mam takovy nemily problem - v chladicim okruhu se mi vytvari tlak ktery zatlaci vodu v expanzni nadobce pod cidlo (nekdy tak ze neni vubec videt)
a samozrejme se mi rozsviti alaram at zastavim.
Resim to s prestavkami od Srpna.
Fakta
1. jezdim na LPG (ale dela to i pokud jezdim jen na benzin)
2. denne Praha Plzen, ale v klidu, kolem 125km/h
3. zacalo to myslim nekdy v v lete, kdy se mi za Rudnou rozsvitil alarm, zastavim, voda se pomalu vratila, je ji malo doleju. Otacim a jedu radsi hned do T6R.
Prasknul tenkrat i chladic, ale dojel jsem. Prvni podezdreni bylo LPG reduktor - kdyz je poskozeny muze poustet plyn do chladiciho okruhu. Muj LPG borec v Plzni (slusna firma SKV), rika ze se to muze stat, ale ze muj reduktor je OK.
Nevim uplne presne co tenkrat krome vymeny chladice v T6R delali, ale kazdopadne potom byl nekolik tejdnu klid.
4. Znovu se to stalo jednoho rana hned po nastartovani a ujeti par metru, zastavil jsem a protoze ji bylo malo tak dolil, ale postupne zacala pribyvat, takze vlastne prelil
5. do Prahy (Roztyly) jsem dojel pohode, ale zpatky, zase za Rudnou to same. Myslim, ze jsem jen povolil zelene vicko na expanze a 110km/h dojel do Plzne. Ve meste se to radikalne zhorsilo, behem 20Km se alarm rozsvitil asi 3-4x.
6. Rano jsem do Prahy dojel OK a nechal auto v T6R. Kdyz jsem tam ale prijel tak uz to netalkovalo, po zastaveni v nadrzce bylo naopak trochu vic vody nez zastudena.
7. dva dny s tim v T6R jezdili a zavada se jako naschval neprojevila, podezdrivali LPG. Vzal jsem si auto zpatky a odhaduju, ze 1,5-2 mesice to bylo OK. Zmena nastala tohle pondeli, kdy jsem poprvne od te doby otevrel vicko expanzky
a trochu dolil. Do Prahy OK, ale po ceste domu, zase na Rudne

8. Nejhrosi bylo nasledujici rano - rozvistil se mi alarm v Beroune, sjel jsem z dalnice, upustil tlak otevrenim vicka a smer Praha uz jsem se radsi vydal po okreskach, stavel jsem zhruba kazde 3-4km a upoustel tlak otervenim vicka.
Myslim, ze jednou jsem dolil.
Pri ceste po okreskach jsem vypozoroval, ze se to skoro vzdy stane kdyz uberu plyn (vlastne takhle se mi rozsvitil alarm i na dalnici, kdyz jsem ubral) a jedu treba z lehkeho kopce. Rekl bych ze se stalo v 7 pripadech z 10.
Dojel jsem neobjednan do T6R kde mi ochotny pan Jiricka jako prvni pomoc pujcil fungl nove vicko. Do Plzne jsem dojel OK, ale ve meste zase, celkem 4x.
Auto ted stoji pred barakem a musim se v T6R domluvit na terminu. Mezitim chci udelal jeste par jizd/pokusu po meste a vysledovat jak presne to nasimulovat
p.s testenim pod hlavou to neni - kontrolovali v T6R, reduktorem take ne - kontrolovano v Plzni. S autem se mi nechce loucit, od jara mam "novy"motor z T6R a nebyt tehle zavady, jeste bych si ho nejaky cas rad enchal. Celkem ma najeto 406tis, motor ma ted 233tis.
Kazdy rozumny komentar vitan, diky, H