mám V70 2002, dovezenou (podle servisky) z Belgie. Proto mě udivuje, že v tom není zabudovaný bufík. (což mě mrzí)
Je to dobrá věc, jak pro motor tak i pro cestující. Zatím se zajímám jenom tak okrajově, ale zajímalo by mě, nakolik vyjde dodělání?
Projel jsem různé diskuze, a odhadem tipuji kolem 15-20 tis. Kč. Mohl by mi někdo poradit u koho to nechat udělat? Nebo mám zajet zrovna do autorizáku? Díky za rady.
_________________ Volvo V70 D5 120kw Summum MY02, čeština od D5T5.com
Volvo S60 D5 120kw Summum MY06
Volvo V50 2.0D 100kw Momentum MY06, čeština od D5T5.com
To Harry: Jistý si nejsem! Vzhledem k tomu, že na to nemám software, jsem předpokládal, že tam není. Děkuji za poznámku, rozhodně na to mrknu!!
To hayney: Taky ti děkuju! Z vrakáče mám trochu obavy, aby byl plně funkční. Ale za zkoušku nic nedám! Sám bych se do toho rozhodně nepouštěl. Nemám s takovými součástky zkušenosti. Ještě bych omylem poškodil něco jiného
bols15 píše:To Harry: Jistý si nejsem! Vzhledem k tomu, že na to nemám software, jsem předpokládal, že tam není. Děkuji za poznámku, rozhodně na to mrknu!!
nemusíš to mít vůbec v nabídce PC. může fungovat automaticky po nastartování. Poklekni před levé přední kolo a jestli najdeš výfuk, je tam, nebo koukni do motoru, jestli do toho místa jdou hadice.
tak to sem zvědav.. kdybych teď měl auto doma, už bych kolem toho dupal. Mrknu na to ve čtvrtek. A podám hlášení. No pokud tam bude, tak to bude skvělé!! Děkuji zatím za rady přátelé!
no. bud si počkej na zimu kolem 5°C a nebo to v autorizáku nech píchnout na kabel a nech si rozjet bufík a rovnou si necháš nahrát časovač. nejjednodušší varianta
záleží na tom kde parkuješ. já mám auto v garáži a málokdy někde přenocuju, aby stálo venku. takže je na zvážení, zda je nutné dohrát časování.
jinak se Ti bude spínat podle potřeby samo, obvykle po startu přijde lehké zadýmování a pach. přihřeje motor a zase samo vyfouká a vypne.
_________________ XC90 II 2018 D5 173KW AWD Inscription + EX30 2024 Twin 315KW Ultra+, V40 2013 D2 84KW Momentum +
bylo: do 01/2025 V60 r.v.2015 D4 120KW Business+do 6/2023 XC60 r.v. 2014 D5 158KW (s BSR 181KW) AWD Summum+ do 11/2019 S40 II r.v. 2007 1,6D 80KW Kinetic+, do 02/2017 V70 r.v. 2005 D5 120KW Momentum , do 10/2009 V40 r.v. 2001, 1,9D 75KW
Není nic lepšího,než časovač.
Každé ráno na parkálu potkávám souseda,já přicházím a on už škrabe-brej den ,sousede,sedám do auta kde je tak 22-25st/C a odjíždím.
Soused stále škrabe
Já mám auto z Itálie, výfuk ani hadici nevidím a přiznám se, že by se mi to v zimě líbilo - nevíte přece jen někdo, koik by to stálo? Nebál bych se třeba udělat většinu sám a v autorizáku si to nechat jenom naprogramovat...
- autorizák, letno jsem spočítal za kolik se jednotlivé díly prodávají. Kromě přívodní palivové hadice a čerpadla na ní, stojí "to co je v nárazníku" zhruba 32tis, plus SW. Nevím jaký SW se použije když v autě dosud nic nebylo.
- webasto, dle ceníku 21tis bez dph a bez montáže, za univerzální kit. Plus 1600,- bez DPH za ovládací hodiny.
- vrakáč, podle mě asi nejlepší volba, za podmínek že nebude potřeba měnit celá vyběhaná heater unit /asi 11tis/ a /možná/ speciální SW nebude extra drahý.
_________________ https://www.zidekmir.cz/ - Volvo diagnostika s úsměvem, v Brně zdarma :-)
Oprava přístrojovek a jiné elektroniky z S/V/XC s doživotní zárukou :-) tel. 602749614
- autorizák, letno jsem spočítal za kolik se jednotlivé díly prodávají. Kromě přívodní palivové hadice a čerpadla na ní, stojí "to co je v nárazníku" zhruba 32tis, plus SW. Nevím jaký SW se použije když v autě dosud nic nebylo.
- webasto, dle ceníku 21tis bez dph a bez montáže, za univerzální kit. Plus 1600,- bez DPH za ovládací hodiny.
- vrakáč, podle mě asi nejlepší volba, za podmínek že nebude potřeba měnit celá vyběhaná heater unit /asi 11tis/ a /možná/ speciální SW nebude extra drahý.
Docela pálka... Laicky by to ale mělo ušetřit peníze, nebo ne? Myslím tím, že se nebude trápit motor za studena...
..::Philip::.. píše:to ano, ale dodelavat ho je znacne neekonomicke a v tvem pripade asi na ukor rozvodu
Na úkor rozvodů to nebude. Zima ještě přece jen daleko. Rozvody budu dělat tak do 14 dnů, bufíka nejdřív v listopadu... No jo, auto sice koupené v Německu, ale dovezené z Itálie