xc70 , prodat ci ponechat?

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
silversurfer
Vůz: xc 70, striBrnozeleny, D5, automat , 06

Příspěvek od silversurfer »

dravim vsechny,
rad bych znal vas nazor.
vlastnim xc70, rv06, d5, najeto cca 185tis. asi pred 2 lety jsem delal velky servis, vymena zdvihatek, rozvody,filtr, atd. auto je v celkove v dobrem stavu, az na to, ze bude jeste treba vymenit automat prevodovku. nechci zadny repas, ale novou od autorizovaneho servisu se vsema zarukama, tzn, ze cena bude kolem 90tis all in. pak doufam, ze auto by melo bez problemu najet dalsich 200tis bez (snad) vetsich oprav. je fakt, ze pohodli a bezpecnost jsou naprosto super (az na mista pro pasazery vzadu:-) a ted proc se na to ptam:-) mame druhe auto , Bravo, 2roky stare, takze absolutne bez problemu a vzhledem k tomu, ze dlouhodobe pobyvame v cizine, rad bych jedno auto (fiata) prodal. byt clovek hodne trati, porad si myslim, ze po investici do prevodovky u volva, je to auto neprekonatelne a vice uz by "zlobit" nemelo. faktem je, ze prodejem bych ziskal tak kolem 100tis a to kdo vi jestli vubec....mi prijde, ze se porad vyplati do volva investovat, pac kolik by jinak clovek musel investovat, aby ziskal neco srovnatelneho? manzelka je spise opacneho nazoru, diky tomu, ze bravo je nove (btw 1.4tjet) , tzn zaruka, malo najeto a ztrata z prodeje je tak 50%. dava to smysl, nicmene, porad si myslim, ze volvo by melo zustat..:-)

sordo

Příspěvek od sordo »

Možná ti v rozhodování pomůže fakt, že něco jako nová převodovka do tvého auta neexistuje - a to co nabízí v autorizáku jsou průmyslově repasované převodovky.

Co je te převodovce? jakou má závadu?

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 D5 151kw 2011

Příspěvek od hajnej »

nemyslíš si, že ti schválíme fiata....?

koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

to ze nasypes penize do auta tak to neni investice :D

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

Copak se stalo převodovce,že je potřeba ji měnit??

silversurfer

haha, necekam , ze mi nekdo schvali Fiata..;-) jiste, investice to neni, beru to jako nutny naklad:-)
prevodovka uz drhanou dobu dost preskakuje, obzvlaste pote co se zahreje a nejvic znatelne to je na 3jku. Delsi trasy relativne jdou, byt se to projevuje pak uz pri prerazovani ve vyssich rychlostech a samozrejme nejhorsi to je ve meste. parkrat jsem trochu zustav viset v zacpe a obcas jsem mel pocit, ze uz se musi vysypat , jak to skublo....
V podstate se chci jen ujistit, ze ma smysl vysolit penize za prevodovku a jezdit s nim dalsich x let.

hinkle
Vůz: V70 T5

Příspěvek od hinkle »

No a neni nejjednodušší zajet k někomu kdo převodovkám rozumí, dát řeč a podle toho se rozhodnout? Klidně, tiše, bez hluku.

cuhan
Vůz: ......

Příspěvek od cuhan »

Strčit devadesát tisíc do auta které má hodnotu devadesáti tisíc je podle mého hrdinský čin,to bych si za ty prachy raděj koupil opravdu dva Fiaty.. :D
Mercedes W220 S500 Long 225Kw
Mini Cooper Countryman 1.6D

koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

cuhan píše:to bych si za ty prachy raděj koupil opravdu dva Fiaty.. :D
fiatu za to muzes mit na kazdy den jeden...
sedan, kombik, coupe, neco male do mesta... i veterana na nedeli :D

silversurfer

tise bez hluku? no, jsem myslel, ze Forum je od toho , aby se clovek s nekym treba mohl poradit nebo se zeptat na ruzne veci...pokud mi xc70 ujede dalsich 150tis v poho., tak mi 90tis prijde jako obhajitelna suma. pokud se ho zbavim, tak urcite nepujdu do ojeteho a tim padem si budu kupovat auto kolem 500-600 a porad nebude tak pohodlny/bezpecny jako xc70.
jasne, neco jsem uz zkousel ( a jeste vyzkousim), ale nejspis pak stejne budu stat pred tim samym rozhodnutim...

sordo

Příspěvek od sordo »

silversurfer píše:..tak mi 90tis prijde jako obhajitelna suma.

Asi by bylo opravdu nejlepší zajet si někam, kde těm převodovkám opravdu rozumí. Prošlo mi rukama několik těchto převodovek a vím, že skříň samotná je po 250 tis. vevnitř jako nová a problém je v 99% případů pouze v rozvaděči - a ten stojí nový (průmyslově repasovaný) cca 25 tis. Ale většinou ani není potřeba měnit celý rozvaděč ale jen vyčistit solenoidy a změřit vůle některých kritických ventilu - ty pak jdou měnit samostatně.

