Mohl by mi někdo poradit co by to mohlo být?

Mám Volvo V70 2.5l v naftě 106kW r.v. 1998
pravdepodobne odisiel regulator alternatora a tym nastalo prepätie v el. sieti. Snad odsli len tie ziarovky a nic ine. Odpojit alternator a doniest auto k elektrikarovi, alebo vymontovat aleternator a zaniest preskusanie/repas.Sonik píše:Zdravím. Potřebovala bych poradit. Jela jsem si po dálnici, najednou se mi rozchrčelo rádio strašně nahlas jako když nemůžu naladit stanici, rožla se mi červeně kontrolka SRS nato se strašně moc rozsvítila světla a najednou zhasla. Na výstražky jsem sjela z dálnice a po výměně žárovek jsem ujela deset metrů a žárovky zase shořely. Zkoušela jsem, jestli nedojedu aspoň na dálkový a ty po pár vteřinách shořely taky. Jen parkovačky svítí a všechna zadní světla.
Mohl by mi někdo poradit co by to mohlo být?![]()
Děkuji moc
Mám Volvo V70 2.5l v naftě 106kW r.v. 1998
Tym prepätim mohol odist aj usmernovaci mostik v alternatore, ale to ti povedia v servise. Potom je ale lepsie kupit jazdeny alternator ako davat cinske napodobneniny mostikovSonik píše:Děkuji moc. Myslela jsem si, že odešel celý alternátor. Tak pokud to půjde zrepasovat, budu ráda. Jinak auto normálně jede. Sice jsem ho musela odstavit a dojet pro něj ráno a risknout to bez světel, ale jelo v pohodě. Tak snad tomu nic jiného neodešlo.
Uživatelé procházející toto fórum: karelvolvo