týden vlastníme V70ku a jelikož už má 14 let (kouzelný, že to není poznat na Volvech

V70:
LZ dveře bez problému odemykají vždy, ale někdy více či méně často nezamykají. Říkal jsem si, že dokážu žít s pravidelnou kontrolou při odchodu od auta, ale včera při nákupech to ve 2 ze 3 zamčení nezamklo. Pomohlo odemknutí a zamknutí dálkou nebo zamáčknutí čudlíku ve dveřích a zabouchnutí. Když centrál dveře nezamkne, je od dveří slyšet, jak se motorek snaží a pak to vzdá. Elektronice celkem hovím a prolezení googlu mi napovědělo, že motorek v zámku se otáčí na stejnou stranu při zamykání i odemykání. Asi mechanický problém, ale mohl by být i motorek v posledním tažení. Neví někdo zda je tohle řešitelný na koleni, kde je zakopaný pes a jak dobře kuchatelný je samotný zámek na případnou DIY opravu?
S80 (1999):
Tak tady jsou to tentokrát řidičovi dveře. Dálka otevře vše, jen ne dveře u řidiče, musí se klíčkem a centrál se na nich tváří uplně mrtvě. Může být stejná příčina jako u V70 a jak jsou si ty dvě auta v zámcích podobný? Když se povede operace u V70 tak bych s tím pak vzal i S80 rovnou, jak by se mi dostala do ruky