Před rokem jsem koupil V40, 99.Rok. Po cca 2 měsících jsem měnil všechny trysky na vstřikovačích, a měsíc na to mi podfouklo těsnění pod hlavou. Půl roku mi to stálo u baráku přes zimu. Nechal jsem udělat kompletní GO hlavy, vyvaření, ventily, zdvihátka zkrátka vše, kompletní rozvody i s pumpou, krom toho, že mi poté spadla řemenice se zdálo vše v pořádku, ale spotřeba byla cca 10l/100km. po krátké době pár týdnů klesla na 8l a zastavila se na cca 7,5l, podotýkám, že jsem jezdil a jezdím s lehkou nohou. Nechal jsem seřídit ventil předvstřiku, který mi bylo řečeno potřeboval seřídit, byl rozházený nejspíše díky rozvodům. Doufal jsem, že spotřeba bude ještě lepší, ale klesla o minimum, lítá nad 6l.
Když jsem auto koupil byla spotřeba 4-4,5l a to jsem to nešetřil, proto to řeším.
Krom toho se mi zdá línější, při otáčkách nad 2,5tis to má záběr, ale za mnou je černý dým, ne moc ale přece.
Teď když jsou ty chladnější rána tak to startuje jakoby na 3 válce a vyletí býlí dým

Když je motor zahřátý tak se drží otáčky volnoběhu na 1100-1300 což se mi zdá vysoko, při nastartování těch 700-800.
Myslím si, že to je zapeklité a nevím si rady, jsem z toho znechucen