už to bude skoro 3 roky, co jsem se stal průměrně aktivním členem této super komunity a za tu dobu jsem si stále nenašel čas sem dát i tu mojí raketu a představit vám jí pořádně. Za tu dobu se událo tolik věcí, že to sem budu dávat postupně, až se pomalu dostanu k aktuálnímu dění.
Nejdřív trochu k historii.
Moje krásná S40 sjela z výrobní linky v Nizozemsku v první polovině roku 1997, to znamená, že se jedna o nejstarší model, první větší zásahy dorazily právě až v polovině roku 1997.
V roce 2005 byla převezena z Belgie do České republiky, nejspíše po nehodě. Zde byla "opravena" místní partou nazývanou AAAAuto a ti jí dále prodali pánovi z Říčan, který s ní poměrně hodně cestoval, prý až do Švýcarska za rodinou.
V roce 2011 se asi rozhodl, že chce něco akčnějšího a proto S40 vyměnil za čtyřkolku u jednoho prodejce čtyřkolek u České Lípy. Ten se ale chtěl S40 rychle zbavit a tak ji nabídl za velmi zajímavou cenu. Tehdá jsem ještě o autech zase tolik nevěděl a tak jsme jí rychle jeli koupit, ačkoliv jsme o ní nevěděli do minulosti vůbec nic a i když byla na první pohled bouraná - i tak to byla láska na první pohled. Bohužel jsem tenkrát ani nevěděl, že kontrolkla airbagu se musí rozsvítit a po chvíli zhasnout, protože jinak bych si všiml, že se ani nerozsvítí, protože pravděpodobně ferdové v AAA vyndali žárovku z přístrojovky, která čirou náhodou byla právě pod SRS systémem. Na druhou stranu, kdybych to věděl, možná bych si auto nekoupil, což teď vím, že by byla velká škoda.
Na autě došlo za ty 3 roky k výměně všeho potřebného a i hodně věcí nepotřebných.
A tady pár fotek z inzerátu:
Tady je vidět, že kapota a levé světlo mají od nárazníku poměrně škvíru: