tyto závady jsou v tom el.konci spínačky.stačí vymněnit je ten konec.drží na 2 šroubkyskapetr píše:Zdravím volvácidá se nějakým jednoduchým způsobem vyměnit vyměnit spínací skříňka ? problém = občas se klíček nevrátí úplně do polohy jízda a nesepnou se všechny kontakty = nejde např ABS a směrovky .. jaká je cena ? jaká je složitost ? díky moc
Měnil si za nový ořech?nebo použitý?Špatně nasazené?Nebo je problem v zámku točit dokola by nemělo jít s tím ořechem .honzs píše:Pánové, omlouvám se, že otvírám takhle staré téma. Možná jen neumím hledat, ale:
- Na V70 ('97) mi už od koupě pořádně nefunguje spínací skříňka.
- Když strčím klíč do spínačky, častokrát jím můžu otáčet pořád dokola a kontrolky se ani nerozsvítí. Když se kontrolky na několikátý pokus rozsvítí a nastartuju, lze malým pootočením klíčku dosáhnout kuriózní situace, že auto normálně jede, blinkry fungují, ale rafičky všech budíků klesnou na nulu a taktéž kontrolky zhasnou.
- Myslel jsem, že problém bude v té elektrické části, která je připevněná dvěma šroubky, viz fotka.
![]()
- Vyměnil jsem ji, ale je to stále stejné.
Můžete mi prosím někdo poradit, kde jinde by mohl být problém? Na internetu jsou mraky návodů, ale všude jen píší o té elektrické součástce, kterou jsem už vyměnil za novou.
Děkuju předem.
Nejspíš máš tu ojedinělou závaduhonzs píše:Děkuju ti za rychlou reakci.
Kupoval jsem nový ořech v autorizáku. Jak prosím myslíš, že by byl špatně nasazený? Měl jsem za to, že není víc možností, jak ho tam dát. I když je tam ořech, klíčkem jde točit dokola.
Se zámkem jako takovým jsou problémy, když klíček vytáhnu ze spínačky a zamknu volant, je pak obtížné ho odemknout, tak mě právě napadá, jestli problém není přímo v zámku. Jak jsem pochopil z různých zdrojů, byla by to spíš ojedinělá závada, ale nic není nemožné.
Ještě to každopádně zkontroluju, případně pošlu fotky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé