Zdravím,
mám takový blbý dotaz. Mám parkovací místo, ve kterém je kanál, ze kterého jde neustále pára (z teplých splašků zřejmě) a smrdí. Tak si říkám, jestli když tam budu parkovat, nemůže mi to rozežrat podvozek nebo tak? Nechci aby tam začalo kvůli tomu všechno hnít
_________________ (2013-) S80 D5 120KW, 03', 196tkm, automat, světlá kůže; GALERKA , SPOTŘEBA (2010-2013) Ford Mondeo MKIII, 1,8 TDCi 92KW, 152tkm
(2005-2010) Ford Focus I, 1,8 TDDi 66KW, 126tkm
určitě se tomu vyhybej... Nedavno sem mel na heveru auto které parkuje u řeky... behem roku a pul od koupi a to byla vonavka.. ma spodek na na bago nápravnice je temer na vymenu.... a to byla 1čková fabie který nehnijou nijak moc....
_________________ BMW E65 750i V8 270KW 2006 BMW E61 530D M 160KW 2005-ProdánoGalerie S60 2.5T 180KW AWD MY05 Summum-ProdánoGalerie,S60 D5 120KW MY04- Prodáno,S60 2.4 125KW MY01-Prodáno Opel Calibra po renovaci - ProdánoGalerie
kdyz uz jste u ty koroze a abych neoteviral novy tema. jak je to s garazovanim aut?
samozrejme to autu prospiva z hlediska laku a teplotnich extremu, ale co ta vlhkost? protoze kdyz auto necham po desti venku, za hodku dve je suchy. jenze kdyz auto soupnu po desti do garaze vecer, rano k nemu prijdu a vypada, jak kdybych zrovna prijel. precejen ta cirkulace vzduchu je podstatne mensi a tak si uz nejakej patek rikam, ze vlastne garazovani autu moc neprospiva, ne? nejaky dlouholety zkusenosti s tim? (mam garaz od prestehovani se, takze teprv rok a pul ... a volvo teprv dva mesice)
ne, ze bych planoval garaz nepouzivat. ten luxus vychlazenyho auta v lete a vyhratyho v zime, netahani veci v desti atp je az moc velikej, abych se ho vzdal
_________________ Volvo S80 D5 (D5244T, 120kw, MY 2006) - GALERIE Ford Mondeo II Ghia (2.0, 96kw, 1999) - Gone, baby, gone
st39.6 píše:kdyz uz jste u ty koroze a abych neoteviral novy tema. jak je to s garazovanim aut?
samozrejme to autu prospiva z hlediska laku a teplotnich extremu, ale co ta vlhkost? protoze kdyz auto necham po desti venku, za hodku dve je suchy. jenze kdyz auto soupnu po desti do garaze vecer, rano k nemu prijdu a vypada, jak kdybych zrovna prijel. precejen ta cirkulace vzduchu je podstatne mensi a tak si uz nejakej patek rikam, ze vlastne garazovani autu moc neprospiva, ne? nejaky dlouholety zkusenosti s tim? (mam garaz od prestehovani se, takze teprv rok a pul ... a volvo teprv dva mesice)
ne, ze bych planoval garaz nepouzivat. ten luxus vychlazenyho auta v lete a vyhratyho v zime, netahani veci v desti atp je az moc velikej, abych se ho vzdal
Vyjmenoval si všechna pro a proti asi . Záleží v jaké garáži parkuješ. My máme pod domem garáž pro asi 50 aut a je tam i vzduchotechnika, takze je tam sucho. Ovšem jedno parkovací místo o výměře 6m čtverečních stojí 240 000kč. Takže já raději parkuji venku, trochu se obávám zimních startů, ale snad to ten švédský koráb zvládne, když je to ze severu.
Čili pokud máš garáž jen pro sebe malou, tak tam holt to vlkho bude, ale určitě ti to nerozežere auto za 5 let. Pochybuji, že to auto budeš mít dokonce života , takže bych tu korozi z parkování v garáži až tak neřešil, prostě to tam parkuj. Aspoň se tak neničí motor studenými starty a nežere ti to tolik v zimě kvůli bufíku a v léte kvůli klimě
_________________ (2013-) S80 D5 120KW, 03', 196tkm, automat, světlá kůže; GALERKA , SPOTŘEBA (2010-2013) Ford Mondeo MKIII, 1,8 TDCi 92KW, 152tkm
mno je to taky pod barakem pro vetsi mnozstvi aut. obcas se tm vetrni zapina a nejaka cirkulace tam je, ale ocividne neni dostatecna, kdyz to zustane mokry celou noc stejne.
ty soli se taky bojim jak cert krize, docela premejslim o nejakym postriku na zimu.
desny svinstvo
_________________ Volvo S80 D5 (D5244T, 120kw, MY 2006) - GALERIE Ford Mondeo II Ghia (2.0, 96kw, 1999) - Gone, baby, gone
st39.6 píše:mno je to taky pod barakem pro vetsi mnozstvi aut. obcas se tm vetrni zapina a nejaka cirkulace tam je, ale ocividne neni dostatecna, kdyz to zustane mokry celou noc stejne.
ty soli se taky bojim jak cert krize, docela premejslim o nejakym postriku na zimu.
desny svinstvo
Až tak to neřeš. Máš 7 let starý volvo, ne nového Veyrona. Stejně to záleží na kusu. Já parkoval venku ty předcházející auta 8 let a žádná koroze se neobjevila. Taky znám lidi co parkujou v rodinném domě v malé garáži a taky nemají korozi. U aut záleží vždycky na kusu, koupíš nějaký, který má špatně svařený lem na dveřích a uhnijou ti dveře za tři roky.
