už ze mě musíte šílet - půl roku vybírám auto.

Prošel jsem nespočet inzerátů, byl se kouknout na poměrně dost aut, odvážil jsem se projet pouze ve 3, z toho jsem 1 málem koupil (jsem rád, že jsem nekoupil). Zaměřil jsem se na značky: Nissan (Primera), Mitsubishi (Lancer), Honda (Civic), Ford Mondeo, Toyota Carina/Avensis. Spousta aut mi ušlo - obvykle dobrých aut. Auta radši koupím od majitele, od kterého se i podle jeho chování dozvím, jak se o auto staral. Popřípadě mi může říct, co už odchází. U sebelepšího bazarníka tohle nejde.
A v tu chvíli jsem si vzpomněl na Volvo. Co takhle V40? Dva inzeráty za slušnou cenu, jeden zamluvený, druhý volný. Obě 1.6. Zamluvený bylo za 35kkč, 214kkm, nová převodovka, spojka a benzínová pumpa. Potřeba vyměnit tyčky stabilizátoru vpředu. Jinak bez investic, letní+zimní gumy... Škoda, že mi asi ušla, byla v nádherné barvě (tmavooranžová metla).
Teď konečně k věci. Mám tu jednu sociální a na první pohled ošklivou V40: http://auto.bazos.cz/inzerat/10948445/V40-16i.php
Hned na začátek chci říct, že auto mám zamluvené - takže by mi to nemusel nikdo vyfouknout. Na vzhledu mi tak nezáleží, pokud to není prorezlé. Majitel do telefonu milý a vstřícný, autum nerozumí prakticky vůbec... Auto je bez koroze, jenom přední haubna omšelá (vyleštit a nalakovat bezbarvým lakem pro mě není problém). Autí má najeto 202kkm, pravděpodobně nestočené. Ve 126 tisících měněné rozvody - psáno na štítku, tzn ještě 38 tisíc. Minulý rok nový střední + zadní výfuk - prý neprošlo emisema, tak to nechal vyměnit. Před 3 měsící vyměněná spojková lamela - spojka rupla, nešlo zařadit. Při poslední prohlídce na podzim vyměněny filtry, oleje atd. Od té doby najeto 2 tisíce km - žena s tím jezdí 15km do práce. Teď ty horší věci. Říká, že auto je už staré, že má najeto hodně (202kkm), takže se mu zdá, že už moc netáhne (něco říkal o novém autu, takže je možné, že jeho nový kchár je prostě silnější - samozřejmě spíš musím počítat s tím, že tomu něco je). + občas proznívá výfuk, i když je nový. Prý asi nějaké těsnění. Jinak tomu nic není. Na autě jsou zimní Barumky koupené na podzim.
Teď otázky na vás, osazenstvo tohoto fóra. Zná čirou náhodou někdo tohle vozítko? Koupit tuhle V40 s tímto typem motoru? Samozřejmě je to asi blbá otázka takhle na dálku, ale co může být, že motor "už tolik netahne"? Počítám, že při 202kkm by to mělo být ještě v cajku. Nekamenujte mě za 1.6. Jezdím celkem podle předpisů, jde mi o pohodlnou jízdu, ne o závodění. Moc nepředjíždím, mám lehkou nohu. Stačí, aby to jelo v klidu 130km/h. Ve spotřebách jsem žádnou 1.6 nenašel, jaká je spotřeba při lehké noze, popřípadě na dálnici?
Díky za odpovědi - pokud možno svižně.
M