Takže těch 90 tis. je totálně nesmyslná cena i kdyby jsi chtěl najezdit ještě dalších 200 tis.

hinkle
Vůz: V70 T5

Příspěvek od hinkle »

silversurfer píše:tise bez hluku? no, jsem myslel, ze Forum je od toho , aby se clovek s nekym treba mohl poradit nebo se zeptat na ruzne veci...pokud mi xc70 ujede dalsich 150tis v poho., tak mi 90tis prijde jako obhajitelna suma. pokud se ho zbavim, tak urcite nepujdu do ojeteho a tim padem si budu kupovat auto kolem 500-600 a porad nebude tak pohodlny/bezpecny jako xc70.
jasne, neco jsem uz zkousel ( a jeste vyzkousim), ale nejspis pak stejne budu stat pred tim samym rozhodnutim...
Klidne, tise, bez hluku nebylo mysleno, ze se nemas ptat. Od toho je forum. To byla jen takova hlaska... Ja chtel rict, ze bez pohledu odbornika jsou to jen takove konzultace od stolu, ktere ve finale mohou byt uplne liche.

yoby
Moderátor
Participant x 1

Příspěvek od yoby »

2silversurfer: poslechni zdejších rad ... přistupuješ k tomu stylem "nebudu přece měnit olej, když můžu dát novej motor" (dotaženo do ad absurdum) :)

silversurfer

mozna k tomu pristupuji timto stylem, protoze se myslim, ze tyhle auta jsou natolik kvalitni, ze by se to melo (sic!) vyplatit..:-)
samozrejme, ze se mi na tu prevodovku uz divali ruzni lide, kdysi jsem byl i u MArry. Vymena/pruplach oleje, prehrani SW, psal jsem i do Svedska kdysi, atd...rozebrani a repase byla taky na stole, ale zkratka se mi tohle reseni moc nepozdava. mozna kdybych mel starou Toyotu , tak to nebudu resit, ale porad si myslim, ze i pres ty penize se to vyplati. Samozrejme budu radsi, pokud se najde jiny (levnejsi a z dlouhodobeho hlediska spolehlivy) zpusob jak ji dat do poradku. Ale uprimne receno, radsi budu mit novy dil se zarukou, ktery se v pripade problemu vymeni, nez doufat, ze po repasi a vymene par dilu se nic nepokazi...Co vim, tak par lidi na svem aute menilo i motor:-)
Zkratka me zajima, zda-li verite ci spise mate overeno, ze tyhle auta jsou natolik "trvanliva", ze ma smysl do nich nacpat takovyhle penize....co tady zatim posloucham je spis ve stylu, nechat to spravit nekde v garazi a pokud to nejde, shodit ze skaly je to pravy:-) vzdyt tyhle auta maji dost casto naletano pres 500tis tak proc jste vsichni a priori proti, tam vlepit jeden , pomerne zasadnbi dil?:-)

vityjan
Člen VK
Vůz: 945 D24TIC 94

Příspěvek od vityjan »

Nemyslím si, že je někdo proti. Spíše ti radí abys navštívil někoho, kdo tyhle převodovky zná a umí jim vrátit život. A cenou se dostaneš na rozumnější peníze, než v autorizáku výměnou za stejně zrepasovanou převodovkou. Možná ti dají záruku, ale co když se to vysype po záruce?

Místní servisáci jako Martin, Mára, David.... určitě nejsou žádné pochybné garáže.

K hlavnímu dotazu: myslím si, že určitě má smysl auto jako celek zachránit a dál užívat ;-)

malwin
Vůz: XC70 D5 136kW 2006

Příspěvek od malwin »

dej to do Modran p. Patockovi, at to zkusi dat dohromady, pripadne jestli nema jinou starsi funkcni.

silversurfer

@ vityjan..souhlas, jak jsem jiz predtim uvedl, u Mary jsem kdysi byl, no, mozna za nim jeste zaskocim znovu, preci jen to nejaky patek je. Nicmene, konecne trochu pozitivni reakce, to je muj dojem taky, ze ma smysl tohle auto zachranit a dal uzivat:-) dik

@ malwin..diky za tip, Patocka je primo i nazev servisu? se podivam na net

malwin
Vůz: XC70 D5 136kW 2006

Příspěvek od malwin »

silversurfer píše:@ vityjan..souhlas, jak jsem jiz predtim uvedl, u Mary jsem kdysi byl, no, mozna za nim jeste zaskocim znovu, preci jen to nejaky patek je. Nicmene, konecne trochu pozitivni reakce, to je muj dojem taky, ze ma smysl tohle auto zachranit a dal uzivat:-) dik

@ malwin..diky za tip, Patocka je primo i nazev servisu? se podivam na net
https://forum.volvoklub.cz/memberlist.php?mode=viewprofile&u=1378

David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Příspěvek od David Patočka »

Poněkud zvláštní situace, pán chce za každou cenu " novou převodovku " od Volva za 90 tis, tak nevím,
proč se mu pořád snažíte to rozmluvit.

Jiný to chtějí opravit do 30, někdo to chce do 100. NO tak jo. :Yahoo!:
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

JirkaP79
Vůz: Volvo S80 Executive AWD D5244T4 MY2009

Příspěvek od JirkaP79 »

Neříkals tuhle, ze to chtějí opravit do 10000 Kč a běda jak to nechodí jak nový? :D
dříve Hyundai i30 Comfort 1,6 CRDi, r.v. 2009, 85 kW - automat, Hyundai Accent 1,3 On Air, r.v. 2005 , 63kW, Felicia 1,3 MPI, r.v. 1997, 50 kW, Škoda 105L, r.v. 1988, 34 kW, Škoda 105L, r.v. 1976, 34 kW

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“