olej automat AW 50

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
kozejk
Vůz: xc70

olej automat AW 50

Příspěvek od kozejk »

Tak už fakt po dnešním telefonátu nevím. Volám do Volvo Č. Budějovice s otázkou kolik by stála výměna oleje v aut. převodovce AW 50 + proplach + nový software + popřípadě adaptace.

Odpověd:

Jo pane tak cena 8500 kč ale Volvo nedoporučuje měnit olej v převodovce,ale na vaše výslovné přání Vám to uděláme. Počítejte však s tím že odsud už nemusíte odjet, často se stává že se uvolní bordel a automat přestane řadit.

Říkám fajn s tím sem nějak počítal a co cena po uplatnění slevy 8 + podle programu volvo zůstává volvem?

Jooo pane tak ta je stejná, možná o cca 200 kč míň, ale na olej prostě slevu nedáváme.

Opět já... ale na stránkách máte že dáváte

Pán z Volva....stránky dělá centrála, my nedáváme

:D :D :D fakt volvo zůstává volvem

Takže co, měnit nebo ne?

Auto má najeto 300 tis a před 50 tisíci byla měněná za novou, aktuálně tedy najeto 50. Řadí jak má, snažím se pouze o prevenci.
Naposledy upravil(a) kozejk dne 10 zář 2013 19:26, celkem upraveno 1 x.

ok2ucx
Vůz: V90CC-T6/P*/740/940

Já už fakt nevím

Příspěvek od ok2ucx »

Jestli se to prokazatelně ve 250t měnilo (a jestli se měnila skutečně celá náplň proplachem 12-15l), tak všechno, co se mělo uvolnit, se už uvolnilo. Já bych po 50t-80t (podle citu a toho, tak moc se AT zatěžovala) měnil. Samozřejmě JWS3309 olej.

Pro začátek bych se na olej nechal podívat někým, kdo tomu fakt rozumí (barva, množství nečistot, vůně). Prý se z toho dá celkem něco poznat.

Pavel
Naposledy upravil(a) ok2ucx dne 10 zář 2013 19:37, celkem upraveno 2 x.
https://D5T5.com https://d5t5.com/helpdesk
Specializovaný Volvo servis - CarDiag.info

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Já už fakt nevím

Příspěvek od raolsa »

Domluv se s některým ze zdejších servismanů a výměnu udělej. :wink: Už jen proto, že máš novou skříň (repasovanou?)

GDPR_user

Já už fakt nevím

Příspěvek od GDPR_user »

na olej se opravdu 5+ nevztahuje

kozejk

Já už fakt nevím

Příspěvek od kozejk »

ne je to nová skříň.

cituji ze stránek volvo
V rámci servisní akce 4+ jsme nastavili ceny náhradních dílů, olejů a prací tak, aby byly velmi příznivé – při zachování vysoké kvality tak charakteristické pro autorizované servisy Volvo.¨

Tak to pak asi blbě chápu, nebo neumím česky.

Jinak olej má lehký nádech červené a světlounce hnědé barvy, bez zápachu, je starý 4 roky.Já se proplachu nebojím, udělám si to sám, jen mi nejdou do hlavy ty usazeniny, nemyslím že by tento olej byl aditivován na rozpouštění kalů a usazenin.

yoby
Moderátor
Participant x 1

Já už fakt nevím

Příspěvek od yoby »

Do jakýho Volva v ČB jsi volal? jinak ty usazeniny se týkaj spíš almar, co maj najeto hafo km bez výměny oleje
a oprav nadpis na nějakej smysluplnej... dej "upravit" u prvního příspěvku a tam nadpis opravíš

kozejk

olej automat AW 50

Příspěvek od kozejk »

city car Budějice :cry:

yoby
Moderátor
Participant x 1

olej automat AW 50

Příspěvek od yoby »

tak to pak hodně vysvětluje :)

majcco1
Vůz: XC90, D5 AWD 120kw, 2004 automat,Summum

olej automat AW 50

Příspěvek od majcco1 »

Ja sa chystam na vymenu teraz v sobotu. Najazdene 120k km,povodna prevodovka. Pan co mi servisuje autak pracuje uz cca 20 rokov pre volvo takze co mi poradi,si overim na nete ale vacsinou aj tak spravim.
Povodne boli oleje podla Volva dozivotne,potom to zmenila ze pre taxikarov vymena po cca 80 k km a poslende odporucaju menit aj 'civilom'.
Podla toho pana co mi spravuje autak tak preventivne zhruba po 60k km.
Ja som si chcel zohnat vlastny olej ale odporucilo sa mi,ze by to mal byt original Volvo podla VIN-ka,aby ak sa tam da iny olej, tak sa nezacali rozpustat vsetky tie nanosy a nezadrbalo to prevodovku. Riskovat to kvoli 50 usetrenym euram nejdem a objednal som original.
Podla Volva tam ide cca 7,5L oleja a potvrdil mi to aj ten pan. Objednal som 8L tak snad to bude dost.
Tak si drzim palce a snad to dobre dopadne.
Potom uz len doriesit nestastne AWD a auto by malo byt nazatial 'v cajku'. Dam potom vediet ako to dopadlo.
Vela zdaru.

