Volvo xc70 rok 2009 poradite?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: VW Tiguan
Zdravim chystame se koupit Volvo xc70 automat rok 2009. Stoji tohle auto za to? Nyni jezdim vw tiguan, vse ok , ale chybi automat a velky kufr. Poradi mi nekdo na co si dat pozor? A zda tohle auto stoji za to? Dekuji Kristyna 

-
- Vůz: XC70 MY2013
Mam XC70 rok vyroby 2012, MY 2013 D5 v automatu a jsem nadsenej, uzasny auto. Kupoval jsem ho rok stare s najezdem cca 21000 km. Je temer v plne vybave.
-
- Vůz: n
Ahoj,
auto za TO stojí / ostatně bych nepočítal, že na VOLVO foru bude o VOLVU tvrdit někdo něco jiného
/ .
Nějaký pátek už mi okupuje garáž D5 MY 09 Momentum + v automatu a a stále se jí nemůžu nabažit
/ viz galerie - pár nepovedených fotek/.
I když už to není pravověrné VOLVO, ale trochu doprzněné Fordem, furt je to kus poctivého auta.
Interiér jako v obýváku, bezpečnost na jedničku, auomat, je sice trochu váhavý a zpožděný, ale nejezdím sportovně,takže v poho.Klidná pohodová jízda.
Na co si dát pozor...osobně nejsem dborník, ale minimálně na právě automat a určitě pohon AWD, chladič/ chlazení / s tím jsem měl problém/
Já jsem bral auto z rodiny, znal jsem ho od novoty, takže jsem věděl do čeho jdu.
Jo a kdysi jsem razil teorii i praxi jen koncern a od doby co jezdím VOLVO, už se na to dívám jinak....
Za mě ANO.
auto za TO stojí / ostatně bych nepočítal, že na VOLVO foru bude o VOLVU tvrdit někdo něco jiného

Nějaký pátek už mi okupuje garáž D5 MY 09 Momentum + v automatu a a stále se jí nemůžu nabažit

I když už to není pravověrné VOLVO, ale trochu doprzněné Fordem, furt je to kus poctivého auta.
Interiér jako v obýváku, bezpečnost na jedničku, auomat, je sice trochu váhavý a zpožděný, ale nejezdím sportovně,takže v poho.Klidná pohodová jízda.
Na co si dát pozor...osobně nejsem dborník, ale minimálně na právě automat a určitě pohon AWD, chladič/ chlazení / s tím jsem měl problém/
Já jsem bral auto z rodiny, znal jsem ho od novoty, takže jsem věděl do čeho jdu.

Jo a kdysi jsem razil teorii i praxi jen koncern a od doby co jezdím VOLVO, už se na to dívám jinak....

Za mě ANO.
-
Dekuji moc a jak to mate se spotrebou?? Necekam zazraky
ale aspon priblizne 

-
Podle me je sportovni jizda s autem o vaze 1,8 t a delce 4,8 m totalni nesmysl. Jestli chce nekdo jezdit rychle, at si pujci zavodni auto a jde se vyblbnou ta okruh. Jestli chce sportovat, at si jde treba zabehat ! Volvo XC 70 je pohodlne, doufam, ze bezpecne, krasne ( osobni nazor ) auto. Ma dostatek vykonu na rychle predjeti a pri dalnicnim limitu v CR 130 km/hod. se vubec nema cenu dale bavit o jeho vykonech, rychlosti atd.
-
PeM píše:Ahoj,
auto za TO stojí / ostatně bych nepočítal, že na VOLVO foru bude o VOLVU tvrdit někdo něco jiného/ .
Nějaký pátek už mi okupuje garáž D5 MY 09 Momentum + v automatu a a stále se jí nemůžu nabažit/ viz galerie - pár nepovedených fotek/.
Já jsem bral auto z rodiny, znal jsem ho od novoty, takže jsem věděl do čeho jdu.![]()
Jo a kdysi jsem razil teorii i praxi jen koncern a od doby co jezdím VOLVO, už se na to dívám jinak....![]()
Za mě ANO.
Diky moc krasavec!!!! Fakt krasnej!
-
Ja rozhodne litat nebudu, jelikoz vozim 4 leteho syna a druheho kazdou chvili porodim. Proto jsme se rozhodli pro bezpecne volvo
ted jen otazkou zda dobre. Jelikoz volvo jsme nikdy nemeli a ani v okoli
manzel ma bmw 530xd ja chtela neco s velkym kufrem a rozhoduju mezi bmw 320xd a volvem ale vic se mi libi volvo 

