1. Mam taky problem ked mam vyhodeny neutral a auto bezi na volnobeh je pocut skripod od remena a tak divne snim vybruje ale robi to len ked je zapnuta klimatizacia. Po vypnuti to prestane robit neviete kde by mohol byt problem? dneska som si vsimol ze ro zvikne robit aj ked vytlacim spojku.. ja uz neviem :/
2. A este taka otazocka v zime obcas ked auto dlhsie stoji na mieste (4 a viac dni ) zvikne po nastartovani vychadzat s popod kapoty dym... neviem co to je lebo ked ju otvorim nevidno odkial presne ide ale podla servisakou to je normalne ze to je dokurovanie Vebasto... ale podla mna nieje normalne ak autu dymi spopod kapoty... ten dym nieje ako keby horelo ale skorej ako keby vrela voda len ho nieje tak vela... a dymi to len chvilku (cca minutku ).
Snad sa tu najde niekto kto by mi pomohol, bol by som vam vdacny
Naposledy upravil(a) retall dne 03 kvě 2012 21:58, celkem upraveno 1 x.
_________________ Volvo S80 2,4 D Rv. 2002 / manual
1. Mam taky problem ked mam vyhodeny neutral a auto bezi na volnobeh je pocut skripod od remena a tak divne snim vybruje ale robi to len ked je zapnuta klimatizacia. Po vypnuti to prestane robit neviete kde by mohol byt problem? Špatná volnoběžka alternátoru
2. A este taka otazocka v zime obcas ked auto dlhsie stoji na mieste (4 a viac dni ) zvikne po nastartovani vychadzat s popod kapoty dym... neviem co to je lebo ked ju otvorim nevidno odkial presne ide ale podla servisakou to je normalne ze to je dokurovanie Vebasto... ale podla mna nieje normalne ak autu dymi spopod kapoty... ten dym nieje ako keby horelo ale skorej ako keby vrela voda len ho nieje tak vela... a dymi to len chvilku (cca minutku ).Nezávislé topení
Snad sa tu najde niekto kto by mi pomohol, bol by som vam vdacny
Alternátorová volnoběžka je řemenice, která svou konstrukcí umožňuje přenos rotace do alternátoru jedním směrem. V opačném směru volnoběžka umožňuje proklouznutí. Tím zabraňuje přenesení zpětných kmitů a sil vznikajících nepravidelností chodu od klikové hřídele společně s vlivem rotační setrvačnosti rotoru alternátoru - kotvy. Tyto zpětné kmity by byly bez alternátorové volnoběžky přenášeny přímo na řemen.
martinopel píše:
2. A este taka otazocka v zime obcas ked auto dlhsie stoji na mieste (4 a viac dni ) zvikne po nastartovani vychadzat s popod kapoty dym... neviem co to je lebo ked ju otvorim nevidno odkial presne ide ale podla servisakou to je normalne ze to je dokurovanie Vebasto... ale podla mna nieje normalne ak autu dymi spopod kapoty... ten dym nieje ako keby horelo ale skorej ako keby vrela voda len ho nieje tak vela... a dymi to len chvilku (cca minutku ).Nezávislé topení
Takze ten dym s popod kapoty je normálny? alebo ako tomu mám rozumieť...?
_________________ https://www.zidekmir.cz/ - Volvo diagnostika s úsměvem, v Brně zdarma :-)
Oprava přístrojovek a jiné elektroniky z S/V/XC s doživotní zárukou :-) tel. 602749614
martinopel Ak by to bola ta Volnobezka alternatoru moze sa s tym autom behat? alebo bude lespie ak ho zaparkujem a radsej ho nebudem pouzivat? nerd by som aby sa tam posralo este cosi viac bo potom sa nedpolatim za suciastky tak sa chcem spytat co doporucujes?
retall píše:martinopel Ak by to bola ta Volnobezka alternatoru moze sa s tym autom behat? alebo bude lespie ak ho zaparkujem a radsej ho nebudem pouzivat? nerd by som aby sa tam posralo este cosi viac bo potom sa nedpolatim za suciastky tak sa chcem spytat co doporucujes?
Také dochází k vyhřátí rotoru alternátoru, protočení ložisek a k poškození jejich uložení. Takže pak je třeba repasovat ještě alternátor. Mimochodem je uváděno, že volnoběžka by se měla měnit s rozvody max. 90 tis. km.
retall píše:Ešte by som sa rad opytal je to narocne na vymenu? a kolko to bude cca stat? myslim aj s tou volnobezkou+ servis nemate dakto aspon priblizne info?
Repase alternátoru s volnoběžkou většinou okolo 3000Kč
martinopel píše:
Takze ten dym s popod kapoty je normálny? alebo ako tomu mám rozumieť...?
OK dakujem všetkým za rady.
Bol som dneska v servise a nakoniec mi bolo povedane že pričina je v Napinacej kladke remena alternatora.
snáď sa môj problém vyrieši