Autosalon Lipsko 08.06.2014

Jak bylo...
  • Autor
  • Zpráva
Petr Marek
Radní
Vůz: V70XC & 2x 240
Participant x 2

Příspěvek od Petr Marek »

Po sobotní návštěvě skleněné manufaktury v Drážďanech jsem si udělal ještě nedělní výlet do nedalekého Lipska, kde končil pro letošní rok největší německý autosalon.

Samozřejmě jako první jsem navštívil Volvo. Expozice byla podobná té z minulého roku ve Frankfurtu, jen trochu menší.
01.jpg
02.jpg
03.jpg
Jako hlavní exponát byla světová premiéra Volva V 60 Plug-In Hybrid R-Design.
04.jpg
Mě ale víc zaujalo XC70 Black Edition.
05.jpg
06.jpg
07.jpg
Obzvlášť palubní deska v kůži.
08.jpg
K vidění bylo i Volvo 760 GLE Long z roku 1984.
09.jpg
10.jpg
11.jpg
Další zajímavé auto bylo De Lorean DMC-12 s motorem PRV, které bylo dokonce na prodej.
12.jpg
13.jpg
A protože mám slabost pro kabriolety, tak mě naprosto dostalo nové Porsche 911 Targa S4. Minulostí jsou ručně vyndavací panely s prostorem v kufru i elektricky ovládaná skleněná střecha zajíždějící pod zadní okno. Nová Targa má klasickou plátěnou střechu jako kabriolet. Samozřejmě s elektrickým ovládáním. Po kliknutí na tlačítko uvnitř vozu nebo dálkově na klíčku zmizí střecha v prostoru nad motorem. Fantastická podívaná...
14.jpg
Další na první pohled pěkný kabriolet je Opel Cascada. Ale pozor, je to GM a víme co tato firma dovede...
15.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Petr Marek
Radní
Vůz: V70XC & 2x 240
Participant x 2

Příspěvek od Petr Marek »

Testovací jízdu hybridním Volvem jsem bohužel nestihnul, tak jsem vyzkoušel alespoň Nissan Leaf a můžu říct, že jsem si to užil. Naprosté ticho při jízdě, kroutící moment 254 Nm od nulových otáček a hodně dobrá výbava zahrnující velmi dobře hrající stereo Bose, parkovací kamery, solární střešní panel... Dojezd je cca 200km, což je už docela použitelná hodnota. Horší je to s hmotností vozu a úplně nejhorší je to s cenou, která může být dle výbavy vyšší než 30000 Eur!
16.jpg
17.jpg
Líbila se mi studie Volkswagen Beetle Dune v barvě velmi podobné Saffronu, neboli Gay Gold, prostě hodně podobná barva jako má mé Cabrio. :)
18.jpg
19.jpg
20.jpg
Také zde byl k vidění Trabant s úpravou pro kempování. Takto si nějak představuji tu zdendovu stanovou nástavbu na Volvo. :lol:
21.jpg
Lepší a stylovější je Westy z roku 1978.
22.jpg
Samozřejmé je, že na žádné takovéto akci nesmí chybět Brouk. Není to sice Oval, nebo dokonce Preclík, ale pěkně zrestaurovná třináctistovka z roku 1967.
23.jpg
A když už jsem zmínil Trabanta, tak zde byla jedna ze zastávek Trabi Tour '14 pořádaná německým Trabantklubem.
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
No, nechtěl bych být u toho až všichni naráz nastartují...

Bohužel stejně jako minulé roky byla uzavřená vyhlídková věž. Zažil jste někdo, že by někdy byla přístupná?
28.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

michell
Vůz: 244GL 90', S90 97', 360 85', 965 94'

Příspěvek od michell »

Trabi libovy...:) A Gay Gold pobavila... :D

Zpět na „Proběhlé klubové srazy“