-
Spotreba, je podle me odpovidajici vaze a velikosti auta ( viz min. prispevek ). Kdyz se nejezdi brzda-plyn a obcas se jede delsi trasa, aspon 100 km, ukazuje palubni pocitac klidne i pod 7 litru. Ale pokud se jezdi po meste, obcas nejaky naklad, kratsi trasy, nekdy se mu trosku slapne na krk, ukazuje pocitac zhruba 8,5 l . Mam D5 158 kw, 215 k vas model 2009 bude mit slabsi D5. Takovehle auto nemuze jezdit za 4 l ......
Zkusenost se Superbem 2.0 TDI 4x4 automat, take spotreba okolo 8 l
Zkusenost se Superbem 2.0 TDI 4x4 automat, take spotreba okolo 8 l
-
MBanyr píše:Spotreba, je podle me odpovidajici vaze a velikosti auta ( viz min. prispevek ). Kdyz se nejezdi brzda-plyn a obcas se jede delsi trasa, aspon 100 km, ukazuje palubni pocitac klidne i pod 7 litru. Ale pokud se jezdi po meste, obcas nejaky naklad, kratsi trasy, nekdy se mu trosku slapne na krk, ukazuje pocitac zhruba 8,5 l . Mam D5 158 kw, 215 k vas model 2009 bude mit slabsi D5. Takovehle auto nemuze jezdit za 4 l ......
Dekuji

-
Tiguan neznam, koncernova auta maji urcite lepsi automat DSG, mozna i jejich diesel bude v nekterych parametrech lepsi. Ale ja jsem pri koupi auta mel dve varianty Superb nebo XC70. Po kratke jizde v obou autech bylo jasno - volvo XC70. Navic mame zkusenost v rodine s XC90 D5 v automatu, tok 2007, kupovano nove. Zatim zadny problem s autem.
-
- Vůz: XC 70 - D5 AWD - 09 - 136kW
Ahoj,má žena už v XC 70 jezdí cca 1 rok,jen to máme v manuálu,vyloženě jsem nechtěl automat,
ale to je věc názoru.Celkově naprostá spokojenost,spotřeba do 9 l,jezdí vyloženě po městě.
ale to je věc názoru.Celkově naprostá spokojenost,spotřeba do 9 l,jezdí vyloženě po městě.
-
Diky za infoKislik píše:Ahoj,má žena už v XC 70 jezdí cca 1 rok,jen to máme v manuálu,vyloženě jsem nechtěl automat,

-
Nejsem odbornik na techniku aut, ale dle doporuceni zde na foru je treba pri koupi volva s automatem vyzadovat servisni historii a overit si vymenu oleje v automatu. Ja auto kupoval od importera Volvo a jeste v zaruce, takze tyto starosti mi odpadly.
-
MBanyr píše:Nejsem odbornik na techniku aut, ale dle doporuceni zde na foru je treba pri koupi volva s automatem vyzadovat servisni historii a overit si vymenu oleje v automatu. Ja auto kupoval od importera Volvo a jeste v zaruce, takze tyto starosti mi odpadly.
Super diky za tip na co si dat pozor

-
Problem jsem mel, resil jsem tu drobny ubytek oleje, pocitac si rekl o 0,5 l. V volvo servisu i zde na foru mi bylo receno, ze je to normalni. Auto je jeste v zaruce a na 1. servis teprve pojedu. Ptal jsem se nekolika mechaniku a udajne je to u noveho motoru a ridkeho oleje 0W-30 mozne. Melo by se to vyresit po prvni vymene oleje.....
-
Ono to není jen o sportovní jízdě....prostě a jasně to řadí později a váhavě.MBanyr píše:Podle me je sportovni jizda s autem o vaze 1,8 t a delce 4,8 m totalni nesmysl. Jestli chce nekdo jezdit rychle, at si pujci zavodni auto a jde se vyblbnou ta okruh. Jestli chce sportovat, at si jde treba zabehat ! Volvo XC 70 je pohodlne, doufam, ze bezpecne, krasne ( osobni nazor ) auto. Ma dostatek vykonu na rychle predjeti a pri dalnicnim limitu v CR 130 km/hod. se vubec nema cenu dale bavit o jeho vykonech, rychlosti atd.
Například pokud potřebuju předjet auto trochu svižněji, tak to po sešlápnutí plynu podřadí s prodlevou a ještě vytočí plyn jako prase než zae přeřadí dál.V 50 zase někdy nesmyslně cpe 6 a podtáčí .Pravdou je, že MY13 v D4, což je následovník mého v rodině už to až tak moc nedělá a reakce jsou o poznání lepší. Člověk si na to musí zvyknout a počítat s tím.
Spotřeba 9,2L/100km, denně 20km město.Dálnice tempomat 145km/h 8,8l.
-
Měl jsem Mondeo III 1.8 benzín 2002, od novoty žralo cca 3dcl oleje na 1000km. Ford řekl, že norma je 1l na 1000kmMBanyr píše:Problem jsem mel, resil jsem tu drobny ubytek oleje, pocitac si rekl o 0,5 l. V volvo servisu i zde na foru mi bylo receno, ze je to normalni. Auto je jeste v zaruce a na 1. servis teprve pojedu. Ptal jsem se nekolika mechaniku a udajne je to u noveho motoru a ridkeho oleje 0W-30 mozne. Melo by se to vyresit po prvni vymene oleje.....

