Příšerné zkušenosti - ČB autorizovaný servis

• Autor
  • Zpráva
SuGi
Vůz: XC60 2.4D 09, V50 2.4i, V70xc 2.4T

Příspěvek od SuGi »

Zdravim,

chtěl bych sdílet zkušenosti z opravy V40 v autorizovaném servisu Volvo city-car České Budějovice na Rudolfovské.
Nejsou to přímo moje zkušenosti, ale známého, kterému v prosinci při předjíždění sjela starší dáma svojí oktávkou celý bok auta, když se rejpala v zubech.

S dámou nebyl sebemenší problém, uznala vinu, s pojišťovnou pár problémů bylo, nakonec i ti povolili a dovolili mu auto opravit v autorizáku. Tedy až po tom, co jim prokázal, že vždycky do autorizáku auto jezdilo, což nebyl problém. Majitel před ním s autem jezdil pravidelně v Praze do autorizáku a samotný známý měl auto půl roku, takže žádnou velkou opravu ještě nepotřeboval. Naplnění klimatizace a výměna kol proběhla v ČB TÉMĚŘ bez problému.

Auto tam tedy nakonec odvezl na přestříkání dvou dveří a zadního blatníku. Všechno šlo hladce, když si pro auto dojel, nestačil se divit. Celé zadní sedačky zasrané od nějaké olejovité tekutiny a zadní umělá krytka na hagusu ulomená.

1) A začalo dohadování, o ulomení krytky na hagusu samozřejmě nic nevěděli, je jasné že tam museli auto nějak překrýt, aby barva nešla i jinam, ale tomu neuvěřili a vinu nepřiznali. Budiž, ta krytka je pravděpodobně korunová záležitost ze Sobína.

2) A sedačky - to nejhorší. Známému trvalo hodně dlouho je přesvědčit, že za to můžou oni, čemuž po delší době uvěřili a souhlasili s tím, že mu sedačky vyčistí, ať zavolá a dohodnou se. Když tam včera volal, tak se dozvěděl, že ta arogantní ženská co to s nim celou dobu probírala po něm bude chtít to vyčištění zaplatit. Autorizák máme skoro 70km daleko, takže si ve Volvu naúčtujou minimálně 1000,- za vyčištění a on projede cca 400,- benzinu. Když jen navrhl, že si to nechá vyčistit poblíž a jim pak pošle fakturu, tak se dáma vysmála, že to nemá kam zaúčtovat, že mu prostě nic neproplatí a musí si to zaplatit i u nich. Sumasumárum, oni zasrali sedačky a jeho by to mělo stát minimálně o 1400 navíc. :pardon:

Nestačil jsem se divit. Samotnej nástřik vypadá skvěle, bez problémů, ale ty sedačky je podle mě provar jak něco. Byl jsem u nich 2x na diagnostice a chtěl jsem to tam dát teď na naplnění klimatizace, výměnu filtrů a vyvážení kol, ale upřímně tam už nepáchnu, když to vidim na vlastní oči. Rozhodně neznají přísloví "náš zákazník náš pán" a když už chtěj takový prachy za všechno, tak by to mělo dělat tak, aby si je za to zasloužili a ne tak, jak by to udělal Josef támhle na návsi.

Navíc už jsem tu na foru dřív četl nějaké nespokojené komentáře s nima...

Toť asi vše, jinak autorizákům kvůli nim věřit nepřestanu a zkusím příště něco v Praze a pak se uvidí.
V50 - 2.4 (103kW, FWD, MT) 2005 - Modřenka

yoby
Moderátor
Participant x 1

Příspěvek od yoby »

joo, city car je kapitola sama o sobě :D proto většina využívá druhý volvo servis v čb :)

old.fashioned
Vůz: XC60 D4 AWD MY 2017

Příspěvek od old.fashioned »

tak tak, i když i civatrans musíš hlídat, asi jako všude
ex: XC90, 2004, 2,4, 120 kW, Summum, D5244T, automat
ex: V40, 1999, 1,8, 85 kW, B4184S, manual

SuGi
Vůz: XC60 2.4D 09, V50 2.4i, V70xc 2.4T

Příspěvek od SuGi »

no, ale nechápu že můžou mít takhle drzej postoj, zvlášť u opravy v hodnotě deseti tisíců, žádný dofoukání kola.

Každopádně nejdřív asi zkusím toho Srbu, jezdím minimálně 30x do roka do Prahy a je hned u silnice, tam to bude určitě fajn :)
V50 - 2.4 (103kW, FWD, MT) 2005 - Modřenka

petrhor
Vůz: S60 2,4l,2005

Příspěvek od petrhor »

No mě pomohlo,(když se mi vlekla reklamace u Charouze Karlovy Vary) kontaktovat zastoupení Volvo. Pravda je,že šlo jen o reklamaci aku.

yoby
Moderátor
Participant x 1

Příspěvek od yoby »

SuGi píše:no, ale nechápu že můžou mít takhle drzej postoj, zvlášť u opravy v hodnotě deseti tisíců, žádný dofoukání kola.
Tam je to daný už chováním majitele firmy .... jakej pán, takovej kmán :) Svého času tam dělal přejímacího technika učitel angličtiny, kterej věděl jen že auto má mít volant :D A když nevěděl, což bylo často, tak posílal lidi do jinýho servisu, že u nich by to neuměli spravit :D

jarouš

Příspěvek od jarouš »

Pokud to pořád patří patří panu Hláskovi, s ním bývala kdysi řeč (tak před 15ti lety..). Já tam byl naposledy někdy před čtyřma rokama, přejímacího technika dělal takovej vysmátej klučina, co vypadal, že neumí do pěti počítat, ale domluva s ním byla. Pak odešel a jak se to začalo střídat, tak to šlo do kopru..

Zpět na „C30 / S40 / V40 / V50“