Volvo xc70 rok 2009 poradite?

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
Kristynaradim
Vůz: VW Tiguan

Příspěvek od Kristynaradim »

Zdravim chystame se koupit Volvo xc70 automat rok 2009. Stoji tohle auto za to? Nyni jezdim vw tiguan, vse ok , ale chybi automat a velky kufr. Poradi mi nekdo na co si dat pozor? A zda tohle auto stoji za to? Dekuji Kristyna :)

MBanyr
Vůz: XC70 MY2013

Příspěvek od MBanyr »

Mam XC70 rok vyroby 2012, MY 2013 D5 v automatu a jsem nadsenej, uzasny auto. Kupoval jsem ho rok stare s najezdem cca 21000 km. Je temer v plne vybave.

PeM
Vůz: n

Příspěvek od PeM »

Ahoj,

auto za TO stojí / ostatně bych nepočítal, že na VOLVO foru bude o VOLVU tvrdit někdo něco jiného :lol: / .
Nějaký pátek už mi okupuje garáž D5 MY 09 Momentum + v automatu a a stále se jí nemůžu nabažit :Yahoo!: / viz galerie - pár nepovedených fotek/.
I když už to není pravověrné VOLVO, ale trochu doprzněné Fordem, furt je to kus poctivého auta.
Interiér jako v obýváku, bezpečnost na jedničku, auomat, je sice trochu váhavý a zpožděný, ale nejezdím sportovně,takže v poho.Klidná pohodová jízda.
Na co si dát pozor...osobně nejsem dborník, ale minimálně na právě automat a určitě pohon AWD, chladič/ chlazení / s tím jsem měl problém/
Já jsem bral auto z rodiny, znal jsem ho od novoty, takže jsem věděl do čeho jdu. :D

Jo a kdysi jsem razil teorii i praxi jen koncern a od doby co jezdím VOLVO, už se na to dívám jinak.... :%)
Za mě ANO.

Kristynaradim

Dekuji moc a jak to mate se spotrebou?? Necekam zazraky :) ale aspon priblizne :D

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Podle me je sportovni jizda s autem o vaze 1,8 t a delce 4,8 m totalni nesmysl. Jestli chce nekdo jezdit rychle, at si pujci zavodni auto a jde se vyblbnou ta okruh. Jestli chce sportovat, at si jde treba zabehat ! Volvo XC 70 je pohodlne, doufam, ze bezpecne, krasne ( osobni nazor ) auto. Ma dostatek vykonu na rychle predjeti a pri dalnicnim limitu v CR 130 km/hod. se vubec nema cenu dale bavit o jeho vykonech, rychlosti atd.

Kristynaradim

PeM píše:Ahoj,

auto za TO stojí / ostatně bych nepočítal, že na VOLVO foru bude o VOLVU tvrdit někdo něco jiného :lol: / .
Nějaký pátek už mi okupuje garáž D5 MY 09 Momentum + v automatu a a stále se jí nemůžu nabažit :Yahoo!: / viz galerie - pár nepovedených fotek/.
I když už to není pravověrné VOLVO, ale trochu doprzněné Fordem, furt je to kus poctivého auta.
Interiér jako v obýváku, bezpečnost na jedničku, auomat, je sice trochu váhavý a zpožděný, ale nejezdím sportovně,takže v poho.Klidná pohodová jízda.
Na co si dát pozor...osobně nejsem dborník, ale minimálně na právě automat a určitě pohon AWD, chladič/ chlazení / s tím jsem měl problém/
Já jsem bral auto z rodiny, znal jsem ho od novoty, takže jsem věděl do čeho jdu. :D

Jo a kdysi jsem razil teorii i praxi jen koncern a od doby co jezdím VOLVO, už se na to dívám jinak.... :%)
Za mě ANO.

Diky moc krasavec!!!! Fakt krasnej!

Kristynaradim

Ja rozhodne litat nebudu, jelikoz vozim 4 leteho syna a druheho kazdou chvili porodim. Proto jsme se rozhodli pro bezpecne volvo :) ted jen otazkou zda dobre. Jelikoz volvo jsme nikdy nemeli a ani v okoli :( manzel ma bmw 530xd ja chtela neco s velkym kufrem a rozhoduju mezi bmw 320xd a volvem ale vic se mi libi volvo :D

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Spotreba, je podle me odpovidajici vaze a velikosti auta ( viz min. prispevek ). Kdyz se nejezdi brzda-plyn a obcas se jede delsi trasa, aspon 100 km, ukazuje palubni pocitac klidne i pod 7 litru. Ale pokud se jezdi po meste, obcas nejaky naklad, kratsi trasy, nekdy se mu trosku slapne na krk, ukazuje pocitac zhruba 8,5 l . Mam D5 158 kw, 215 k vas model 2009 bude mit slabsi D5. Takovehle auto nemuze jezdit za 4 l ......

