Dobrý den. Mám dotaz , jestli do Volva V70 2.5 TDI (r.v. 09/2000) , má najeto 280000 km. , dovezeno z Německa. Nikdo neví co tam bylo za olej. Nechal jsem vyměnit olej v servisu , kde mi dali Castrol Magnatec 10W-40. . Na který tady slyším samé špatné zkušenosti, ale bohužel ,v tu chvíli tam už byl. Na tomto Castrolu mám najeto cca. 1000 km. Můžu tedy vyměnit za olej Mobil1 Peak Life 5W-50 ???
jedná se mi hlavně , aby nebyly problémy s případným rozpouštěním úsad , a jiných případných negat. účinků. V manuálu je uvedena specifikace ACEA B3. Slyšel jsem , že by to mohlo dělat nějaké problémy , přechod z polosyntetiky na plnou synt.
Děkuji za radu
Oleje Castrol byly jednu dobu nevalné kvality, ale už se taky zlepšily a nedá se říct, že by vyloženě škodily. Ovšem Mobil je podle mého lepší.
Pokud je tam olej jen krátce, tak není ani tak problém v oleji, jak v tom jak moc je motor už zanesený z předchozího provozu.
_________________ V 740 GL r.v.88 B230F, ZF224HP , bylo V 960 B6304, 150kW s vlaječkou V S80 , B5244SV 850 B5204
cuhan píše:No ono to s tím Castrolem zase taková tragedie není jak se o tom píše,problém je v tom že jako největší výrobce se nejvíc vyplatí tento olej pančovat
Proč je tedy většina benzínových volvo i ze zahraničí totálně zakarbonovaná,pokud jezdí na Castrol??
Já taky nejezdím z žádným autem na Castrol,nemám k němu důvěru ale spousta aut na tento olej jezdí které mají najeto více jak 300tis. a jezdí,vyloženě v tom oleji nevidím tragédii
_________________ Saab 9-3 1.8T 110Kw
Smart fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota Celica 1.8
Mercedes W220 S500 Long 225Kw
Mini Cooper Countryman 1.6D
cuhan píše:Já taky nejezdím z žádným autem na Castrol,nemám k němu důvěru ale spousta aut na tento olej jezdí které mají najeto více jak 300tis. a jezdí,vyloženě v tom oleji nevidím tragédii
Osobně to vidím na Volvo benzínových motorech,jiná přibližovadla nesleduji a u dieselu to tak dramatické není.
peter78 píše:Dobrý den. Mám dotaz , jestli do Volva V70 2.5 TDI (r.v. 09/2000) , má najeto 280000 km. , dovezeno z Německa. Nikdo neví co tam bylo za olej. Nechal jsem vyměnit olej v servisu , kde mi dali Castrol Magnatec 10W-40. . Na který tady slyším samé špatné zkušenosti, ale bohužel ,v tu chvíli tam už byl. Na tomto Castrolu mám najeto cca. 1000 km. Můžu tedy vyměnit za olej Mobil1 Peak Life 5W-50 ???
jedná se mi hlavně , aby nebyly problémy s případným rozpouštěním úsad , a jiných případných negat. účinků. V manuálu je uvedena specifikace ACEA B3. Slyšel jsem , že by to mohlo dělat nějaké problémy , přechod z polosyntetiky na plnou synt.
Děkuji za radu
Já v tom samým motoru používám Mobil Super 3000 5W40 a měním ho +-po 10tkm. Ta viskozita 5W50 je podle mě zbytečnej luxus bez žádnýho dodatečnýho efektu (krom toho že to je Mobil1), protože u motoru, kterej se polovinu roku s bídou dostane na provozní teplotu je ta horní viskozita 50 naprosto zbytečná. Možná bych zkusil jednu náplň toho Mobilu 5W40 a pak, když na tom stále budeš trvat bych teprv přešel na ten 5W50.
dali píše:
Já v tom samým motoru používám Mobil Super 3000 5W40 a měním ho +-po 10tkm. Ta viskozita 5W50 je podle mě zbytečnej luxus bez žádnýho dodatečnýho efektu (krom toho že to je Mobil1), protože u motoru, kterej se polovinu roku s bídou dostane na provozní teplotu je ta horní viskozita 50 naprosto zbytečná. Možná bych zkusil jednu náplň toho Mobilu 5W40 a pak, když na tom stále budeš trvat bych teprv přešel na ten 5W50.
Nejde ani tak o viskozitu,jako hlavně o to,že M1 5W50 obsahuje patentovanou přísadu Supersyn,proti opotřebení.
Nedělej z toho kovbojku,normálně to odjezdi a při další výměně si tam dej co chceš,ale jesli se ti chce utrácet......,je to na tobě.Jako další bych tam dal 5W-40 což je tak akorát.Pokud nevíš,co se s oleji dělo,tak si spíš nech vyměnit olej v převodovce a v řízení abys měl klid.
Vím, že je to už staré téma, ale teď jsem si taky přečetl ten článek na oleje.cz (a o případném riziku rozpuštění úsad se hodně mluví i na netu). Před cca 7.500km jsem přešel z 10W40 (která byla předtím 2x měněná od doby co chrochta mám) na 5W40 OMV.. opravdu se nemusím bát, že se v motoru něco uvolní a ucpe mazání? Přechozí historii výměn neznám, ale auto bylo ježděno v DE. Nebo byl měl raději při takovémhle přechodu olej raději vypustit již teď, dříve (normálně měním po 10.000km).? Díky!
_________________ 850 Estate, D5252T, 2,5L, '96, černá, kráska v kůži.. 136kw by DIESELPOWER CHIP/Bosch SuperSprint 764/KAT OFF,EGR OFF/.. bejvávalo..
Rover 820Si RS, 2.0 TwinCam 20T4H 100kw.. aristokratický überkočár, pohodlnější než cokoli severského.. nikoli však spolehlivější :-D
Díky za tip, asi to pro jistotu udělám, nějakou zásobu origo filtrů ještě mám a rovnou možná vyměním i ten olej předčasně, když už bude filtr venku stejně bych za 2500km měnil
_________________ 850 Estate, D5252T, 2,5L, '96, černá, kráska v kůži.. 136kw by DIESELPOWER CHIP/Bosch SuperSprint 764/KAT OFF,EGR OFF/.. bejvávalo..
Rover 820Si RS, 2.0 TwinCam 20T4H 100kw.. aristokratický überkočár, pohodlnější než cokoli severského.. nikoli však spolehlivější :-D