Cca před dvěma měsíci začalo auto občas škubat při rozjezdu - zařadím jedničku, pouštím spojku, škub-škub, jedu, přeřazuju na dvojku a to samé, pak začaly škobrtat otáčky i při volnoběhu. Na vyšší otáčky a další stupně to nedělá. Říkám si, svíčky mají nejlepší za sebou, tak jsem je vyměnil (opět origo Volvo). Asi měsíc úplně v pohodě a je to zpátky. Takže jsem vyměnil obě cívky (měl jsem pár použitých, ale v pořádku) - beze změny. Vyčistil jsem škrtící klapku i s volvoběžným ventilem, zkontroloval káblíky ke svíčkám a konektory ke všem čidlům, na které jsem shora dosáhl. I na diagnostiku jsem zajel (CIVA České Budějovice) - bez závad, ani v autě žádná kontrolka nesvítí. Vzduchový filtr měněný na jaře, palivový cca před čtyřmi lety. Tatík, starý praktik, měl jasno s tím, že je to benzínem - nejspíš není, benzín tankuju pořád stabilně u jedný pumpy, až teď jsem poprvé zkusil Benzinu a beze změny. Navíc každou třetí nádrž dávám VIF. Mechanik taky na nic nepřišel. Jo a podstatná věc - dělá to jen za tepla - po cca 2-3km.
Tak nějak se mi ty projevy pozdávají na svíčky. Auto už má nejlepší za sebou, nechci už do něj moc investovat, tak mě napadlo zkusit koupit za cca 400,- sadu svíček v Brisku a pak jim ty origo případně omlátit o hlavu....
Přesto bych Vás poprosil, kdybyste měli nějaký nápad, co ještě zkouknout případně tip na mechanika z ČB a okolí, budu rád. Na dovolenou do Alp jsem minulý týden vzal rodinku pro jistotu půjčeným autem

Díky
Jarouš