-
Nevim jak automat MY 2009, ale u MY2013 jsem zatim nezpozoroval problem se zmatenym podrazovanim po seslapnuti plynu. Prevodovka ma moznost prepnout do S rezimu a potom auto vypali celkem slusne a predjede. S akceleraci spokojenost.
-
Ubytek oleje me prekvapil. Cekam, jestli se projevi znovu a v jakem mnozstvi.
-
MBanyr píše:Nevim jak automat MY 2009, ale u MY2013 jsem zatim nezpozoroval problem se zmatenym podrazovanim po seslapnuti plynu. Prevodovka ma moznost prepnout do S rezimu a potom auto vypali celkem slusne a predjede. S akceleraci spokojenost.
Čínani zapracovali na vývoji

Ale za dva roky budu zase brát rodinnou D4 a ta už to S bude mít

-
Na rychle predjeti je S rezim fakt dobrej, jinak ho nepouzivam. Manualni razeni + a - je tam take. Ale kdyz jsem chtel automat, tak proc radit 

-
+- používám sem tam pro cvik, abych pak v manuálu v autě manželky nepočítal na křižovatce zuby v převodovceMBanyr píše:Na rychle predjeti je S rezim fakt dobrej, jinak ho nepouzivam. Manualni razeni + a - je tam take. Ale kdyz jsem chtel automat, tak proc radit

No nepomáhá to, zvyk je silný a návykový.
-
Diky vsem za odpovedi. Zitra se jdeme kouknout
no ja se nemuzu dockat 

-
- Profi prodejce
- Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat
Zbytečné někomu vymlouvat jeho názor, pokud chceš Volvo, běž se s ním někam do bazaru nenápadně svézt, a budeš vědět, co tě čeká.
Pokud se ti líbí překrásný VW s hranatými lemy blatníků, s parádním DSG, co řadí strašně rychle a strašně brzo, tak se s ním taky svez, a pak se můžeš rozhodovat.
Já po těch letech u VW a Volva a Hondy jsem taky nerozhodný.
Každopádně:
Pokud chceš něco moderního a poněkud nudně plastového, tak VW, Škoda, Seat...
Pokud máš rád pěkné zpracování a luxus za parádní cenu, tak Audi, BMW....
Pokud chceš něco jiného, nežli soused v paneláku i na chatě, tak si kup Volvo, a měj ho rád.
Pokud chceš něco dokonale spolehlivého, tak Honda, tady pokud zkousneš jejich design a zpracování.
Ne, fakt, Volvo mám rád, ale uznávám, že jsou na světě lepší auta.
Kdyby měl Volvo každej trouba, jako koncernový auta, tak nás to bavit nebude, a wo tom to je.
Pokud se ti líbí překrásný VW s hranatými lemy blatníků, s parádním DSG, co řadí strašně rychle a strašně brzo, tak se s ním taky svez, a pak se můžeš rozhodovat.
Já po těch letech u VW a Volva a Hondy jsem taky nerozhodný.
Každopádně:
Pokud chceš něco moderního a poněkud nudně plastového, tak VW, Škoda, Seat...
Pokud máš rád pěkné zpracování a luxus za parádní cenu, tak Audi, BMW....
Pokud chceš něco jiného, nežli soused v paneláku i na chatě, tak si kup Volvo, a měj ho rád.
Pokud chceš něco dokonale spolehlivého, tak Honda, tady pokud zkousneš jejich design a zpracování.

Ne, fakt, Volvo mám rád, ale uznávám, že jsou na světě lepší auta.
Kdyby měl Volvo každej trouba, jako koncernový auta, tak nás to bavit nebude, a wo tom to je.
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
XC60 158 kw D5 + Polestar, automat.
http://www.svedskedily.cz
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: XC70 D5 151kw 2011
dneska u mě byl známej s XC70 - tu, po který koukáš a zaujala mě váha dveří, tam cejtíš, že je to hmota, která tě ochrání.
ještě si rozmysli, kam s tím autem budeš jezdit s přihlédnutím k filtru pevných částic. Jestli to budeš mít do tesca a do školky tak ta nafta asi není úplně to pravý....
ještě si rozmysli, kam s tím autem budeš jezdit s přihlédnutím k filtru pevných částic. Jestli to budeš mít do tesca a do školky tak ta nafta asi není úplně to pravý....
ex. V70 D5 120kw, S60 2.4i LPG, V70 D5 136kW AWD, S80 D5 151kw