jsem tu nový, takže Vás, volvisty zdravím, a prosím za pochopení pokud bych se někdy v budoucnu ptal na věci mezi majiteli automobilů volvo všeobecně známé

dnes jsem si domu přivezl svůj dlouhodobý sen volvo 850. je to provedení tdi

no co už, vznikla potřeba nového - starého auta tak jsem se konečně odhodlal koupit to co jsem chtěl. a nafta? nabídka zaměstnavatele na levné tankování, a jak známo 1 plus 1 rovná se 3, takže je doma ropák. ALE! zatim jsem z něj nadšen. cestou domů jsem ujel 180km, vše po okreskách, nemaje dálniční známku, při spotřebě 6,1l a pomalá jizda to rozhodně nebyla. jen si budu muset zvyknout na řazení v jiných otáčkách
autičko má na tacho 317000km což může a taky nemusí být pravda, nefunguje klima, neukazuje teplotu vody, a má pár drobných vad na kráse, třeba velká sbíhavost. Nic ale vážného, co by se nedalo opravit.
auto je dovezeno z CH a nebylo zrovna levné, ale nechtěl jsem žádnou vybydlenou hujdu, tak jsem radši zaplatil víc doufaje v relativně dobrý stav vozu. navíc jsem dostal sadu uplně nových zimních pneu na plechu i s origiál volvo poklicemi.
přikládám pár foto z inzerátu. vlastní fotky ještě nemám.
A hned vás budu otravovat: da se na netu stáhnout servisní manuál? uživatelskou příručku mám.
kde najdu čidlo teploty vody v motoru? ať mužu zkontrolovat, proč budík nebudíkuje.
taky bych uvítal pokud někdo umí německy (ja zvladam jen CZ, SK, PL, IT, RU a trošku GB, SLO a TR, co je napsáno v servisce, ten poslední záznam?
zatím dík za případné odpovědi. a pokud by se vám zdálo že nereaguji dost rychle tak se omlouvám ale z 99 procent je to z nedostatku času. pracuju jako řidič kamionu v mezinárodní dopravě a to prostě někdy není času nazbyt.
mimochodem jezdím s VOLVO FH 500 eev