Já garáž taky nemajic jsem si koupila teď tu plachtu stříbrnou,je to blbý?ale je prodysna,a hned vše uschne a hlavně super proti ptacim hovinkum a lípě co mi dokázala zalepit auto že ani na mycce to nešlo na zimu myslím dobry setresu sníh jak sundam plachtu a ficim.tak
když je konstantní teplota pod nulou i pod plachtou, tak to nevadí vůbec, ale jakmile začne svítit slunce, tak se pod tou plachtou auto náramně zapaří. Podle mě je to věc která nejvíce rozvíjí korozi různých spojů. Plachta je dobrá na auto který je zaparkovaný v garáži a přes zimu nejezdí.
a v garáži by měla být ideálně venkovní teplota - právě kvůli sněhu a soli která je nabalená na auto.
Saul píše:když je konstantní teplota pod nulou i pod plachtou, tak to nevadí vůbec, ale jakmile začne svítit slunce, tak se pod tou plachtou auto náramně zapaří. Podle mě je to věc která nejvíce rozvíjí korozi různých spojů. Plachta je dobrá na auto který je zaparkovaný v garáži a přes zimu nejezdí.
a v garáži by měla být ideálně venkovní teplota - právě kvůli sněhu a soli která je nabalená na auto.
tak tak
pajuša5 píše:Já garáž taky nemajic jsem si koupila teď tu plachtu stříbrnou,je to blbý?ale je prodysna,a hned vše uschne a hlavně super proti ptacim hovinkum a lípě co mi dokázala zalepit auto že ani na mycce to nešlo na zimu myslím dobry setresu sníh jak sundam plachtu a ficim.tak
Nezlob se, ale myslím, že plachta je naprosto zbytečná věc. Akorát je s ní práce při nandávání na auto a sundávání. Jinak je pod ní zima stejně jako venku a auto tak nevětrá ... čili nevidím plus. Snad jen v tom, že bys to parkovala pod dráty plných holubů, kteří by pouštěli fekály na tvůj krásný vůz.
no jestli se ji na to "vykalela" lipa, tak se ji nedivim, ty svinstva ze stromu jsou peklo ... nehlede na to, ze na tech stromech samozrejme jsou ptaci
a radsi teda praci s nandavanim a sundavanim plachty, nez odhrabavat snih a skrabat okna
st39.6 píše:no jestli se ji na to "vykalela" lipa, tak se ji nedivim, ty svinstva ze stromu jsou peklo ... nehlede na to, ze na tech stromech samozrejme jsou ptaci
a radsi teda praci s nandavanim a sundavanim plachty, nez odhrabavat snih a skrabat okna
Ta představa, že přijdu ráno k autu, které je zakryto plachtou, na které je 20cm sněhu .. Co udělám když bydlím ve městě? Musím oméct sníh z plachty, kterou ještě k tomu musím někam schovat (vlhkou samozřejmě) .. to raději smetu sníh z oken a ze střechy, mezitím už mám nastartované auto a odmrazujou se mi všechna okna a jedu do práce. Ne se otravovat ještě s plachtou
Bydlíme v baráku ale garáž nemám,plachta je fofr nandat i sundat sundam dám do sudu na dvůr a hotovo,mezi tím se my venči pes,jasně že neumyvam every day ale ty hovna už nemám a lípu klicici v motoru taky ne,sníh stáhnu i s plachtou a vytrepu je to lehounke no a holt ty ostatní negativa,tak tomu prizousobim plachtovani
pajuša5 píše:Bydlíme v baráku ale garáž nemám,plachta je fofr nandat i sundat sundam dám do sudu na dvůr a hotovo,mezi tím se my venči pes,jasně že neumyvam every day ale ty hovna už nemám a lípu klicici v motoru taky ne,sníh stáhnu i s plachtou a vytrepu je to lehounke no a holt ty ostatní negativa,tak tomu prizousobim plachtovani
Aha, tak to mění situaci. Já myslel, že bydlíš ve městě a někde to pracně sklízíš atd. Tak pak až na tu vlhkost pod plachtou (v zimě se může solidně auto zapařit když je ráno cca -2°C a odpoledne když svítí slunce, tak je tam pod plachtou třeba 10°C) a odření auta jak říká tady raolsa, je to v pohodě