začínám být trochu v koncích a v autech se vyznám jako koza v petrželi. Na tohle fórum (a na vás) jsem dostal ty nejlepší tipy, tak se s prosbou obracím na vás

Koupil jsem Volvo S80 D5, rok výroby 2007, najeto 193 000. S předchozím autem jsem jezdil ke známému mechanikovi, dal jsem mu proto teď i na servisní prohlídku tohle nový Volvo. Jen vyměnil olej a dobil baterku.
Po asi 2 týdnech se objevila hláška chyby v motoru, dojel sem do autorizovaného servisu, řekli mi, že tam bylo moc oleje, pohoda, vyřešeno. Ale k tomu se mechanik zmínil o tom, že dle hlučnosti motoru soudí, že by se měly vyměnit hydroštely a že je to prý záležitost za 35 000 Kč. Prý když to nebudu řešit, může se hydroštel ulomit a vlétnout do hlavy motoru — což je potom prý klidně za 130 tis.
Jejich vyšší hlučnost jsem (když se na to zaměřím) zaznamenal také, trvá to i po nastartování, co se jízdních vlastností týče — bezproblému. Ilustrace chování motoru (není moje video): https://www.youtube.com/watch?v=DSPml3kGDGM
A to je teď moje otázka na vás — může být pravda, že mechanik jen podle sluchu pozná, že je třeba vyměnit hydroštely? A není 35 000 přepálené? Nemůže být cvakání způsobeno třeba tím olejem, který tam nalil ten předchozí "garážový" mechanik? Někdo mi taky řekl, že cvakání hydroštelů je naprosto běžná věc… Doopravdy nevím, co byste dělali vy? Případně máte kontakt na někoho, u koho bych se mohl poradit osobně (Praha)?
MOC vám všem děkuju za jakékoliv rady a postřehy

Roman