr docela jde, ne?
Je teda pravda, že jsem to nijak moc nehonil, ale jel jsem normální povolenou rychlostí v koloně s ostatními. A i jsem párkrát předjel.
5,9? To nemám ani na Swifte (fakt je, že s ním jazdím ako prasa a dalo by sa možno aj pod 5, ale...).
Inak na 480 mám +/-8-9L/100km všade. Mesto, mimo mesta, ľahká noha, ťažká noha, 160+ po diaľnici. Takže nevidím dôvod to šetriť
_________________ ehm, Golf...
ex 940SE B200FT '92, 480S 2.0 '94
no ja by som sa chcel trosku pochvalit , aj ked mozno to neni nejaky extra vykon , ale naposledy som robil jazdu na plnu nadrz , Bratislava -> Humenne ->Kosice->Humenne ->Bratislava , dokopy 5 pasazierov (len BA -HE a naspat) a spravil som 1170km , pricom na 1200 som sa to dotiahnut uz bal a musel tankovat
mas zavadu na palubnom PC, uplne bezna zavada na 4xxkovej rade (ja som sa pod 7 nedostal ani s 1.7ckou).
Nevím, ale když mi to ve městě ukazuje přes 10, tak pak zjistím po dotankování, že bohužel nelhal... Ale samozřejmě by to chtělo nalít plnou nádrž a pak dotankovat na tom stejném čerpacím stojanu. Někdy to zkusím, protože včera mne to docela překvapilo.
Mozno som uchyl ale viz. obrazok.
Metoda: tankujem vzdy do vypnutia pistole a vtedy zmazem denne pocitadlo, nazaklade toho ratam spotrebu. sive stlpce su s autom na letnych pneumatikach.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
_________________ teraz: S60, 2,4T '01, 147kw, svetlo modra, 210K km, spotreba 8,8 l/100 km
bolo: S70, 2,4l '98, 125kw, modra metla, 219K km, spotreba 9,89 l/100 km
480_S, 2.0i '94, cerna metaliza, 224K km, spotreba 8.2 l/100 km
440 turbo, 1.7 '89, modra
Ma dlouhodoba spotreba je 9,22 l/100km.
-- Mereno metodou dotankovat "pod vicko - vynulovat".
-- Nejvice 11,4 a nejmene 7.9 l/100km.
Palubni PC neberu vazne. Prumernou spotrebu pocita dobre jedine na jednu nadrz (= kdyz natankuju a vynuluju, tak pri dotankovani je +/- na stejno s realitou.) Ale jakmile ho necham pocitat dal, tak treba po 3 nadrzich uz to bere dlouhodobeji a keca o ten cca litr..
Na druhou stranu dojezd pocita pomerne slusne.. Kdyz ukazoval dojezd 30km, stal jsem pak u stojanu opravdu dlouho a vysledek byl nejakych 68l..
_________________ MB CLA coupe MY22; HONDAAfricaTwin 1100 A.S. // MB CLA Shooting Brake 2021
R.I.P.: XC90 2.5T, S-Max 2.2 13 a V70T6 AWD 08 a S60 2.4 01 a 480ES 1.7 Paris ed. 91 a Mini Cooper 1.3 87 a A3 3.2 06 a Honda 900RR Fireblade a Honda 1100XX Blackbird a... Trabant :)
Lukaso píše:tímto dnem tento topic přestávám číst...
vždy když si to přečtu tak mi z toho plynou pouze dvě možné věci:
1) jezdím jako neuvěřitelný prase, čehož jsi nejsem vědom
2) mam rozbitý auto, čehož si vlastně taky nejsem vědom
Ja byt tebou, tak tento topic take nectu! Protoze byt tebou a mit uuuzasne 2,5T tak si uzivam a vim, ze za to, co spalim si zajezdim! Ne jako u me, ze kdyz potrebuju vykon a zajezdit si, musim natankovat jen pul nadrze, protoze tim usetrim 40kg vahy (nechapu, proc tenhle 103kW motor soudruzi ve Svedsku vubec dali do nabidky B5244S se 125kW by jako nejslabsi atmosfera byl tak tak, ale OK..)
J.
_________________ MB CLA coupe MY22; HONDAAfricaTwin 1100 A.S. // MB CLA Shooting Brake 2021
R.I.P.: XC90 2.5T, S-Max 2.2 13 a V70T6 AWD 08 a S60 2.4 01 a 480ES 1.7 Paris ed. 91 a Mini Cooper 1.3 87 a A3 3.2 06 a Honda 900RR Fireblade a Honda 1100XX Blackbird a... Trabant :)
Převážná část cestování po městě + okrsky.
Na dálkové trase o litr méně.
Jízda přibližně dle předpisů, tzn: 50/100/140
[img]http://www.img.damak.cz/images/v8udu.jpg[/img]
Manželka jezdí s D5 za 6,5
Hajcus píše:Ja byt tebou, tak tento topic take nectu!Protoze byt tebou a mit uuuzasne 2,5T tak si uzivam a vim, ze za to, co spalim si zajezdim! Ne jako u me, ze kdyz potrebuju vykon a zajezdit si, musim natankovat jen pul nadrze, protoze tim usetrim 40kg vahy (nechapu, proc tenhle 103kW motor soudruzi ve Svedsku vubec dali do nabidky B5244S se 125kW by jako nejslabsi atmosfera byl tak tak, ale OK..)
J.
víkendový výlet vesměs po dálnici nebo okreskách na 3/4 nádrži jedu za 6,2 nafty. Necoural jsem se, jen jsem jel podle předpisů a velkou klidovku. A pak že to nejde a šlo by to ještě níž, kdybych víc přemýšlel.
Po nějaké době strávené s mým autem můžu říct následující: při decentní jízdě na delší trasy po okreskách to má spotřebu pod 7l/100km. Při divočejších jízdách po dálnicích (Německo apod) se průměrná spotřeba ustálí tak na 8.3 l/100km a při zbytku něco mezi ... Jede to přitom velmi svižně. Jsem s tímto spokojen a benzín bych opravdu nechtěl
850R stále za 20, ale v rámci testování novýho vejfuku, takže je tam určitej potenciál ke snížení ... musím říct, že teď už to aspoň jede, takže těch 20litrů živí o cca 30 koní víc než předtím. Vedlejším efektem je jedna z vůbec nejnižších spotřeb na letňácích kterou jsem dosáh s chrochtákem...7,3l .
Tak já dnes porovnal spotřebu dle palubáku a dle reálně spotřebované nafty. Palubák ukazoval 6,6l, reál 7,5l. Takže mně taky palubák pěkně kecá .
Na 72,08 l. nafty ujeto 961 km.
Ale celou dobu jsem tam měl špatnou váhu vzduchu, tak třeba může mít vliv i toto, ale pochybuji. Další test zase zhruba za měsíc.
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
X-Tuner píše:Měl bych takový dotaz , po kolika ujetých Km se ustálý průměrná spotřeba na palubáku po vyresetování? Samozřejmě jen +/-
Co myslíš tím "ustálí"? Samozřejmě se jedná o průměr, takže čím více kilometrů ujedeš, tím ménší bude vliv výjimek od průměrné spotřeby (tedy jak nahoru nebo dolu).
Ptoto se tomu říká průměr.
Tom480 píše:Co myslíš tím "ustálí"? Samozřejmě se jedná o průměr, takže čím více kilometrů ujedeš, tím ménší bude vliv výjimek od průměrné spotřeby (tedy jak nahoru nebo dolu).
Jasný , což o to , to já vím , ale mě zajímá po jaké době nebo spíš po kolika km zhruba ta průměrná spotřeba přestane kolísat a tak nějak si sedne , vemu to podle toho co teď mám , resetoval jsem a ujel cca 350 km a zatím mi kolísá , mimo město klesne na 5.8 a ve městě vyleze na 6.0
Tom480 píše:Co myslíš tím "ustálí"? Samozřejmě se jedná o průměr, takže čím více kilometrů ujedeš, tím ménší bude vliv výjimek od průměrné spotřeby (tedy jak nahoru nebo dolu).
Jasný , což o to , to já vím , ale mě zajímá po jaké době nebo spíš po kolika km zhruba ta průměrná spotřeba přestane kolísat a tak nějak si sedne , vemu to podle toho co teď mám , resetoval jsem a ujel cca 350 km a zatím mi kolísá , mimo město klesne na 5.8 a ve městě vyleze na 6.0
to je pochopitelne v poradku. nevim co hledas za problem?
Proto se tomu říká průměr.
Když ji nebudeš nulovat tak 10.000 km, tak se ti ustálí, že se ti ani nehne...
Ber v potaz, že ani průměr není žádná stálá veličina, je to právě jen průměr spotřeby po dobu, co to počítáš. Takže když máš najeto jen málo kilometrů od vyresetování počítače, udělá samozřejmě jízda po městě při 10l/100km větší nárůst průměru, než kdybys tu samou trasu jel po delší době po resetu a už měl toho najeto víc.
Si spočítej, jakou budeš mít průměrnou spotřebu:
1. nejdřív 100km při spotřebě 6l/100km, pak 20 km při 10l/100km
2. nejdřív 10000km při 6l/100km, pak 20km za 10l/100km.