Včera večer jsem s autem absolvoval cestu Olomouc - Jihlava a zaparkoval před domem. Když jsem ráno nastartoval a vyjel z místa, tak auto zdechlo. Když jsem znovu nastartoval, tak se okamžitě "udusilo" a to se opakovalo, takže jsem gravitací zajel zpět na parkovací místo a zkoušel to znovu jak na benzín, tak přímo na LPG. Auto buď chytne nebo ne a pokud ano, tak okamžitě zdechne, jako by se udusilo... (ani sešlápnutí pedálu plynu nepomáhá)
Auto včera jelo jak švýcarské hodinky, jediné co se stalo a to snad doufám nemá spojitost, bylo to, že mi do otvoru pro ruční brzdu spadl zapalovač při odchodu z auta.
Zítra odpoledne jsem domluven s mechanikem aby na to koukl, nevíte prosím náhodou co by mu mohlo být?
mám obavu že jestli to není majstr na LHjet tka to bude pokus omyl, redukce z OBD2 na blikátko je základ, pokud nemáš ještě blikačku v motorovým prostoru
Čerpadlo slyšíš, když dáš klíček do II? Jestli dává tlak ověříš snadno na liště se vstřikama, buď je tam ventilek nebo opojíš přívodní hadici z nádrže (ta se šroubením).
Taky to může být jen relátko...
_________________ KUBA Redblocks are fun and easy but Greenblocks take skill V70 D4 AWD, D5244T12, TF-80SC, 2015;764 GLE, D24TIC, M46, 1988; 945 TURBO, B230FT+, M90, 1998; 855 T-5R, B5234T5, M56, 1995; bylo: V70 2,4i, B5254S, M56, 1997; 764 TURBO 16V, B204FT, M46, 1990; Volvo diagnostika v Plzni a okolí
Tak tak. Uplně první bych poslechl/ověřil čerpadlo, zda dává, jak píšou kluci. Pak zkusil vyblikat. Pak to vyresetoval, tzn. odpojil baterku nebo poj. č.1 na 5 minut. Možná si natankoval nějakej sajrajt a LH se blbě naučilo, nebo odchází lambáda/váha.
To mi udělala i moje 850. Praskla mi pojistka od palivovyho cerpadla, zkoukni pojistky, zkus prohodit relé a pak asi to čerpadlo. Snad to bude jen kravina hodně štěstí.
_________________ Je: SAAB 9000 2,3-16V; Lexus RX 300, Mercedes A190
Bylo:Volvo V70 P2 D5 AWD; V70I Tdi Stříbřenka Volvo V70 I TDi Black[/b] Volvo 760 2,8 V6[/b]Volvo V70 I 2.0 Hašlerka, SAAB 9000 aero stg.III Lucifer 2xSaab 9000i, Saab 9000 Turbo, Saab 900II Turbo, Saab 9000 AERO, Volvo V70I, Volvo 850-Modrý Kombík, Volvo Hellboy 850 TDI 103 KW; Saab 9-5 Aero Severní Vítr, Volvo 960 II Safír
S mechanikem jsme po kontrole pár prvků usoudili, že to bude zřejmě opravdu zase to čerpadlo..
Díky tomu, že na LPG jede, jsme hodně závad vyloučili.
Čerpadlo už je na cestě, tak snad bude zítra doručeno. Dám vědět zdali to bylo opravdu ono..
Díky.
Pokud to čerpadlo nebude, tak bych ho mechanikovi rozhodně neplatil, protože se dá triviálně kontrolovat na zpětném vedení - pokud benzin teče, tak je čerpadlo ok.
To se učí i na nejblbějším učňáku...
S mechanikem jsme po kontrole pár prvků usoudili, že to bude zřejmě opravdu zase to čerpadlo..
Díky tomu, že na LPG jede, jsme hodně závad vyloučili.
Čerpadlo už je na cestě, tak snad bude zítra doručeno. Dám vědět zdali to bylo opravdu ono..
Díky.
Pokud to čerpadlo nebude, tak bych ho mechanikovi rozhodně neplatil, protože se dá triviálně kontrolovat na zpětném vedení - pokud benzin teče, tak je čerpadlo ok.
To se učí i na nejblbějším učňáku...
Mechanik dostal zaplaceno
Po výměně palivového čerpadla, je vše tak jak má být..