ok2ucx
Vůz: V90CC-T6/P*/740/940

olej automat AW 50

Příspěvek od ok2ucx »

Všechno dobrý, kromě množství oleje. 8l převodovku rozhodně nepropláchne. Když jsem měnil olej (který byl v autě možná 300tkm) tak po 8l rozhodně netekl olej čistý. Po nějakých 12-14l už bych souhlasil, že co teklo dovnitř, tak teklo i ven. Náplň je možná 7.5l, nicméně starý olej se míchá s novým a tak opravdu netřeba šetřit. Vylít olej (třeba jako z motoru) nejde, musí se na to dynamicky

Nalil jsem tam ovšem olej neoriginál - ale ve specifikaci JWS3309. Cena byla poloviční, platit dalších 200Kč za nálepku Volvo na každé 1l flašce se mi opravdu nechtělo.

Pavel
https://D5T5.com https://d5t5.com/helpdesk
Specializovaný Volvo servis - CarDiag.info

GDPR_user

olej automat AW 50

Příspěvek od GDPR_user »

majcco1 píše:Ja sa chystam na vymenu teraz v sobotu. Najazdene 120k km,povodna prevodovka. Pan co mi servisuje autak pracuje uz cca 20 rokov pre volvo takze co mi poradi,si overim na nete ale vacsinou aj tak spravim.
Povodne boli oleje podla Volva dozivotne,potom to zmenila ze pre taxikarov vymena po cca 80 k km a poslende odporucaju menit aj 'civilom'.
Podla toho pana co mi spravuje autak tak preventivne zhruba po 60k km.
Ja som si chcel zohnat vlastny olej ale odporucilo sa mi,ze by to mal byt original Volvo podla VIN-ka,aby ak sa tam da iny olej, tak sa nezacali rozpustat vsetky tie nanosy a nezadrbalo to prevodovku. Riskovat to kvoli 50 usetrenym euram nejdem a objednal som original.
Podla Volva tam ide cca 7,5L oleja a potvrdil mi to aj ten pan. Objednal som 8L tak snad to bude dost.
Tak si drzim palce a snad to dobre dopadne.
Potom uz len doriesit nestastne AWD a auto by malo byt nazatial 'v cajku'. Dam potom vediet ako to dopadlo.
Vela zdaru.
Jak vidno,tak někteří mechanici pracující ve Volvo pořád nevědí jak se provádí správný postup výměny oleje v automatické převodovce.Nehledě k tomu ,že právě rozpouštění usazenin je žádoucí,nikoliv zanášení bordelem.Takže doporučuji slavného Volvo mechanika co nejdříve opustit. :bad: :bad:

majcco1

olej automat AW 50

Příspěvek od majcco1 »

[/quote]Jak vidno,tak někteří mechanici pracující ve Volvo pořád nevědí jak se provádí správný postup výměny oleje v automatické převodovce.Nehledě k tomu ,že právě rozpouštění usazenin je žádoucí,nikoliv zanášení bordelem.Takže doporučuji slavného Volvo mechanika co nejdříve opustit. :bad: :bad:[/quote]

Dakujem za radu. Po pravde, automat je pre mna novinka,vobec netusim ako to funguje a mam pred tym respekt. Tiez som cital ze na preplach treba cca 12-14L a presne na to som sa aj pytal,ale bolo mi povedane 7,5, nasiel som to aj v manuali na xc90 tak som sa nehadal. Tak ale ak pises ze vsetok olej sa z tadial vypustit neda tak som zvedavy ako to bude prebiehat,lebo pri opravach som vzdy pri aute a pytam sa. (Mechanici ma asi neznasaju,ale 4 roky na V50 a ziadny problem ani po 200k km).
Ale tak predpokladam ze vo Volve maju presny postup vymeny,tak mozno tam bude nejaka finta F :). Dam vediet ako to slo.
Ono zase nie je jednoduche najst cloveka co sa aspon trochu vyzna do Volv a nepyta za to brutalne peniaze. Samozrejme,ak nadobudnem pocit ze to nie je ok,tak budem musiet hladat nahradu.