Zkusenost se Superbem 2.0 TDI 4x4 automat, take spotreba okolo 8 l

Kristynaradim

MBanyr píše:Spotreba, je podle me odpovidajici vaze a velikosti auta ( viz min. prispevek ). Kdyz se nejezdi brzda-plyn a obcas se jede delsi trasa, aspon 100 km, ukazuje palubni pocitac klidne i pod 7 litru. Ale pokud se jezdi po meste, obcas nejaky naklad, kratsi trasy, nekdy se mu trosku slapne na krk, ukazuje pocitac zhruba 8,5 l . Mam D5 158 kw, 215 k vas model 2009 bude mit slabsi D5. Takovehle auto nemuze jezdit za 4 l ......

Dekuji :) je mi jasne ta moje potvora zere s manzelovou nohou 8 s moji 7 a kdyz jezdim jooo pomalu tak 6. A hlavne automat bude vic zrat nez ten manual co mam. Ja tak pocitala tech 7-8 litru. Ale zas svezeni a celkem komfort bude urco lepsi nez to vw :) teda doufam :D

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Tiguan neznam, koncernova auta maji urcite lepsi automat DSG, mozna i jejich diesel bude v nekterych parametrech lepsi. Ale ja jsem pri koupi auta mel dve varianty Superb nebo XC70. Po kratke jizde v obou autech bylo jasno - volvo XC70. Navic mame zkusenost v rodine s XC90 D5 v automatu, tok 2007, kupovano nove. Zatim zadny problem s autem.

Kislik
Vůz: XC 70 - D5 AWD - 09 - 136kW

Příspěvek od Kislik »

Ahoj,má žena už v XC 70 jezdí cca 1 rok,jen to máme v manuálu,vyloženě jsem nechtěl automat,
ale to je věc názoru.Celkově naprostá spokojenost,spotřeba do 9 l,jezdí vyloženě po městě.

Kristynaradim

Kislik píše:Ahoj,má žena už v XC 70 jezdí cca 1 rok,jen to máme v manuálu,vyloženě jsem nechtěl automat,
ale to je věc názoru.Celkově naprostá spokojenost,spotřeba do 9 l,jezdí vyloženě po městě.
Diky za info :)

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Nejsem odbornik na techniku aut, ale dle doporuceni zde na foru je treba pri koupi volva s automatem vyzadovat servisni historii a overit si vymenu oleje v automatu. Ja auto kupoval od importera Volvo a jeste v zaruce, takze tyto starosti mi odpadly.

Kristynaradim

MBanyr píše:Nejsem odbornik na techniku aut, ale dle doporuceni zde na foru je treba pri koupi volva s automatem vyzadovat servisni historii a overit si vymenu oleje v automatu. Ja auto kupoval od importera Volvo a jeste v zaruce, takze tyto starosti mi odpadly.

Super diky za tip na co si dat pozor :) a na co se ptat.

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Problem jsem mel, resil jsem tu drobny ubytek oleje, pocitac si rekl o 0,5 l. V volvo servisu i zde na foru mi bylo receno, ze je to normalni. Auto je jeste v zaruce a na 1. servis teprve pojedu. Ptal jsem se nekolika mechaniku a udajne je to u noveho motoru a ridkeho oleje 0W-30 mozne. Melo by se to vyresit po prvni vymene oleje.....

PeM

Příspěvek od PeM »

MBanyr píše:Podle me je sportovni jizda s autem o vaze 1,8 t a delce 4,8 m totalni nesmysl. Jestli chce nekdo jezdit rychle, at si pujci zavodni auto a jde se vyblbnou ta okruh. Jestli chce sportovat, at si jde treba zabehat ! Volvo XC 70 je pohodlne, doufam, ze bezpecne, krasne ( osobni nazor ) auto. Ma dostatek vykonu na rychle predjeti a pri dalnicnim limitu v CR 130 km/hod. se vubec nema cenu dale bavit o jeho vykonech, rychlosti atd.
Ono to není jen o sportovní jízdě....prostě a jasně to řadí později a váhavě.
Například pokud potřebuju předjet auto trochu svižněji, tak to po sešlápnutí plynu podřadí s prodlevou a ještě vytočí plyn jako prase než zae přeřadí dál.V 50 zase někdy nesmyslně cpe 6 a podtáčí .Pravdou je, že MY13 v D4, což je následovník mého v rodině už to až tak moc nedělá a reakce jsou o poznání lepší. Člověk si na to musí zvyknout a počítat s tím.
Spotřeba 9,2L/100km, denně 20km město.Dálnice tempomat 145km/h 8,8l.

PeM

Příspěvek od PeM »

MBanyr píše:Problem jsem mel, resil jsem tu drobny ubytek oleje, pocitac si rekl o 0,5 l. V volvo servisu i zde na foru mi bylo receno, ze je to normalni. Auto je jeste v zaruce a na 1. servis teprve pojedu. Ptal jsem se nekolika mechaniku a udajne je to u noveho motoru a ridkeho oleje 0W-30 mozne. Melo by se to vyresit po prvni vymene oleje.....
Měl jsem Mondeo III 1.8 benzín 2002, od novoty žralo cca 3dcl oleje na 1000km. Ford řekl, že norma je 1l na 1000km :shock: Takže už nic mě nepřekvapí.

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Nevim jak automat MY 2009, ale u MY2013 jsem zatim nezpozoroval problem se zmatenym podrazovanim po seslapnuti plynu. Prevodovka ma moznost prepnout do S rezimu a potom auto vypali celkem slusne a predjede. S akceleraci spokojenost.

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Ubytek oleje me prekvapil. Cekam, jestli se projevi znovu a v jakem mnozstvi.

PeM

Příspěvek od PeM »

MBanyr píše:Nevim jak automat MY 2009, ale u MY2013 jsem zatim nezpozoroval problem se zmatenym podrazovanim po seslapnuti plynu. Prevodovka ma moznost prepnout do S rezimu a potom auto vypali celkem slusne a predjede. S akceleraci spokojenost.

Čínani zapracovali na vývoji :D Můj Geartronic S mod nemá, jen klasické P, R, N, D a pak možnost manuálního klepání rychlostí + a -.
Ale za dva roky budu zase brát rodinnou D4 a ta už to S bude mít :lol:

MBanyr

Příspěvek od MBanyr »

Na rychle predjeti je S rezim fakt dobrej, jinak ho nepouzivam. Manualni razeni + a - je tam take. Ale kdyz jsem chtel automat, tak proc radit :)

PeM

Příspěvek od PeM »

MBanyr píše:Na rychle predjeti je S rezim fakt dobrej, jinak ho nepouzivam. Manualni razeni + a - je tam take. Ale kdyz jsem chtel automat, tak proc radit :)
+- používám sem tam pro cvik, abych pak v manuálu v autě manželky nepočítal na křižovatce zuby v převodovce :D
No nepomáhá to, zvyk je silný a návykový.

Kristynaradim

Diky vsem za odpovedi. Zitra se jdeme kouknout :lol: no ja se nemuzu dockat :)

David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Příspěvek od David Patočka »

Zbytečné někomu vymlouvat jeho názor, pokud chceš Volvo, běž se s ním někam do bazaru nenápadně svézt, a budeš vědět, co tě čeká.
Pokud se ti líbí překrásný VW s hranatými lemy blatníků, s parádním DSG, co řadí strašně rychle a strašně brzo, tak se s ním taky svez, a pak se můžeš rozhodovat.
Já po těch letech u VW a Volva a Hondy jsem taky nerozhodný.

Každopádně:

Pokud chceš něco moderního a poněkud nudně plastového, tak VW, Škoda, Seat...
Pokud máš rád pěkné zpracování a luxus za parádní cenu, tak Audi, BMW....
Pokud chceš něco jiného, nežli soused v paneláku i na chatě, tak si kup Volvo, a měj ho rád.
Pokud chceš něco dokonale spolehlivého, tak Honda, tady pokud zkousneš jejich design a zpracování.

:D

Ne, fakt, Volvo mám rád, ale uznávám, že jsou na světě lepší auta.
Kdyby měl Volvo každej trouba, jako koncernový auta, tak nás to bavit nebude, a wo tom to je.
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 D5 151kw 2011

Příspěvek od hajnej »

dneska u mě byl známej s XC70 - tu, po který koukáš a zaujala mě váha dveří, tam cejtíš, že je to hmota, která tě ochrání.

ještě si rozmysli, kam s tím autem budeš jezdit s přihlédnutím k filtru pevných částic. Jestli to budeš mít do tesca a do školky tak ta nafta asi není úplně to pravý....

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“