cvakání/svištění v převovce?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V70 II D5
Ahoj Volvisti, mám teď chvíli V70 II 2.4 D 5ti kvalt a poslední dobou se mi začal ozývat zvuk z motoru od strany řidiče. Symptomy jsou následující, když se zařadí trojka tak se objeví zvuk v rozmezí 1600-1900otáček a pouze při lehkém sešlápnutí a držení plynu,při přidání nebo puštění plynu zvuk okamžite zmizí, je to podobný zvuk,jako by na kole byl nalepený malý kamínek.Zvuk je pravidelný a není nahodilý, je tam prostě pořád v tomto rozmezí. Situace se opakuje i 4. stupeň, po sešlápnutí spojky na stejných kvaltech zvuk na motoru není,proto mám blbý dojem že je to něco od dvouhmoty dál... Jinak olej byl nedávno měněný, řazení funguje bezproblému, rozjezdy i zastavení bez problému, nic necuká, nic nemlátí, mám namotámo 285tis. km. Napadá něco někoho? Díky
Naposledy upravil(a) sseba1 dne 07 lis 2016 13:01, celkem upraveno 1 x.
-
- Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify
Pochopil jsem správně, že se to ozývá za jízdy?
Ten olej jsi měnil sám? Jak to vypadalo co z toho vyteklo?
Ten olej jsi měnil sám? Jak to vypadalo co z toho vyteklo?
-
Ano, za jízdy. Olej jsem sám neměnil, dělali to v servisu,kterému věřím.Pokusím se pak přidat video,ale bojím se,že to nebude dobře zřetelné.
-
- Profi prodejce
- Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat
Ložiska v převodovce se pomalu loučí
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
XC60 158 kw D5 + Polestar, automat.
http://www.svedskedily.cz
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
-
toho se právě obávám:( protože to právě na to vypadá nejvíc, udělal jsem video, ještě ho musím dát někam na YT abych to sem mohl plácnout...David Patočka píše:Ložiska v převodovce se pomalu loučí
Takže repas převodovky mě asi nemine, nějaký odhad ceny případně a jak moc se s tím dá nebo nedá jezdit dlouhodobě?
-
zde je video, je to tam průběžně slyšet, nejlíp na začátku a na konci videa, je nutné zesílit si zvuk.
-
- Vůz: XF 5.0 V8
Měl jsem něco podobného. Hučelo to na 2., 3., 4. rychlostní stupeň a při zařazení 5. stupně se auto chovalo zas normálně.
David Patočka diagnostikoval právě nějaké ložisko v převodovce, které je uloženo v plastovém pouzdře a časem se prý rozpadne. Byly dvě možnosti, buďto udělat výměnu za jinou použitou nebo repas. Převodovku nakonec repasoval a stálo to cca 20tis.
David Patočka diagnostikoval právě nějaké ložisko v převodovce, které je uloženo v plastovém pouzdře a časem se prý rozpadne. Byly dvě možnosti, buďto udělat výměnu za jinou použitou nebo repas. Převodovku nakonec repasoval a stálo to cca 20tis.
bylo: S60 2.0T 2006 Summum