GDPR_user

olej automat AW 50

Příspěvek od GDPR_user »

Můžeš přijet ke mě,Volva dělám dlouho a u oprav můžeš být přítomen.Nebo na slovensku Laci,nebo Nitran

majcco1

olej automat AW 50

Příspěvek od majcco1 »

martinopel píše:Můžeš přijet ke mě,Volva dělám dlouho a u oprav můžeš být přítomen.Nebo na slovensku Laci,nebo Nitran
Dakujem za ponuku. Chystam sa aj na opravu AWD, takze to uz asi chce cloveka co sa poriadne vyzna. Len sa obavam, ze to je kapitola sama o sebe.
Este ked sme pri tom automate, mam jednu otazku. Ked som mal manual, zvykol som casto brzdit motorom. Okrem toho, ze som setril brzdy, tak to aj znizovalo spotrebu. Robim to teraz aj na automate, napr. pri dojazde na krizovatku alebo pri jazde z kopca, si to hodim do poloautomatiky a podradujem si. Je to v poriadku, alebo to automatu nejako skodi?
Pred tym som mal V50, teraz XC90...co je hmotnostne skoro 600kg rozdiel pri prazdnom aute. A vidiet to aj na prednych diskoch, teraz su furt spinave od toho prachu z brzd a nechce sa mi menit brzdy po 20tis km. Samozrejme ak to ma dodrbat automat, tak to prehodnotim :D.
Dakujem za rady a skusenosti.

GDPR_user

olej automat AW 50

Příspěvek od GDPR_user »

majcco1 píše:
martinopel píše:Můžeš přijet ke mě,Volva dělám dlouho a u oprav můžeš být přítomen.Nebo na slovensku Laci,nebo Nitran
Dakujem za ponuku. Chystam sa aj na opravu AWD, takze to uz asi chce cloveka co sa poriadne vyzna. Len sa obavam, ze to je kapitola sama o sebe.
Este ked sme pri tom automate, mam jednu otazku. Ked som mal manual, zvykol som casto brzdit motorom. Okrem toho, ze som setril brzdy, tak to aj znizovalo spotrebu. Robim to teraz aj na automate, napr. pri dojazde na krizovatku alebo pri jazde z kopca, si to hodim do poloautomatiky a podradujem si. Je to v poriadku, alebo to automatu nejako skodi?
Pred tym som mal V50, teraz XC90...co je hmotnostne skoro 600kg rozdiel pri prazdnom aute. A vidiet to aj na prednych diskoch, teraz su furt spinave od toho prachu z brzd a nechce sa mi menit brzdy po 20tis km. Samozrejme ak to ma dodrbat automat, tak to prehodnotim :D.
V podazování problém nevidím,pokud ti práší desky,o to méně se budou opotřebovávat kotouče

kozejk

olej automat AW 50

Příspěvek od kozejk »

https://www.youtube.com/watch?v=7WfY8MQc1B8

pěkný video a filtr taky dobrý nápad, asi to budu realizovat přesně takhle.

GDPR_user

olej automat AW 50

Příspěvek od GDPR_user »

kozejk píše:https://www.youtube.com/watch?v=7WfY8MQc1B8

pěkný video a filtr taky dobrý nápad, asi to budu realizovat přesně takhle.
:lol: :lol: :lol: Proč to dělat jednoduše,když to jde i složitě.Ale brát pajzr na hadičku to musí jít na to člověk s fortelem. :lol: :lol:

kozejk

olej automat AW 50

Příspěvek od kozejk »

jo nářadí měl trošku divný, vzhledem k tomu že mám origo chlazení předělaný tak mě to netrápí. Ale ten filtr je super nápad.

michal_0077
Vůz: V70 II

olej automat AW 50

Příspěvek od michal_0077 »

taky se mi to libilo s tim filtrem...

tak jestli to neni velkej odpor, se kterym se nepocitalo...aby nebylo uz tak nedostatecne chlazeni jeste vice zhorseno
XC90 D5 AT6 AWD
XC60 D4 AWD R-design polestar

majcco1

olej automat AW 50

Příspěvek od majcco1 »

majcco1 píše:

