Fufík píše:Ahoj lidičky,
mám dotaz ohledně klimošky do 740GL, 2,3l, tzv. ,,bushovka".
Rád bych do týhle káry dostal nějakou klimatizaci

,ale nemám ponětí jakou, kolik by to stálo a jestli taková věc je vůbec možná. :?
Auto je poměněrně zachovalý, má nalítáno necelých 97000km, servisováno ve Volvo servisech. Je to můj miláček o kterýho se dělím s tátou

.
V servisu mi řekli, že to je možný, ale cena 80 000Kč

nepřijatelná.
Tak se chci zeptat, jestli nevíte o nějakým způsobu, třeba i z jinýho auta jako 760, 940, 960, 850 apod., prostě přendat z jednoho auta do druhýho?
Jo a taky o někom, kdo by to byl schopnej udělat.
dík a mějte se,
Fufík
do bushovky dostanes klimu ze 740ky nebo 940ky v provedeni s vystupem vyparniku klimatizace pres motorovou pricku vrchem. Jsou dva zakladni typy:
- manualni
- automaticka
Dale se lisily provedenim ovladaciho panelu a ty bys teoreticky mohl pouzit novejsi provedeni s otocnymi ovladaci (pak ale musis mit palubku se zesikmenou kaplickou a stavajici topeni musi mit take kruhove ovladace....)
potrebujes sehnat: (predpokladam, ze ve tvem aute neni priprava na klimu)
- cele teleso topeni s vyparnikem a radiatorem vcetne ovladaciho panelu
- kabelovy svazek k topeni
- kabelovy svazek a hadice podtlaku do motoru
- kompresor, drzak kompresoru
- trubky a hadice
- kondenzator klimatizace (opet nejlepe novy)
- vysousec (nejlepe novy - stoji 2000 penez) a presostat
- expanzni ventil (novy cca 250 penez max)
vsechno dohromady se da poridit za rozumne penize, pocitej ze zalezi hlavne na tom kdo prodava a v jaekm stavu. Ja jsem musel koupit tri ne zcela kompletni sady abych si vybral to potrebuji. Celkove naklady moji zastavby vysly na nejakych 12000, ale praci jsem si odvedl kompletne sam, s vyjimkou par drobnosti, kdy bylo potreba vzit do ruky svarecku.
V kazdem pripade je nutno oprasit vsechny maximum manualni zrucnosti a obrnit se trpelivosti, zpusob jak to udelat ti klidne vysvetlim, ale na rovinu receno se mi moc nechce delat komplet cely znova.... Jinak pokud mas vse dukladne pripraveno (coz se predem udelat temer neda) tak by to trvalo asi tak 4 - 5 dni na samotnou zastavbu a priprava vezme nejakych 5-8 dni cisteho casu..... ted to vypada jako pohadka, ale zacal jsem loni v srpnu a dilo jsem dokoncil az ted v pulce cervence....(pul roku jsem nedelal nic, shanel jsem jeden maly nepodstatny dil....)
Preju hodne stesti a pokud budes potrebovat vice detailu tak se ozvi. Nejlepe to muzeme poresit v sekci "jak co opravit". Pokud jsi ochotny byt tou vykonou silou, ktera provede 90% prace a jeste si oblita vse potrebne u dodavatelu tak nemam problem ti s tim pomoct, hlavne co se tyce elektriky a spol.... Tohle je snad jediny zpusob jak usetrit....