Zdravím všechny na tomto fóru. Dnes při výměně letních kol jsem si na zadní nápravě všiml prasklé pružiny pérování

(V40 2.0i 100kW, r.v. 2002) je prasklá skoro dole v poslední "zákrutě", takže to na stojícím autě není ani moc vidět. Hned jsem se stavil na nedalekém šroťáku, o kterém vím, že tam jedna V40 stojí, ale tam jsem zjistil, že má prasklé obě dvě pružiny! a to ve stejném místě, jako u mě. Potřeboval bych poradit s výběrem nových pružin, nerad bych je za dva roky měnil zase, nejsou zrovna levné. Zatím jsem vybral tyhle
https://www.skandix.de/de/fahrzeug-teile/fahrwerk-lenkung/federung/fahrwerksfeder-hinterachse-verstaerkt/1013777/
Pak mám ještě jeden dotaz na takovou podivnou věc na hadici, která vede zespod chladiče vpravo kolem motoru dozadu, kde je napojena na trubku a ta vede někam k hlavě motoru. Je na ní taková jakoby korková zátka zevnitř hadice. Lehce mi z ní teče chladicí kapalina, když je chladicí systém pod tlakem. Budu měnit termostat a míchat novou chladicí směs, tak bych to chtěl něčím utěsnit.
Předem díky za případné postřehy