vím, že u některých volv je v přístrojovce u ukazatele teploty a paliva ukazatel turba. Bohužel moje auto to nemá

Dík David
moje obstarozni sedmice to ma - dodelaval jsem to osobne a sam s pouzitim origo budiku z benzinove verze....Cafa píše:Vim ze to pujde dodatecne dodelat, tuning firmy prodavaji na to budiky, ale jak to bude narocny na instalaci, to ti nepovim..
Melo by to smysl i na moje nizkotlake turbo? Taky bych rad neco pri jizde sledoval..
nekdy se ozvi a prijed, nejake misto uz najdeme.... z hlavy nevimDavidJ píše:Ahoj, tak jsem již sehnal potřebný budík včetně plastového krytu na sloupek jen mě dělá starost kam to napojit k turbu, nemáte někdo schéma turba na S70 T5, nebo případně poradily, ke které hadici to přesně napojit ?
Dík David
Timto zpusobem se myslim da i nejak zvysit plnici tlak turba...ne?travex píše:nekdy se ozvi a prijed, nejake misto uz najdeme.... z hlavy nevimDavidJ píše:Ahoj, tak jsem již sehnal potřebný budík včetně plastového krytu na sloupek jen mě dělá starost kam to napojit k turbu, nemáte někdo schéma turba na S70 T5, nebo případně poradily, ke které hadici to přesně napojit ?
Dík David
u tvé T4 se to dá docela lehce upravit mechanickou cestou.finančně velmi zanedbatelnéRoger píše:Asi mas pravdu mechanicky je to ale urcite levnejsi,pac za chip das pres 12 az 20 tisic....ale je to rekl bych bezpecnejsi.
Ja jen kdyby to slo tomu mechanicky jeste pomoct tak bych do toho klidne sel,jestli by to bylo vratne.
A mohl bys prosim porait nazorne ten princip? Je to to reseni rozbocovacem a pousteni tlaku ven ze systemu za turbem?Dikblack hawk píše:u tvé T4 se to dá docela lehce upravit mechanickou cestou.finančně velmi zanedbatelnéRoger píše:Asi mas pravdu mechanicky je to ale urcite levnejsi,pac za chip das pres 12 az 20 tisic....ale je to rekl bych bezpecnejsi.
Ja jen kdyby to slo tomu mechanicky jeste pomoct tak bych do toho klidne sel,jestli by to bylo vratne.
rek bych, ze je to Blackovo know-how. takze mu asi zavolej, zajed, prober, vyzkousejte.Roger píše:A mohl bys prosim porait nazorne ten princip? Je to to reseni rozbocovacem a pousteni tlaku ven ze systemu za turbem?Dikblack hawk píše:u tvé T4 se to dá docela lehce upravit mechanickou cestou.finančně velmi zanedbatelné
Ja bych si predstavoval manualni regulaci tlaku turba v kabine a budik na kterem bych tlak videl..to je realne proveditelne na V40,ne?skapetr píše:tak jsem našel v "modification" na http://www.volvospeed.com montáž do jednoho průduchu a pak na jedná palubce to bylo nad teplotou a palivem, ani jedno řešení se mi nelíbilo, myslím že je to pro běžné použití zbytečné, ve škodě jsem měl Tlak oleje, několik teplotních senzorů na hlavě ale nakonec jsem to elektronicky z kloubil do 2signálních kontrolek při závodech člověk zjistí že nemůže pozorovat x budíků a bohatě postačí jedna svítící kontrolka ktrá mu oznámí poruchu..
Teda vaše starosti na mojí hlavu.Mě stačí jen:Roger píše:Ja bych si predstavoval manualni regulaci tlaku turba v kabine a budik na kterem bych tlak videl..to je realne proveditelne na V40,ne?skapetr píše:tak jsem našel v "modification" na http://www.volvospeed.com montáž do jednoho průduchu a pak na jedná palubce to bylo nad teplotou a palivem, ani jedno řešení se mi nelíbilo, myslím že je to pro běžné použití zbytečné, ve škodě jsem měl Tlak oleje, několik teplotních senzorů na hlavě ale nakonec jsem to elektronicky z kloubil do 2signálních kontrolek při závodech člověk zjistí že nemůže pozorovat x budíků a bohatě postačí jedna svítící kontrolka ktrá mu oznámí poruchu..
Dik
Honza píše:Teda vaše starosti na mojí hlavu.Mě stačí jen:Roger píše:
Ja bych si predstavoval manualni regulaci tlaku turba v kabine a budik na kterem bych tlak videl..to je realne proveditelne na V40,ne?
Dik
Turbo jde = auto jede = vše OK
Turbu vynechává = auto jede špatně = zažíná se to sr..t
Turbo nejde = auto nejede = už se to pos..o
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé