nedávno jsem se rozhodoval jaké auto pořídit. Teď jsem spokojeným majitelem japonského kombíku. Bohužel Primera začíná umírat na korozi a na dovolenou k moři si s ní netroufnu.
Chtěl jsem další auto zase nejlíp japonce, kombi, minimálně dvoulitr a aby mu chutnalo LPG. Bohužel prostě na výběr nic moc není, jedině snad Accord, kterej je mimo finančně.
Začal jsem proto koukat i po evropských autech. Francii a Italii jsem vyloučil, Bmw rezne, Audi má na prd podvozek a Opel nemá žádný kloudný benzín.
Pak se mi zalíbil Saab 9-5, ale všude jsem četl, že turbomotory nádherně jedou, ale bývají s nima problémy. Od Saabu je k Volvu jen kousek a V70 druhé generace se mi zalíbila i po stránce vzhledu, motory odolný, nápravy jednoduchý s možností výměny samostnatných čepů a hlavně nerezne to. Sice je to na moje ježdění skoro dost tank, ale snad něco vydrží.
Takže dotáhl jsem z německa V70 II, 2,4T 147KW, najeto 216tis. Auto je lehce ťuklé na pravý přední nárazník, bude potřeba dopasovat světlo a nárazník. Momentálně se řeší čep a silentbloky na předku, všechny díly jsou ještě originál Volvo. Hned po opravě podvozku začal vyskakovat vnitřní kloub poloosy, takže se shání jiná. Samozřejmě jsou vyměněné rozvody, řemeny, oleje a komplet destičky s brzdovou kapalinou. Ještě chci vyměnit svíčky a chladící kapalinu. Kapalina v nádobce k posilovači je čistá a má žlutou barvu, byla ale na minimu, tak jsem koupil Castrol CHf a dolil. V blízské době půjde auto na přestavbu LPG a opravu sedačky, je roztržená ve švu a nevyhřívá a snad už se bude jenom jezdit

Němec byl docela čuně, všechno ochmatané a černé, takže to dalo docela dost práce, ale už to vypadá k světu.