tak jsem si včera jel takhle pohodlně po R10 těch svých 135kmh dle tachometru a najednou potřebuji přidat plyn a místo aby auto začlo zrychlovat, jak jsem zvyklí, tak se nic nědeje. Tak jsem si říkal, kua asi mi odumřela noha, že necitím, že šlapu na plyn, ale ouha, byl jsem nohou až na podlaze. Na palubním desce žádná hláška, žádná kontrolka, ale naštěstí mi před 14ti dny přišla taková ta diagnostika přes WiFi, tak to tam za jízdy šoupnu a nechám si vyjet chyby. A co nevidím:
P0404 - Pohonná jednotka - Exhaust Gas Recirculation Control Circuit Range/Perfofmance
P0215 - Pohonná jednotka - Intake Manf Runner Position Sensor/switch Circuit Range/Performance bank1
Mno i z tohoto jsem pochopil, že je nějaký problém s EGR.
Tak a teď k dotazům:
1. k čemu je na přístrojovce kontrolka motoru, když pokud je auto v nouzi, tak nesvítí?
2. k čemu tam mám oranžové I, když pokud je auto v nouzi, tak nesvítí?
3. bude stačit vyčistit EGR, resp.trubky, které k němu vedou?
4. je někdo schopný, který by to v mém okolí (Praha Východ), byl schopný udělat?
Po vypnutí motoru, chvíli klidu, jsem následně nastartoval a v klidu bez nouze dojel dalších 100km, dnes teda pojedu dalších 300km, ale že bych byl uplně klidný se říct nedá.
Samozřejmě, že rada, dovez to do Volva, tam ti to opraví, je fajn a užitečná, ale tu si umím dát taky a hlavně vím, že ve Volvu by se mnou neřešili čištění EGR, ale rovnou jeho výměnu, což není úplně zadarmo

Díky za reakce