Ahoj,
řeším podobný problém jako M.a.r.e.k., ve zkratce - potřeboval bych vědět, kde najít spojku kabelu, vedoucího k čerpadlu. Popíšu to ale celé od začátku:
-> Asi před půl rokem auto začalo občas cukat při jízdě do kopce. Při podřazení cukání přestalo. -> Před třemi týdny auto začalo fungovat režimem "ujedu 20km a pak chcípnu". V kopci a bez cukání. Zjištěno toliko to, že do motoru neteče benzín, po půl hodině až hodině auto normálně nastartovalo a vrátil jsem se domů. -> Před dvěma týdny jsem nastartoval, ujel 60m a to bylo naposled, co auto jelo. Konečně příležitost závadu sledovat. Instruoval mě po telefonu Standa. -> Při otočení klíčku do polohy II se NĚKDY čerpadlo na vteřinu ozvalo, při startu motor normálně naskočil, ale čerpadlo ne a po pár vteřinách chcípl. Při opakovaném otočení do polohy II se už čerpadlo neozvalo, chtělo to hodně dlouhou pauzu (den). -> Připojil jsem +baterku na pojistku 11(lambda a čerpadlo) a zkoušel, žádný efekt. Pojistka je OK.(Funkčnost překlenutí zkoušena na pojistce 19-světla) -> Zvuk, co se ozýval z čerpadla, bych nenazval "bzučení" nebo "vrnění", spíš takovej nesouvislej nedefinovatelnej rachot, něco jako šroťák na jabka k moštování. Dokud jsem ale neměl otevřenej servisní otvor, tak jsem čerpadlo nikdy neslyšel, překrývá se to se zvuky, co jdou odkudsi z desky a CDpřehravače. -> Chtěl jsem připojit zkoušečku místo čerpadla, ale na připojovacím kabelu není jediná spojka(!) Stopoval jsem celé vedení (červený kabel) servisním otvorem pro čerpadlo i pod autem i v prostoru por rezervní kolo a pokud nejsem fakt slepej, tak tam žádná spojka není. Přímo z čerpadla se to vytáhnout nedá. Co teď? Kde bych tu spojku našel?
Auto se celou dobu sledování chová způsobem někdy se čerpadlo ozve, někdy ne, někdy nastartuje, někdy ne...
Auto stojí v louži na kopci na konci světa, (u mně před domem). Pokud to je čerpadlo, opravovat to bude Raolsa, ale nemá u domu místo a nemá na to ani moc času, tak potřebuju zjistit, co to opravdu je. Když to čerpadlo nebude, budu to asi řešit s někým jiným. Auto už dva týdny nejezdí a pomalu dochází baterka na pokusy.
raolsa píše:Tady na obrázcích je vidět jak daleko jsou cca konektory, kudy vedou netuším, ale vzhledem k té průchodce budou někde uvnitř auta, ne?
Ahoj, díky. Ano, podle průchodky uvnitř auta, ta průchodka je zřejmě do prostoru rezervy, kde to dělá jen ostrý ohyb a mizí kdesi mezi rezervou a blatníkem. Tam jsem se probít zatím nedokázal. Jinak skrz inspekční otvor a pod autem jsem se snažil očučet každý milimetr toho kabelu a konektor nenašel. (Ležení v louži pod autem super zážitek...) Zítra to tedy zkusím stopovat dál. Nouzové řešení přeštípnout ten kabel v prostoru rezervy, kde jse sucho, proměřit, a když to nebude tím, tak zase spojit...? Je to velká prasárna?
raolsa píše:Jinak čerpadlo má číslo 9438756, ta cena je mazec
Ano, to je jedna třetina ceny, za kterou jsem vůz koupil V Autodatu v Semilech mi našli origo za 5.700, od Bosche za 1.600. Existuje důvod, proč tam dávat originál?
Děkuju za veškeré rady a tipy. Dnes jsem konečně provedl zkoušku kabelu napíchnutím špendlíků a připojením žárovkové zkoušečky - s výsledkem vadné čerpadlo. Hned je mi líp, když vím, čím to je
Oledne toho cerpadla, pry odchazi hlavne z duvodu mala benzinu v nadrzi. Mas-li LPG, pak mej v nadrzi vzdy vic jak 1/4 benzinu, jinak se to prej podela... stalo se mi taky, na uplne samem aute.