chtěl bych sdílet zkušenosti z opravy V40 v autorizovaném servisu Volvo city-car České Budějovice na Rudolfovské.
Nejsou to přímo moje zkušenosti, ale známého, kterému v prosinci při předjíždění sjela starší dáma svojí oktávkou celý bok auta, když se rejpala v zubech.
S dámou nebyl sebemenší problém, uznala vinu, s pojišťovnou pár problémů bylo, nakonec i ti povolili a dovolili mu auto opravit v autorizáku. Tedy až po tom, co jim prokázal, že vždycky do autorizáku auto jezdilo, což nebyl problém. Majitel před ním s autem jezdil pravidelně v Praze do autorizáku a samotný známý měl auto půl roku, takže žádnou velkou opravu ještě nepotřeboval. Naplnění klimatizace a výměna kol proběhla v ČB TÉMĚŘ bez problému.
Auto tam tedy nakonec odvezl na přestříkání dvou dveří a zadního blatníku. Všechno šlo hladce, když si pro auto dojel, nestačil se divit. Celé zadní sedačky zasrané od nějaké olejovité tekutiny a zadní umělá krytka na hagusu ulomená.
1) A začalo dohadování, o ulomení krytky na hagusu samozřejmě nic nevěděli, je jasné že tam museli auto nějak překrýt, aby barva nešla i jinam, ale tomu neuvěřili a vinu nepřiznali. Budiž, ta krytka je pravděpodobně korunová záležitost ze Sobína.
2) A sedačky - to nejhorší. Známému trvalo hodně dlouho je přesvědčit, že za to můžou oni, čemuž po delší době uvěřili a souhlasili s tím, že mu sedačky vyčistí, ať zavolá a dohodnou se. Když tam včera volal, tak se dozvěděl, že ta arogantní ženská co to s nim celou dobu probírala po něm bude chtít to vyčištění zaplatit. Autorizák máme skoro 70km daleko, takže si ve Volvu naúčtujou minimálně 1000,- za vyčištění a on projede cca 400,- benzinu. Když jen navrhl, že si to nechá vyčistit poblíž a jim pak pošle fakturu, tak se dáma vysmála, že to nemá kam zaúčtovat, že mu prostě nic neproplatí a musí si to zaplatit i u nich. Sumasumárum, oni zasrali sedačky a jeho by to mělo stát minimálně o 1400 navíc.

Nestačil jsem se divit. Samotnej nástřik vypadá skvěle, bez problémů, ale ty sedačky je podle mě provar jak něco. Byl jsem u nich 2x na diagnostice a chtěl jsem to tam dát teď na naplnění klimatizace, výměnu filtrů a vyvážení kol, ale upřímně tam už nepáchnu, když to vidim na vlastní oči. Rozhodně neznají přísloví "náš zákazník náš pán" a když už chtěj takový prachy za všechno, tak by to mělo dělat tak, aby si je za to zasloužili a ne tak, jak by to udělal Josef támhle na návsi.
Navíc už jsem tu na foru dřív četl nějaké nespokojené komentáře s nima...
Toť asi vše, jinak autorizákům kvůli nim věřit nepřestanu a zkusím příště něco v Praze a pak se uvidí.