cvakání/svištění v převovce?

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
sseba1
Vůz: V70 II D5

Příspěvek od sseba1 »

Ahoj Volvisti, mám teď chvíli V70 II 2.4 D 5ti kvalt a poslední dobou se mi začal ozývat zvuk z motoru od strany řidiče. Symptomy jsou následující, když se zařadí trojka tak se objeví zvuk v rozmezí 1600-1900otáček a pouze při lehkém sešlápnutí a držení plynu,při přidání nebo puštění plynu zvuk okamžite zmizí, je to podobný zvuk,jako by na kole byl nalepený malý kamínek.Zvuk je pravidelný a není nahodilý, je tam prostě pořád v tomto rozmezí. Situace se opakuje i 4. stupeň, po sešlápnutí spojky na stejných kvaltech zvuk na motoru není,proto mám blbý dojem že je to něco od dvouhmoty dál... Jinak olej byl nedávno měněný, řazení funguje bezproblému, rozjezdy i zastavení bez problému, nic necuká, nic nemlátí, mám namotámo 285tis. km. Napadá něco někoho? Díky
Naposledy upravil(a) sseba1 dne 07 lis 2016 13:01, celkem upraveno 1 x.

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

Pochopil jsem správně, že se to ozývá za jízdy?
Ten olej jsi měnil sám? Jak to vypadalo co z toho vyteklo?

sseba1

Příspěvek od sseba1 »

Ano, za jízdy. Olej jsem sám neměnil, dělali to v servisu,kterému věřím.Pokusím se pak přidat video,ale bojím se,že to nebude dobře zřetelné.

David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Příspěvek od David Patočka »

Ložiska v převodovce se pomalu loučí
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

sseba1

Příspěvek od sseba1 »

David Patočka píše:Ložiska v převodovce se pomalu loučí
toho se právě obávám:( protože to právě na to vypadá nejvíc, udělal jsem video, ještě ho musím dát někam na YT abych to sem mohl plácnout...
Takže repas převodovky mě asi nemine, nějaký odhad ceny případně a jak moc se s tím dá nebo nedá jezdit dlouhodobě?

sseba1

Příspěvek od sseba1 »

zde je video, je to tam průběžně slyšet, nejlíp na začátku a na konci videa, je nutné zesílit si zvuk.

Spongebob
Vůz: XF 5.0 V8

Příspěvek od Spongebob »

Měl jsem něco podobného. Hučelo to na 2., 3., 4. rychlostní stupeň a při zařazení 5. stupně se auto chovalo zas normálně.
David Patočka diagnostikoval právě nějaké ložisko v převodovce, které je uloženo v plastovém pouzdře a časem se prý rozpadne. Byly dvě možnosti, buďto udělat výměnu za jinou použitou nebo repas. Převodovku nakonec repasoval a stálo to cca 20tis.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“