Třeba u Citröena ja vidět úplně nádherně-jak se otevře motor tak hned vybafne

Nemáte někdo fotečku? Předem díky...

Aha tak díkystravex píše:No zkusil bych jit po trubkach primo od turba. jestli mas turbo (to si snad nasel ne?) spojeny s komorou sani jen kratouckou trubkou tak ani IC nehledej... ty trubky maj prumer asi tak 4 - 5 cm... (+/-)
Takze to tak na vysvetlenou. Koukal jsem na fotky na tvejch strankach a v ty tmavy 944ce rozhodne IC nehledej, tam je klasicke TD....
Travex
Nevim jakou hadici mas na mysli, ale ja tam vydim dve hadice: jedna je od odvetrani skrine a druha je od pretlakoveho ventilu na saci komore. Pak vede k sacio komore turba tlusta harmonika od vzduchoveho filtru a vystup turba je veden kovovou trubkou nahoru do saci komory (u IC ma komora jiny tvar a na miste teto trubky je roura do IC a do komory vstupuje roura nekde v miste soucasneho pretlakoveho ventilu). Dalsi hadice jdouci do oblasti turba jsou hadice vodni, ktere jsou pripojeny k chladici oleje (vymenik olej/voda) a to privod od topeni a vratka ke komore termostatu. Pak je k vlastnimu turbu pripojen jeste vyfuk a tlakova hadice mazani a jeho vratka... vic tam opravdu nenajdes. K IC vedou opravdu poradne roury, zadne pul nebo jednopalcove hadice....Roj píše: Aha tak díkys![]()
To jsem potřeboval vědět...já jenom že mám na bloku D24Tic a IC nikde mnoAle neva, alespoň bude co upgradovat, přesně tu jsem měl totiž na mysli. A co to teda vede za tlakovou hadici do chladiče?
Máš to trochu špatně, voda je vždy až poslední bráno od předu.ypsi píše:No tak ked otvoris kapotu tak smerom od motora by malo byt poradie:
1.IC
2.Voda
3.Klima
4. Motor.olej (je schovany pod klimou)
{snad si to pamatam dobre :? }
Intercooler nebo česky mezichladič (stlačeného vzduchu) je chladič vzduch/vzduch, kde se vzduch nasátý přes filtr a stalčený (a tím ohřátý) turbem chladí než půjde do válce dát si rande se směsí. Slouží ke zlepšení účinnosti motoru - zvětšení výkonu.veetec píše:chlapi a děvčata, co je to ten intercooler, je to něco s chlazením, jak by mi napovídal jazykový cit, nebo je to něco jiného???crtec píše:](*,) samozřejmě je to blbost :!: U motoru je chladič vody a u masky IC :idea:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé