TDI/r97 - občasná ztráta výkonu
- Autor
- Zpráva
-
Zejména za studena, jsem asi před třemi dny zaregistroval krátkou ztrátu výkonu v nízkých otáčkách. Pak auto najednou vystřelilo jak má. Další den se situace opakovala, ale již se to stávalo častěji - krátké výpadky výkonu. Za tepla mám pocit že to neudělalo ani jednou. Dnes se situace stala již nebezpečnou, kdy mě při předjíždění sprintera došel dech, a já ho taka tak (jakoby bez turba) předjel. Pak zase z ničeho nic, auto táhlo hezky. Později - příklad pro bližší určení, a jak velkou ztrátu se jedná: předjížděl jsem osobák (na 2q), opět krátce došel dech - noha na podlaze a nic!!! Najednou V70 začala tahat jako kráva - začala hrabat na suchém asfaltu!!! Takže ta ztráta je opravdu velká. Bez rozsvěcení kontrolky, na diag jsem zatím nebyl. Podle mě je tedy jasné, že se patrně jedná o nějaké řízení turba. Může mě prosím někdo z Vás odborníků poradit, na co se mám zaměřit? Co všechno to může ovlivnit? Děkuji předem.
-
- Vůz: V 70, 2,5TDi
zdravím.. mě dělalo úplně to samé.. nakonec jsem přišel na to že to je špatný kontakt u vstřikovacího čerpadla... je to takový ten placatý konektor přímo u něj.. rozpojil sem ho, přestřik kontakolem a zase spojil.. od té doby bez problému...
-
Když nepojede čerpadlo, tak snad nepojede motor vůbec? Neb se pletu?
-
- Vůz: V 70, 2,5TDi
to určitě nepojede
ale když se ten kontakt přeruší jen na moment tak to pak blbne... neřikam že tam máš problém... jen že jsem ho tam měl já.. a řešit sem to začal pač se to stávalo pořád častěji až nakonec občas dokonce chcíp i ten motor..

-
Tak už sem všechno překontroloval, vyměnil pro jistotu vzducháč, a teď se mě to posledních 200km nestalo. Tak nevím. Diag TEXA načetla vše ok, žádný problém. Může nějak zatuhnout ovládání turba??
-
- Vůz: ---
shaman137 píše:Taky sem mel ten problem nedavno ale i za tepla...a stacilo vycistit cidlo na snimani otacek turba...