Loučí se výbojka. Vyměň za novou, tahle klekne již brzy...xoslegiox píše:Zdravim, problikava mi levej xenon a rozsvicuje se mi chyba kdyz zhasne. Obcas jen blika a obcas zase zhasne a rozsviti se az kdyz zapnu a vypnu svetla. Nevite kde mam zacit?diky za odpovedi
Xenon? Vodkdy???ok2ucx píše:Však máš jednu v kufru jako povinnou náhradu.
Jak sviti normal? Blika zas ta stejna strana, ale druha vybojka?xoslegiox píše:Ted jsem to zkousel a sviti normal takze koupim ty vybojky a uvidim. Mam koupit normal v kelly?
Odjakživa:Teflon_490 píše:Xenon? Vodkdy???ok2ucx píše:Však máš jednu v kufru jako povinnou náhradu.
Kód: Vybrat vše
b) po jedné náhradní žárovce výměnného zdroje světla vyhl. č.283/2009 Sb. od každého druhu užívaného v zařízeních k vnějšímu osvětlení a ke světelné signalizaci a nářadí nutné k jejich výměně, s výjimkou zvláštního světelného výstražného zařízení,
To asi tezko. V povinne vybave z fabriky to nejezdi, a naco bych to mel u sebe kdyz nemam povinnost to na ceste vymenit.ok2ucx píše:Odjakživa:Teflon_490 píše:
Xenon? Vodkdy???Nikde není řečeno, že to musíš vyměnit na místě, ale s sebou mít musíš.Kód: Vybrat vše
b) po jedné náhradní žárovce výměnného zdroje světla vyhl. č.283/2009 Sb. od každého druhu užívaného v zařízeních k vnějšímu osvětlení a ke světelné signalizaci a nářadí nutné k jejich výměně, s výjimkou zvláštního světelného výstražného zařízení,
Opravte mě, pokud se mýlím.
P.
Žádná výjimka na xenony tu není (dříve tam byla!). Takže - přísně vzato - pokud xenon nelze vyměnit rukou, mělo by v autě být i nářadí nutné k jeho výměně (což u některých vozů může být i celkem nálož). Jestli se taková (selským rozumem nesmyslná) vyhláška v praxi vyžaduje, je věc jiná.vyhláška 341/2014 Sb Příloha č. 12, par. 32 píše:1. Vozidla kategorií M a N musí být vždy vybavena:
a) náhradní elektrickou pojistkou, po jedné od každého užitého druhu, pokud jsou v elektrické instalaci používány,
b) po jedné náhradní žárovce výměnného zdroje světla od každého druhu užívaného v zařízeních k vnějšímu osvětlení a ke světelné signalizaci a nářadí nutné k jejich výměně, s výjimkou zvláštního světelného výstražného zařízení,
Pokud se nemýlím, tak v těchto lampách jsou "starší" D2R = t.j. s tou tmavou clonkou namalovanou na baňce. Něco takového snad musí mít v každém krámě, jako housky. Naprosto standardní díl, vysoká marže, kazí se pořád.xoslegiox píše:Tak jsem byl v kelly a takovou vybojku nemaji :/ bude az v pondeli... a na vybojce neni napsabo co je to za typ.. jestli d1r d2s atdd? Muzete mi poradit? Mám xc90 2003 2.4d5
To možná bude to, na čem by se dalo otočit... pokud uživatelský manuál k autu nedoporučuje a nedává návod, jak vyměnit, tak to nebude vyměnitelný zdroj pro řidičeok2ucx píše:Poléčeno slovem "výměnný" zdroj světla. LEDek se to netýká.
P.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé