tak jsme pokořili další metu a umíme pěkně nalít češtinu přes OBD zásuvku i do nových aut! ...mrkejte na fotky

http://www.D5T5.com
díky, díky za pochvalu!Dony píše:dobře vy!! zeptám se... U S60 01 když to dáte do češtiny tak to u mí vše česky i telefon? nebo jen neco?
dík
... zapomněl jsem ještě na češtinu do těch úplně nejstarších palubáků (S80 před rokem 2000). Tam ale bude trošku horší cena, protože tento zásah obnáší výměnu procesoru za jiný. A také těch aut už moc není...ok2ucx píše:Takže ve stručnosti, co pečeme - mírně v pořadí priorit:
- rozšířit síť servisů, kde je možno k češtině či slovenčině přijít
- čeština do středové konzole (V50/S40)
- čeština do RTI navigace (pro začátek - jako rozcvička - starší MMM/P2001)
- zprovoznění palubního PC (v autech, kde není - t.j. dodat páčku a "někde něco povolit")
- s češtinou do telefonu zatím počítáme až naposledy, tam lze naštěstí volit alespoň některý ze světových jazyků
to bude chtit asi nasi cestinu s nasi sadou fontutom!s píše:Nevíte někdo náhodou, jak vyřešit problém s nezobrazováním diakritiky v telefoním seznamu? Mám telefon přes Bluetooth.
Ahoj, tak bydliste jsem uz napravil,ok2ucx píše:Ahoj,
čeština do auta 02' je rychle (max. 15 minut i s pokecáním). Cenu si určuje každý dealer sám, ale jelikož nepíšeš odkud jsi (= nemáš dle pravidel fóra vyplněno bydliště), těžko tě poslat k nejbližšímu. Na stránkách @d5t5.com ale jistě najdeš toho správného.
Pavel
P.S. Ač se toto vlákno jmenuje "Čeština pro nová Volva", dnes bychom měli konečně měli vyzkoušet češtinu pro stará volva. No ten pojem "stará" je relativní, ale zde konkrétně pro S80 1999-2000, tedy tam, kde to zatím nikdo nedělá. Jsem napnutý jak struna...
Ano, to je další pokrok - nyní tedy všechna auta s displejem na palubáku (t.j. i S80 od roku 1998) mohou umět česky: https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?p=420046#p420046martinopel píše:Takže čeština pro Volva 1999-2000 funguje perfektně.
Tak doufam, ze v nejake ne moc vzdalene budoucnosti to rozlousknete. Jelikoz mam socialni S60 prakticky bez vybavy, tak ji klidne posktynu na testovani. Takovej tempomat, nebo vyhrivani sedadel by sem mi hodilook2ucx píše:Zdar,
pojem "nahrát do auta SW pro tempomat" je maličko zavádějící. Ve skutečnosti to vypadá (ale to ještě musíme potvrdit), že v každém autě je veškerý SW už nahraný a typicky v centrální jednotce CEM je uložena "konfigurace" auta. T.j. informace, jestli ta která fičura má fungovat nebo ne. Pravděpodobně to tak bude s Tempomatem, Palubním PC, typem rádia a kdovícoještě. Potrvrdit to zatím nemohu, ale zatím tomu vše nasvědčuje. Jinými slovy, je nutno tuhle konfiguraci vyčíst, zjistit co který bajt znamená, změnit, nahrát zpět. A zkoušet, jestli to vlastně funguje.
U některých vlastností to u některých aut může být ještě spojeno s typem firmware v konkrétním modulu - např. FW v palubce a palubní PC. Některá auta mají Palubák, který "umí" PC, ale CEM to zakazuje, jindy se musí jíný FW v Palubáku prostě přehrát. Je v tom docela guláš, informace prakticky NULA. Spousta detektivní práce, mraky času a reverse-engineeringu.
Tak nám držte palce. Po všech možných pokusech zatím všichni odjeli, software v autě je asi napsán poměrně odolně, takže se žádné moduly nijak nepopletou (to se Windows rozhodě říci nedá).
Pavel
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé