Zdravím, dneska se manželce nepodařilo zavřít okýnko u řidiče. Rozebral jsem to, vyčistil motůrek, ale je tam asi to silonové ozubené kolo poškozené. Dolů jde krásně, ale při zavírání se okno dvakrát zasekne a je slyšet jak jde motor přes zuby.
Dá se s tím něco dělat?
Nechce se mi kupovat nová stahovačka za ranec.
_________________ Vlastním V40 1,8 90kW r.v. 2004 motor B4184 S2
právě mi volali kolegové z parkoviště, že PP okýnko mám asi o 1/4 stažené. Jdu tam, už z dálky do dlouhým podržením zamykání auta na DO zavřu, ale než dojdu k autu, zase sjelo. Zkoušel jsem to 100x všemi způsoby a okýnko vyjede nahoru a sjede dolů - nejčastějí o 1/4, ale někdy i o 3/4. Úplně stejně jakoby mělo nahoře nějakou překážku, ale nic jsem nenašel. Výše uvedený odkaz na téma mi nefunguje.
Pokud celou dobu držím tlačítko v autě, tak ho donutím zůstat nahoře a zavřené.
Zdá se mi, že motůrek nemá tak zdravý zvuk jako na ostatních oknech. Ale možná se mi to jen zdá.
Včera to 100% fungovalo, něco jsem řešil přes okno spolujezdce a bylo to ok.
Prošel jsem celé fórum, ale nezdá se mi, že by to u mě bylo způsobené problémy s mechanismem stahovačky, jak je nejčastěji řešeno.
Nevěděl by někdo? Případně nemá někdo návod jak sundat obložení dveří? Stylem pokus omyl se mi do toho nechce.
díky.
edit: tak jsem našel nějaká další témata - buď diagnostika a kalibrace oken - ale tohle se mi dle popisu nezdá jako můj případ, nebo sundat tapec. Neměl by někdo návod?