Takze dnes som menil olej v automate. Auto ma najazdene 120 tis. Predpokladam,ze olej este meneny nebol.Vymena bola podla mna velmi jednoducha. Povolili sa odspodu dva srouby. Najprv sa vypustilo vsetko co tam bolo. Potom sa dolial novy olej zhora. Po 4L (teda 1 naplni), sa zapol motor a zacal tiect zase stary olej. Bol tam velmi jasny kontrast medzi starym a novym olejom. Ked zacal tiect novy olej,vypol sa motor. Ten pan co mi to menil to este cele poriadne ocistil,vratil spat srouby a dolial zvysok oleja -cca 3-3,5 litra cize spolu asi 7-7,5L teda asi tolko,kolko tam ma ist aj podla Volva. Este tam cosy robil,ale cele to netrvalo viac ako 20-30min aj s mojimimi kecami okolo a otazkami. Stary olej bol tmavohnedy,novy bol tmavocerveny. Z prevodovky vytiekol len olej,ziadny bordel.
Daval som tam original Volvo olej a cele ma to vyslo aj s pracou do 200 ecok. Nemal som s prevodovkou problem ani predtym,takze nemozem povedat ze by tam bol nejaky rozdiel v radeni. Hladucko bez trhania. Mal som z tej vymeny dobry pocit,aj ked asi to nebol preplach prevodovky. Tak snad to bude jazdit bez dalsich problemov.
Tot moja dnesna skusenost.

GDPR_user

olej automat AW 50

Příspěvek od GDPR_user »

majcco1 píše: Takze dnes som menil olej v automate. Auto ma najazdene 120 tis. Predpokladam,ze olej este meneny nebol.Vymena bola podla mna velmi jednoducha. Povolili sa odspodu dva srouby. Najprv sa vypustilo vsetko co tam bolo. Potom sa dolial novy olej zhora. Po 4L (teda 1 naplni), sa zapol motor a zacal tiect zase stary olej. Bol tam velmi jasny kontrast medzi starym a novym olejom. Ked zacal tiect novy olej,vypol sa motor. Ten pan co mi to menil to este cele poriadne ocistil,vratil spat srouby a dolial zvysok oleja -cca 3-3,5 litra cize spolu asi 7-7,5L teda asi tolko,kolko tam ma ist aj podla Volva. Este tam cosy robil,ale cele to netrvalo viac ako 20-30min aj s mojimimi kecami okolo a otazkami. Stary olej bol tmavohnedy,novy bol tmavocerveny. Z prevodovky vytiekol len olej,ziadny bordel.
Daval som tam original Volvo olej a cele ma to vyslo aj s pracou do 200 ecok. Nemal som s prevodovkou problem ani predtym,takze nemozem povedat ze by tam bol nejaky rozdiel v radeni. Hladucko bez trhania. Mal som z tej vymeny dobry pocit,aj ked asi to nebol preplach prevodovky. Tak snad to bude jazdit bez dalsich problemov.
Tot moja dnesna skusenost.
Celý "proplach" jsi provedl naprosto špatně!!!Vyhodil jsi 200Euro úplně zbytečně!U nás děláme proplach tak jak se dělat má a včetně čističe,kondicionéru a diagnostiky to stojí 5500Kč u převodovek s motory T6 6500Kč.
U tohoto se zároveň provádí zběžná kontrola celého auta.Mnohdy odhalíme počínající problémy s úhlovkou apod.

majcco1

olej automat AW 50

Příspěvek od majcco1 »

[/quote]
Celý "proplach" jsi provedl naprosto špatně!!!Vyhodil jsi 200Euro úplně zbytečně!U nás děláme proplach tak jak se dělat má a včetně čističe,kondicionéru a diagnostiky to stojí 5500Kč u převodovek s motory T6 6500Kč.
U tohoto se zároveň provádí zběžná kontrola celého auta.Mnohdy odhalíme počínající problémy s úhlovkou apod.[/quote]

Tak zjavne u mna prebehla len vymena oleja a nie preplach. Ale asi som to cele odkomunikoval zle ja. Planujem menit olej po cca 60 tisicoch,takze budem nabuduce mudrejsi. No najdrahsi bol originalny Volvo olej.
Diagnostika ako aj kontrola auta sa robi vzdy, ked som u nich v servise. A tak snad novy olej v prevodovke je vzdy lepsi ako stary olej,tak snad to neboli uplne vyhodene peniaze, alebo ano? Dakujem za koment aj ked teraz vyzeram ako blbec,aspon to pomoze inym volvistom s podobnym problemom.

michal_0077
Vůz: V70 II

olej automat AW 50

Příspěvek od michal_0077 »

tak neproplachl jsi vsechno, ale z velke casti jsi olej taky vymenil... mel jsi posledni krok jeste dvakrat zopakovat a byl by to plnohodnotny proplach... Nevim kde jsi kupoval olej ale ja za 15l mobilu 3309 daval asi 3500Kc.

kompletni navod jak na proplach najdes tady na strankach...
XC90 D5 AT6 AWD
XC60 D4 AWD R-design polestar

kozejk

olej automat AW 50

Příspěvek od kozejk »

to martinopel

co to je čistič a kondicionér?

GDPR_user

olej automat AW 50

Příspěvek od GDPR_user »

kozejk píše:to martinopel