Pročítal jsem tady ty příspěvky a různá řešení. Mam strach z toho vyhoření, jak tady dost často řešíte, tak jsem včera večer čuměl do schématu a něco mě napadlo. Pravděpodobně tam bude nějaký zádrhel, protože je to tak debilně jednoduchý řešení, že by to nemohlo být ani možné, že bych tu na něj přišel první.
Řešení je bez použití relátek, pouze ukostřit modro-žlutý drát před přepínačem a odfiknout ho od lucase i od přepínače na světla. (čímž pádem NEMŮŽE dojít k přetížení, protože do ovladačů půjde proud maximálně z dálek, nikoli z potkávaček)
Tím by se nastavilo neustále svícení potkávacích světel při otočeném klíčku do dvojky (nešly by vypnout ani při přepnutí na parkovačky), takže vypnutí řešit buď rozpínacím relátkem nebo se s tím smířit, přece jen já třeba tak často nepoužívám pouze parkovačky a je to menší trest, než nesvítit potkávačkama při dálkovejch.
Jediný co bych k tomu potřebvoal konzultovat je, jestli relé 87 dokáže utáhnout ten proud (ale myslím že relé menší jak nějakých 25A tam nebude) a jestli nebude kvůli tomu potřeba zdvojnásobit pojistku F14, která by mi podle mě dala hodně rychle sbohem.
Schéma: Výhody:
- žádná relátka
- bez narušení oblasti světel vytahováním kablíků průduchy
- neni potřeba nic dávat do motorového prostoru
- práce řekl bych tak do půl hodiny i s kafem max
Nevýhody:
- nejde přepnout jen na parkovačky (pokud se nepřidá relé)
- výměna pojistky 10A za 20A
Na to, že světla nejdou vypnout úplně jsem si už u Volva za tu dobu co ho mám zvykl a ani mi to nevadí

S názory do mě prosím!