mám problém s klimatizací, s kterým si zdejší autorizovaný servis zatím nedokázal poradit. Spočívá v tom, že klimatizace začne chladit až cca. 5 minut po nastartování motoru. Do té doby jde z výdechů jen vzduch o okolní teplotě a pak se z ničeho nic rozběhne na plný výkon ventilátor vepředu u kondenzátoru a z výdechů jde ledově studenej vzduch. Po celou dobu je tlačítko klimatizace zapnuto a jeho případné vypínání a zapínání namá na rychlosti náběhu klimatizace žádný vliv. Jak už se klimatizace rozjede, chladí i ve 45ti stupních perfektně. Zajímavé je, že se tento problém projeví jen pokud auto delší dobu stojí, například přes noc, naopak, když někam dojedu a auto stojí na parkovišti třeba 3 hodiny, tak klimatizace potom začne fungovat hned. Aby toho nebylo málo, tak interval, který klimatizace potřebuje k tomu, aby se sepnula, se prodlužuje s tím, jak dlouho auto stojí. Když například s autem týden nejedu, tak mu to trvá i 10 minut, když stojí jen přes noc, tak 2 minuty. Já jsem tento problém laicky diagnostikoval jako buď nedostatek chladiva nebo špatně vymezenou vůli spojky kompresoru. S tím jsem auto odvezl do místního autorizáku. Vrátili mi ho s ním, že vůle v elektromagnetické spojce kompresoru je v pořádku a chladivo je doplněno i s nějakou látkou podle které by zjistili ůnik. To bohužel nepomohlo. Tak jsem jim to vrátil, oni zjistili, že únik chladiva tam žádný není a vyměnili nějaký ventil, bohužel mi neřekli přesně jaký, ale asi jen něco malého nepodstatného, protože za to ani nechtěli zaplatit

Máte někdo prosím nějaké nápady v čem by mohl být zakopanej pes? Třeba bych dokázal s Vaší pomocí místní "kluky vopálený" z autorizáku přivést na správnou cestu.