Do pytle vedou dva dráty, takže v podstatě jeho nahrazení vhodným odporem, případně kombinací záklaních el. prvků neni schopna řj odhalit.
Každopádně v kombinaci s vizuální kontrolou jeho pítomnosti jsi v cajku
I když místy volvo uvádí, že po 10ti (jinde 15ti) letech se maji pytle vyměnit.
nevim co chci kontrolovat, na vstupu je napsano ze za 10 let se ma jit na Airbag check podle funkce airbagu je dost mala pravdepodobnost ze by airbag po 14 letech byl mene funkcni nez ten po 10 letech, ale kdo vi? proto se ptam
Neřeš to. Já jsem třeba poznal, že chybí airbag spolujezdce až když jsem se náhodou podíval bočním krytem pod palubku a místo airbagu tam byl smotek drátů s odporama.
Jestli chceš být klidnější tak se tam taky podívej a můžeš se podívat i do volantu jestli tam je a nic víc neřeš.
Ono to asi fakt nijak nepoznáš. Např já mám na sloupku u dveří řidiče velkou černobílou nálepku že byly pytle zkontolovaný už před x lety. Jak? Netušim...
_________________ V70 2,5T 12/08 - B5254T6, MTStage2 V50 2.4i 12/05 - B5244S4, AT
EX: V50 T5, 850 T5, V70 TDi
VIDA v Jindřichově Hradci...
hm,podivam se po nich az to budu moci zase rozebrat v suchu ...
kdyz mne furt vrta hlavou jakto ze V70I stala u chorvata v bazaru skoro pulroku s 300 000 km, na mobile.de byla za 500 euro(vcetne zimnich pneu na plechacich), ostatni stejneho najezdu a vybaveni za min 1500 a jedina podstatna oprava byla vymena celniho skla,pravda servisni knizka ma posledni zaznam v 2010, pred cca 20 000km ... dalsi drobnosti opravitelne pajkou ci gumovym kladivem nepocitam, na jediny zatah jsme s nim dojeli do CR bez problemu, na STK/emisich prosla na poprve,nic z ni netece, nic se neprehriva ... a o stesti se v mem pripade nemuze jednat, na stesti neverim ...
Urvanej píše:I když místy volvo uvádí, že po 10ti (jinde 15ti) letech se maji pytle vyměnit.
Tohle původní doporučení už jsem viděl tuším snad i oficiálně od Volva popřený. S odstupem času (tuším že snad i jejich týmy objížděj vrakoviště a berou si starý airbagy na testy) už je k dispozici dostatek dat, na základě kterých došli k tomu, že airbagy neni třeba měnit za celou životnost auta.
dali: njn, ty nový informace nemam. Normálně bych to taky neřešil. Vim, že pytle po 18ti letech vyletí krásně, ale tazatel to chtěl ověřovat, tak sem zmínil, co sem se kde dočetl. Ono totiž je tam šalamounsky "po celou životnost auta" a víme, co to znamená v oblasti převodovek...
... a někde jsem četl, že Volvo oficiálně prodlužovalo původní 10-letý pokyn k výměně airbagů na 15 a později snad na 20 let. A když si něco takového lajznou, tak tam určitě bude ještě další rezerva.
Takže bych to viděl spíše na vizuální kontrolu (jestli tam bagy jsou a jestli jsou fyzicky připojené) a dále si je hlídá už jednotka SRS. To, že i pak selžou je asi silně nepravděpodobné.