Sání od turba a vzduch v naftě. V 50 2.0 D, r.v. 2005

• Autor
  • Zpráva
Ujo
Vůz: V 50 2.0D

Příspěvek od Ujo »

Zdravím, řeším dva problémy.

1. všiml jsem si, že mi jde vzduch v hadičkách nafty ze součástky označené na obr. č. 1. Při klepání je to výrazně horší. Řekl bych chyba v těsnění, ale nejsem odborník. Netušíte někdo, zda se to dá nějak přetěsnit a co je to za součástku. Při jízdě s tím není problém, ale když stojím delší dobu, tak díky tomu nemůžu dobře nastartovat.

2. Prasklo mi sání od turba do motoru a kouří to jako bych jezdil na uhlí :). Díru jsem provizorně zakryl, ale potřebuji nový kus, případně jen ten konec, neměl by někdo volný tento díl (vím, že je to jeden kus, ale mám šikovného mechanika, který by byl schopný to spojit). Celý je docela drahý a navíc se nikomu nechce do výměny, prej velká rozdělávka.

No a případně dobrý a levný servis na volvo kolem Prahy nebo Plzne. Zatím jsem nepotřeboval nikoho kdo tomu rozumí, 4 roky bez vážné poruchy a motor má skoro 200 tis. Až teď ta nafta. Ve dvou servisech si toho nikdo nevšiml, až jeden šikula to našel, ale do volva si netroufá, nezná je.

Díky za rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kwiko
Vůz: 850,C70,V40...

Příspěvek od kwiko »

tak mu prelep ten znak vpredu a nebude vediet ci je to Ford, Citron alebo Pezoot :D
Hadica sania ma taku gumovu vlozku, ta sa da kupit samostatne. Pripadne ju celu vymenit. nieje to az taka strasna robota az na tu inteligetne umiestnenu skrutku o chladic... naraznik dole tusim, V Audivolvo by tu hadicu este mohli mat sekend-hend.
Bublinky su vlastnost, ale ak velmi chces treba vymenit celu hadicu od filtra k cerpadlu, lebo tesnenie sa samostatne nedodava a
je obcas problem tu hadicku nedestruktivne demotovat pri cerpadle.

Zpět na „C30 / S40 / V40 / V50“